Weer Florida

Weer Florida

Florida wordt niet voor niets de 'Sunshine State' genoemd: in deze staat met een subtropisch klimaat schijnt de zon bijna het hele jaar door. Het weer in Florida kent meer dan driehonderd zonnige dagen per jaar en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 24 graden. De laagste temperaturen in de winter variëren van 4 graden in Tallahassee tot 18 graden op Key West, terwijl de hoogste dagtemperaturen in de winter verschillen van 18 graden in Tallahassee tot 25 graden in Miami. Het weer in Florida zorgt ervoor dat de staat een prima plek is om te overwinteren en aan de kou in Nederland te ontsnappen.

Hoe is het weer in Florida?

Tijdens de zomer varieert het weer in Florida tussen de 21 graden in het noorden tot ongeveer 27 graden op de Keys. Hoge temperaturen liggen gemiddeld genomen door de hele staat tussen de 30 en 35 graden. In de zomermiddagen en -avonden komen er vaak stevige onweersstormen voorbij. De hoogste temperatuur ooit gemeten in de staat is 43 graden in Monticello in 1931.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Algemene weersverwachting Florida

De staat heeft een totale oppervlakte van ruim honderdzeventigduizend vierkante kilometer. Het weer in Florida kan dus nog behoorlijk verschillen in de verschillende delen van de staat. Als je verzekerd wilt zijn van lekker weer, kun je het beste naar het zuiden gaan van december tot en met de maand mei. Temperaturen liggen dan tussen de 15 en 25 graden en er is weinig regenval.

Wanneer is het orkaanseizoen in Florida?

Een bijkomend voordeel is dat je dan het orkaanseizoen in Florida ontloopt. Tijdens het regenseizoen van juni tot en met september is er een groter risico dat tropische stormen aan land komen. Het officiële orkaanseizoen in Florida loopt van 1 juni tot en met 30 november. De staat krijgt ieder jaar te maken met één of meer orkanen. Het is zelfs één van de meest tornadogevoelige staten in Amerika.

Weersvoorspelling is momenteel niet beschikbaar.


Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors