Ohio

Ohio

door Willeke van Doorn

Ohio is de staat van acht Amerikaanse presidenten, de grootste Amish gemeenschap van Amerika, de Rock 'n Roll Hall of Fame én 's werelds grootste achtbanen. Genoeg redenen voor een vakantie naar de Buckeye State!

Dankzij haar lange kustlijn aan Lake Erie en de goede waterverbinding met de Atlantische Oceaan groeide Ohio uit tot een belangrijke industriestaat. Tot de jaren tachtig was er veel zware industrie. Daarna namen technologische bedrijven en bedrijven in de communicatiesector en zakelijke dienstverlening het stokje over. Bezoek Ohio's steden Columbus, Cleveland en Cincinnati, maak een tour door de Amish gemeenschap en gil de longen uit je lijf in Cedar Point.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 250 reizen naar Amerika

Columbus Ohio

Met ruim 700.000 inwoners is Columbus de grootste stad van Ohio én de hoofdstad van de staat. Een groot deel van de bevolking bestaat uit studenten dankzij de Ohio State University. De campus is één van de grootste in de Verenigde Staten.

In Columbus struin je langs de Duitse winkeltjes en restaurants in het historische German Village, sta je oog in oog met gorilla's en koala's in de Columbus Zoo and Aquarium en bezoek je een van Amerika's populairste wetenschapsmusea: COSI Columbus.

Cleveland

Vervolg je reis door Ohio naar haar tweede stad Cleveland. Deze stad in het noorden grenst aan Lake Erie en schreeuwt rock 'n roll. Sinds de opening in 1995 is de Rock 'n Roll Hall of Fame de nummer één bezienswaardigheid in Ohio.

Of duik in Cleveland de natuur in in het Cuyahogo Valley National Park. Wandel of fiets over de 128 kilometer lange Townpath Trail die langs de Cuyahogo rivier kronkelt. Vanuit Cleveland sta je ook zo met je voeten in het zand op een van de vele stranden aan de 500 kilometer lange kuststrook van Lake Erie.

Cedar Point

En als je dan toch in Cleveland bent, plan dan ook een dag in voor een de achtbanen van Cedar Point. Vanuit het centrum van Cleveland sta je na een uur rijden in dit pretpark dat zich de 'Rollercoaster Capital of the World' noemt. Met de twaalf achtbanen ben je zeker een dagje zoet in Cedar City.

Stap in de Top Thrill Dragster die je met 192 kilometer per uur de lucht in schiet. Het gaat zo snel dat het ritje na 17 seconden alweer voorbij is. Of waag je aan de nieuwste toevoeging in het park: de Valravn. Vanaf het hoogste punt op 68 meter kijk je uit over Lake Erie en gil je gegarandeerd de longen uit je lijf wanneer je weer naar beneden dendert.

Cincinnati

Duizenden kilometers verderop, in het zuidwesten van Ohio, loop je in Cincinnati door Europees aandoende wijken met kleurrijke muurschilderingen. Hier ervaar je ook de fanatieke, Amerikaanse teamspirit bij een American football- of honkbalwedstrijd.

Zowel het stadion van de Cincinnati Reds (honkbal) en de Bengals (AFL) ligt aan de Cincinnati River. Op weg naar het stadion struin je over de boulevard. Trek iets roods aan en bereid je voor om de sporthelden van Cincinnati naar de overwinning te schreeuwen.

Amish Ohio

Van tienduizenden schreeuwende honkbalfans naar de stilte en rust van het platteland. De grootste Amish gemeenschap van de Verenigde Staten woont in Ohio. Hier ga je echt even terug in de tijd. Je ziet hier geen auto's, mobiele telefoons of computers.

In een wagen achter een paard tour je door het dorpje, langs oude boerderijen en Amish woningen. Hier leer je meer over de cultuur en leefwijze van deze religieuze gemeenschap die in de 18e eeuw vanuit Europa naar de Ohio, de Buckeye State vertrokken.

Reizen Amerika

Meer Ohio

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors