Mount Shasta

Mount Shasta

door Frans Verhagen

Mount Shasta werd pas in de loop van de negentiende eeuw ontdekt, veel later dan de andere bergen van het Noordwesten. De berg lag zo afgelegen dat kolonisten er niet veel te zoeken hadden.

De indianen kenden Mount Shasta natuurlijk al veel langer en hebben talloze verhalen over de Grote Geest die de berg en de regio schiep. De stoom werd beschouwd een teken van de Great Spirit.

ZELF NAAR California?

Bekijk alle 107 reizen naar California

John Muir

John Muir kwam er in 1875. Toen hij Mount Shasta voor het eerst zag vanuit de Sacramento River canyon, schreef hij: 'Ik was te voet en op een afstand van tachtig kilometer, alleen en moe. Maar mijn bloed werd als wijn en ik heb sinds die dag geen moeheid gekend.'

De eerste beklimming vond plaats in 1854 door Elias Pierce, uit het nabijgelegen Yreka. Tegenwoordig proberen meer dan 5000 mensen per jaar de berg te beklimmen. De populairste route is die op de zuidwestflank via de Shasta Alpine Lodge bij Horse Camp, eigendom van de Sierra Club en een prima basiskamp.

Beklimmen Mount Shasta

John Muir schreef al dat het plezierig was om alleen al om de berg heen te lopen, laat staan hem te beklimmen, en de route rondom Mount Shasta blijft een prachtige back country wandeling, al is het geen officieel pad.

De afstand is tussen de vijftig en zestig kilometer, afhankelijk van de gekozen hoogtelijn. De meeste wandelaars gaan tegen de klok in, met de Sierra Club cabin als begin en eindpunt. Deze variant leidt tot steeds betere kampeerplaatsen en houdt de mooiste stukken tot het eind en doet de vervelendste het eerst. Op de website van Visit Mt. Shasta vind je meer over de beklimming en andere praktische informatie.

Reizen California

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors