Kansas
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

Kansas

door Frans Verhagen

De meeste mensen kennen Kansas alleen als een staat vol met schouderhoog graan, of, als ze van films houden, als de saaie, fantasieloze plaats van waaruit de heldin van The Wizard of Oz per tornado werd weggevoerd naar betere oorden.

Maar Kansas heeft ook een bloeiende vliegtuigindustrie, een baanbrekend psychiatrisch centrum, een geschiedenis waarin de Daltons en Doc Holiday prominente rollen spelen en leverde tot voor kort via Bob Dole een van de meest invloedrijke politici van het land. Historisch gezien speelde Kansas een belangrijke rol in de aanloop naar de Burgeroorlog, toen pro- en anti-slavernij groepen probeerden de (nieuwe) staat aan hun kant te krijgen.

ZELF NAAR Kansas?

Bekijk alle 2 reizen naar Kansas

Kansas highlights

Voor toeristen is er weinig te beleven in de Kansas. Maar als u toch in de buurt bent dan is de Eisenhower Presidential Library in Abilene misschien wel een van de highlights (combineer die vooral met de Truman Library in Independence, Missouri). Dodge City was ooit een rauwe cowboy stad op de trail van Texas naar het middenwesten. Nu is het een tourist trap. Het is niet veel, maar de mensen zijn aardig.

Er heerstt een landklimaat met gematigde winters. De zomers zijn warm en relatief droog met zeer geregeld onweersbuien en tornado's (zoals die van de Wizard of Oz).

Landschap Kansas

Het landschap van Kansas is helemaal niet vlak als een biljarttafel, zoals veel mensen denken, al is het op veel plaatsen wel net zo groen. In het oosten van de staat liggen de golvende glooiingen van de majestueuze Flint Hills, de restanten van de uitgestrekte grasprairies waarmee de plains ooit bedekt waren.

Bossen vol notenbomen heeft Kansas in het zuidoosten, en ook kolenmijnen. In het noordoosten liggen rotswanden van kalksteen. In het westen, langs de Cimarron-rivier groeit sagebrush, en valleien met ruisende populieren onderbreken het landschap met goudgeel tarwe waarin af en toe een groepje ja-knikkers opduikt. En bijna overal vind je zonnebloemen, het symbool van de staat.

Het graan dat nu synoniem is met deze staat kwam pas na 1874 op de prairies tot ontwikkeling, toen de Mennonieten een variant meebrachten, rode tarwe, die kon overleven in dit klimaat en op deze grond.

Reizen Kansas

Meer Kansas

Reviews Kansas

Bezoek Kansas-City KS (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sabine Maas op 07 mei 2017

Mooi om te bezoeken zijn de oude gebouwen van het Kansas-City historic Castle en het Workhouse aan de overkant van de straat. De meeste localen weten niet eens dat er een kasteel in Hunnatad staat. Was een voormalig gevangenisgebouw.

Pluspunten Kansas

  • superaardige mensen
  • zeer betaalbare restsurants
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors