Alabama

Alabama

door Marleen de Keyzer

Afwisselende landschappen, vooroorlogse architectuur en geschiedenis. In de staat Alabama leer je rijkelijk over de strijd om burgerrechten in Amerika, terwijl je van de beboste heuvels in het noorden naar het vruchtbare en vlakke zuiden reist.

Alabama reikt van het Cumberland Plauteau in het noordoosten tot aan de Golf van Mexico. Net als in de andere staten in het Diepe Zuiden, is er een grote culturele diversiteit en heerst er een gastvrije, vriendelijke sfeer. De Afro-Amerikaanse roots zijn duidelijk aanwezig: de vele musea herinneren je aan de strijd om gelijke rechten, en vader van de Blues W.C. Handy en de eerste countrymuziekster Hank William Sr. komen uit Alabama.

ZELF NAAR Alabama?

Bekijk alle 3 reizen naar Alabama

Steden Alabama

Je rondreis door Alabama begint in het centraal gelegen Birmingham. Dit is de grootste stad van de staat. Er heerst een typisch zuidelijke sfeer met veel gezelligheid en gastvrije mensen.

150 kilometer zuidelijker kom je in Montgomery, de hoofdstad van Alabama waar ze houden van muziek, lekker eten en de kerk. De stad werd wereldnieuws toen Rosa Parks in 1955 weigerde op te staan voor een blanke in de bus.

Helemaal in het zuidelijke puntje nabij de Golf van Mexico ligt Mobile. Deze fraaie havenstad was ooit een Franse kolonie en er heerst nog steeds een Franse sfeer. Het hoogtepunt is de uitbundige viering van Mardi Gras.

Bezienswaardigheden Alabama

Cultuursnuivers zitten goed in Alabama. Overal word je herinnerd aan de rijke geschiedenis. Breng een bezoek aan het Civil Rights Insitute in Brimingham waar filmbeelden over de burgerrechtenbewegingen worden vertoond. Of ga naar het National Voting Museum in Selma waar jaarlijks de hele geschiedenis wordt nagespeeld.

Ben je even klaar met die geschiedenislessen? Ontspan dan in de Montgomery Zoo waar je maar liefst zevenhonderd diersoorten tegenkomt. Of bezoek het Birmingham museum of Art met Afrikaanse, Afro-Amerikaanse, Aziatische en Europese werken uit verschillende perioden.

Reizen Alabama

Meer Alabama

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors