Michigan

Michigan

door Willeke van Doorn

Met meer dan 10.000 meren en talloze eilanden ben je nooit ver verwijderd van het water in Michigan. Spring op een hete zomer in het water of wandel door een van de vele bossen die deze staat in de Amerikaanse Mid West rijk is.

Michigan bestaat uit twee schiereilanden: de Upper Peninsula en de Lower Peninsula. Die laatste is het dichtsbevolkt. Hier liggen de grote steden waaronder Detroit. De Mackinac Bridge verbindt beide delen van de staat met elkaar via de Straat van Mackinac. Een rondreis door Michigan neemt je mee naar Holland, Lake Michigan, Mackinac Island en het ietwat vervallen geraakte Detroit.

ZELF NAAR Michigan?

Bekijk alle 2 reizen naar Michigan

Holland Michigan

Om je cultuurschock bij aankomst in Michigan zoveel mogelijk te beperken, start je je rondreis in het plaatsje Holland in het westen van de staat. In dit door Nederlandse immigranten gedomineerde stadje loop je door tulpenvelden en langs molens.

In Holland zijn ze trots op hun Nederlandse roots en dat zie je bijvoorbeeld terug in het Holland Museum en op de Holland Farmers Market. Je koopt hier stroopwafels, hagelslag en drop en het voelt heel even net alsof je weer thuis bent.

Lake Michigan

Holland ligt aan Lake Michigan, een van de vijf Great Lakes van de Verenigde Staten. Aan dit meer in het westen van Michigan vind je een 480 kilomer lange kuststrook met witte stranden die in zomer overspoeld worden door zon en zonaanbidders.

Loop over het strand en door de duinen of stap in de auto voor een prachtige rit over de Pierce Stocking Scenic Drive. Deze weg neemt je mee door de bossen en zandduinen en trakteert je op uitzichten tot ver over Lake Michigan.

Mackinac Island

Als de tienduizenden meren nog niet genoeg voor je zijn, telt Michigan ook nog honderden kleine eilandjes. Op Mackinac Island ga je terug naar de tijd van voor de auto. Op dit eiland zijn auto's niet toegestaan en verplaats je je met paard en wagen.

Nog zo'n pareltje is Isle Royal, een eiland dat deel uitmaakt van het Isle Royale National Park. Hier duik je langs oude scheepswrakken en kayak je over een van de meren naar de campings in het binnenland. Een overnachting hier is echt back to basic. De enige manier om bij deze kampeerplekken midden op het eiland te komen is per kano of kayak.

Pictured Rocks National Lakeshore

Vervolg je vakantie in Michigan naar het fotogenieke Pictured Rocks National Lakeshore. In dit nationale park in het noorden van de staat kayak je over het heldere groenblauwe water langs kilometers aan zandsteden kliffen en onder natuurlijke rotsformaties door.

Loop na flink gepeddeld te hebben in je kayak het strand op waar je even in de zon uitrust voordat je Pictured Rocks National Lakeshore verder intrekt. Via de meer dan 160 kilometer lange wandelpaden loop je door dichtbegroeide bossen, langs watervallen en vuurtorens. Aan het eind van de dag zie je de zon achter het water verdwijnen vanaf het strand.

Detroit

Eindig je rondreis door Michigan in Detroit. Met zo'n 900.000 inwoners is dit de grootste stad in deze staat. Een groter contrast met de prachtige natuurgebieden in Michigan is haast onmogelijk. Detroit heeft niet de beste reputatie. De stad kent de hoogste criminaliteitscijfers van het land. Je loopt hier langs vervallen huizen met ingeslagen ruiten.

Toch is Detroit een bezoek waard tijdens je vakantie, al is het alleen al vanwege het Henry Ford Museum. De stad zette zichzelf in de 20e eeuw op de kaart als dé autostad van Amerika. In dit museum rijd je in een oude Fort Model T. langs een nagebouwd 20e eeuws dorp. Hier je zie weer even hoe het Detroit eruit zag voordat het verloederde.

Reizen Michigan

Meer Michigan

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors