Weer San Diego

Weer San Diego

Het klimaat van San Diego, een grote stad in het zuiden en aan de kust van California, behoort volgens The Weather Channel tot de top tien beste klimaten van Noord-Amerika en zelfs tot de top twee van de beste zomerklimaten in Amerika. De stad heeft een mediterraan klimaat. Hierdoor is het weer in San Diego zomers warm en droog. San Diego kent verder milde winters. De meeste neerslag valt tussen december en maart. Eigenlijk heeft de stad in California het hele jaar door een mild klimaat met gemiddeld 201 dagen temperaturen boven de 21 graden en slechts 250 mm neerslag per jaar.

Hoe is het weer in San Diego?

Het klimaat varieert, net zoals in het grootste gedeelte van Zuid California, sterk over korte geografische afstanden, wat resulteert in microklimaten. Dit heeft vooral te maken met de topografie van de stad: de baai, de vele heuvels en de bergen. Met name in mei en juni ligt er regelmatig een dik pak mist over de stad, die de lucht koel en vochtig houdt. Dit fenomeen is in heel California bekend en wordt ook wel June Gloom genoemd. Je ziet dit fenomeen vaak terugkomen in het weer van San Diego.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Weersverwachting in de winter in San Diego

De weersverwachting voor San Diego zal niet zo snel sneeuwbuien voorspelen. Sneeuw is zelfs zo zeldzaam in San Diego, dat het slechts vijf keer is waargenomen in de afgelopen eeuw. Het weer in San Diego is ook nog erg aangenaam in de winter: ze variëren tussen de 9 en 18 graden. De koudste maand is december en de koudste temperatuur ooit gemeten is -2 graden. Vertrek je binnenkort? Raadpleeg dan onderstaande weersverwachting voor San Diego.

Warmste temperatuur ooit gemeten in San Diego?

De warmste maand van het jaar, daarentegen, is augustus en de warmste temperatuur ooit in San Diego was 44 graden in 1949. Zo'n temperatuur komt in San Diego echter zelden voor. In de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 15 en 25 graden.

Weersvoorspelling is momenteel niet beschikbaar.


Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors