New York
8,1
8,5 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
7,8 Locals
7,6 Restaurants
8,0 Veiligheid
6,8 Stranden

New York

door Marjolein den Dekker

New York City is de belichaming van de Amerikaanse droom. Een stedentrip New York heeft alles in zich om je in een film te wanen. En als bezoeker speel je zelf de hoofdrol! Loop door het decor dat Broadway en Times Square heet.

De stad zit boordevol bezienswaardigheden! Neem een kijkje op Wall Street down town Manhattan. Vaar met de boot naar het Vrijheidsbeeld. Sta even stil bij Ground Zero. Bezoek een van de vele musea: MoMa of Metropolitan. Relax in Central Park en laat je culinair verrassen in Chinatown en Little Italy. En bovenop het Empire State Building snap je waar de bijnaam The City That Never Sleeps vandaan komt.

Bezienswaardigheden New York

Frank Sinatra bezong de stad New York met liefde en scoorde er een wereldhit mee. Ook de liefkozende bijnaam The Big Apple vindt haar oorsprong in de muziek. Jazzmusici noemden de stad zo omdat het een hele klus was om als muzikant op te vallen in deze metropool.

Wereldstad New York telt bijna 10 miljoen inwoners die verspreid wonen over vijf wijken: Manhattan, Staten Island, Queens, The Bronx en Brooklyn. De meest bekende bezienswaardigheden vind je down town in het bruisende Manhattan.

11 september 2001

Op 11 september 2001 waren alle ogen gericht op Manhattan. Twee vliegtuigen vlogen in de Twin Towers van het World Trade Center. Het is de grootste terroristische aanslag uit de Amerikaanse geschiedenis en drieduizend mensen kwamen om.

Maar New Yorkers laten zich niet kennen! Op herdenkingsplek Ground Zero staat tien jaar later de Freedom Tower en de 9/11 Memorial is sinds 2011 geopend voor het publiek.

Skyline New York

Na 11 september 2001 zal de skyline van New York nooit meer hetzelfde zijn. Het nieuwe WTC torent er nu bovenuit, net als het machtige Empire State Building. Deze telt maar liefst 443 meter (inclusief antenne!). Het gebouw uit de jaren dertig is als een kameleon: de top van het gebouw veranderd voortdurend van kleur. Bovenop geniet je van een panoramisch en adembenemend uitzicht over New York City.

Bekijk de New York skyline vanaf een boot op de rivier de Hudson. Het welkomstbeeld van de stad vind je op Staten Island. Het Vrijheidsbeeld pronkt 93 meter de hoogte in. Terug in New York is het tijd om je onder te dompelen in de drukte van Times Square. Of juist te ontsnappen aan de hectiek op de 341 hectare van Central Park. Geen yellow cabs en volle metro's, maar rust! Voor New Yorkse begrippen dan.

Like deze pagina

Reizen New York

Meer New York

Reviews New York

3,5 week nyc (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kristian Riemersma op 22 juni 2017

Beste reis tot nu toe. Zoveel gezien en willen zien in 3,5 weken. 3,5 weken met 3 verschillende airbnb slaaplocaties. eerste week Brooklyn, (daarna met de bus voor 2/3 dagen naar Washington DC) 2de week Queens, en laatste week Manhattan! Het mooiste vond ik hier van, is dat je echt beetje kennis gaat maken met de bevolking in de stad, zo divers en verschillend. Ze heb ik bijvoorbeeld een mooie wandeling gemaakt aan de kust van Shore Pkwy Brooklyn, oude klooster bezocht in Harlem en bij de rode loper gestaan van de Tony Awards. Plekken die de Host ons aanbevolen. Het allermooiste blijft toch voor mij, het lopen over de Brooklyn Bridge en de High Line. Vooral bij zonsondergang! Wat ook goud waard was is de empire state building, echt een waanzinnig uitzicht daarboven en het gebouw van binnen is ook zeer prachtig en leuk gedaan met de weg naar boven toe. Het fijne van de stad is dat je overal eten kan halen. Vooral de kleine supermarkten waar je warme maaltijden kan opscheppen, kan afwegen, betalen, en je zoekt vervolgens een mooie plek op om het op te eten. Mijn favoriete plek is The Public Library in Midtown Manhattan. Het gebouw zelf is al de moeite waard om het te bekijken. Maar vooral het buiten leven er omheen sprak mij heel erg aan. Mensen werken buiten, eten buiten, sporten buiten en zijn zelfs evenementen die plaats vinden in het park achter de bib. Wat ook echt een aanrader is zijn de musicals! de prachtige oude theaters bij Time Square en de spectaculaire shows. Ik was zelf naar Matilda geweest en ik hou er echt van. Van te vrolijke nummers naar dramatische momenten met zelfs een heel decor en podium wat mee beweegt. Dit had ik niet willen missen. Het kost allemaal een bak geld. Maar je krijgt er echt zoveel voor terug!

Pluspunten New York

 • Battery Park
 • Jain Carousel
 • Brooklyn Bridge

Minpunten New York

 • duur
 • toeristische winkels
Ultieme tip: Regel zoveel mogelijk vanuit huis. Kaartjes voor de Empire state building, Musicals, Statue of Liberty etc. Dit schild je heel veel wacht tijd en kan je meer genieten als je bent!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ilse Maliepaard op 13 juni 2017

Ik was in New York met mijn moeder. We hebben het erg naar ons zin gehad. We hebben veel gedaan zoals in hoge gebouwen, met een prachtig uitzicht. Ook hebben we in het park gelopen en geshopt. Kortom het was super top!!

Pluspunten New York

 • park
 • shop
 • mooi

Minpunten New York

 • druk
Ultieme tip: Winkels, skylines en parken
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

New York, Broadway & musicals. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Samira Bouman op 05 juni 2017

New York, the city that never sleeps. Dat heb ik zelf mogen mee maken, elk moment van de dag (en nacht) is er leven in en om Times Square. Voor een musical gek als mijzelf is Broadway een waar walhalla. De grote rede voor mijn bezoek aan new york was de musical Hamilton, wat een waar spectacul was. Als je er dan toch bent pak je natuurlijk nog een paar musicals mee.

Pluspunten New York

 • levendig
 • spectaculair
 • indrukwekkend

Minpunten New York

 • altijd druk
 • redelijk pijzig
 • vrij vervuilt
Ultieme tip: ga lekker lopen! Vrijwel alles is te voet te doen en misschien vind je zo dan net dat éne speciale tentje, restaurantje of boetiekje.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Letchworth National State Park,fantastisch! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Marieke Noort op 05 juni 2017

Fantastisch mooi park wat zeker de moeite waard is om daarheen te rijden en te wandelen.Vooral de watervallen erg mooi! Ook de wandelroutes zijn erg mooi, en de uitzichten fantastisch.
Ga ik zeker nog een keer naartoe

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden
Ultieme tip: Letchworth National State Park

Te land te zee en in de lucht (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Lenie Bani op 01 juni 2017

Mijn ervaring was heel brilliant ik was met mijn twee zonen eerst gingen we naar Toronto bij de niagare falls we hadden een auto gehuurd en ik heb zelf gereden van.Toronto niagare falls was echt fantastisch zo mooi dan daar twee nachten geslapen en daar van daan naar New york gereden we hebben de auto vier dagen in een garage laten staan en met de trein naar Manhattan gegaan daar hadden we een hotel voor vier nachten het ontbijt was met een bagel dat vond ik het minst van de hele reis in New york zijn we aan de wandel gegaan we zijn gezellig wezen shoppen we sliepen vlakbij de state billding we hebben een boot genomen om langs de Vrijheidsbeeld te gaan erg mooi. Daar van Daan hadden we een helicopter vlucht van 20 min was vet gaaf hij cirkelden over de bekende gebouwen en plekjes we zijn ook in een hele grote dinosaurus museum geweest american museum of Naturalis historie echt dat was de mooiste museum die ik gezien had daarwas ook een skelet van een kind en een aap zo bijzonder bijna hetzelfde alleen de kaak is anders . Het was voor mijn een hele belevenis ik zou het zo weer over doen wat ik wel vond was het eten niet zo maar goed de vier dagen waren om en op terug met de trein en auto en terug naar Canada naar mijn nicht in chatham daar bleven we ander halve week Gr lenie

Pluspunten New York

 • ja in manhatan was ietsje goedkoper qua
 • leuke bezinswaardig heden

Minpunten New York

 • het eten vond ik minder
 • het was wel wat duur
 • het hotel kon ook beter
Ultieme tip: Ja het is makkelijk om met de tram te gaan
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Onwijs geweldig (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Leontien Rosanne op 31 mei 2017

New York
Echt de stad die nooit slaapt.
Hotel pennsylvania je kunt er in de ochtend middag en avond uitstekend eten en drinken (tegen kleine vergoeding)
Time aquare op loop afstand aanrader is lennys een eet gelegenheid waar ze van alles op een broodje of in een wrap stoppen.
Begin februari (sneeuw) central park aanrader van een drukke stad naar rust.
911 Memorial lady liberty restaurant 5 guys.
Allemaal aanraders om daar heen te gaan.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

 • lennys
 • 5guy

Minpunten New York

 • cd verkopers
Ultieme tip: Lennys en 5 guys
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Beleef New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Annie Vercruysse op 31 mei 2017

New York beleef je het beste met er rond te lopen, je komt er heel veel schitterende plejes tegen en er is altijd wel iets te doen. Zo hebben we de dance parade gezien, met een allegaartje van culturen en we hebben zelf meegestapt met de aidswalk in Central Park, Brooklyn was ook een echte ontdekking en vooral als je er te voet naartoe gaat, via de Brooklynn Bridge. Nog een topper was de Lower East, nog heel puur. Als je wil kan je ook makkelijk gratis een show van stand up comedians meemaken. En geniet van de skyline, Moma ... om Central Park te bezoeken hebben wij gekozen om een fiets te huren, heel makkelijk. Kortom, veel te veel om hier neer te schrijven, belangrijkste tip is dat je New York niet alleen moet bezoeken maar vooral beleven!

Pluspunten New York

 • beleving
 • musea
 • vriendelijk

Minpunten New York

 • nogal duur
Ultieme tip: Wijk Dumbo in Brooklyn bezoeken!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Francisco Kock op 31 mei 2017

Voor 2 dagen, in een rb&b hotel geweest in, heerlijk genieten en gegeten 24 uur non stop gaat het leven door.
De mogelijkheden voor hotels zijn enorm groot, je kan het beste in New jersey verblijven dat is goedkoper, en met de metro daarheen.

Minpunten New York

 • weet ik helaas niet
Ultieme tip: Metro kaart, kan je beter voor een gehele week kopen ipv losse kaartjes voor elke dag
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Bucketlist... Check!!! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door katja luyten op 30 mei 2017

Het beste van deze hele reis was het feit dat je elk moment van de dag wel iets herkent. Er zijn zoveel emoties en indrukken die op je afkomen. Hier zijn eigenlijk geen woorden voor... Dit heb ik op nog geen enkele reis meegemaakt. Van de Empire State tot top of de rock, van Lady liberty en Ellis Island tot de Charging Bull, van Times Square tot Central Park, dit is een stad waar iedereen zijn ding wel vindt!!!

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

 • vriendelijk
 • metro
 • yellow cab

Minpunten New York

 • duur
Ultieme tip: Waar je zeker moet gaan eten is Dallas BBQ, Ullysses, Westway Diner, Ellen's Stardust diner met de zingende obers en diensters
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Femke van Willigen op 14 mei 2017

Eerste keer New York, maar zeker niet de laatste keer. Wat een enerverende en indrukwekkende stad. Een stad van tegenstrijdigheden en ook van harmonie. Central Park en de High Line geven rust in de hectiek, terwijl Times Square en Broadway juist een gekkenhuis zijn. Toch vullen ze elkaar mooi aan en zorgen dat verschillende werelden samenkomen.

Pluspunten New York

 • Diversiteit aan culturen

Minpunten New York

 • Het kan erg hectisch zijn en iedereen heeft haast
Ultieme tip: De High Line en Central Park waren favoriet, omdat ze mooi laten zien dat natuur ook goed tot z'n recht komt in zo'n grote stad. Het is even ontsnappen aan de hectiek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Niels Van Dorp op 09 mei 2017

Na meerdere malen USA nu voor het eerst vier dagen New York wat een geweldige stad! Vooral The Highline, Central Park en Chelsea zijn mijn favorieten. Een tip is ga naar Bryant Park haal een sandwich om de hoek en eet hem lekker op rond lunchtijd in het park. Je kijkt je ogen uit naar de mensen.

Pluspunten New York

 • rust in parken
 • chelsea

Minpunten New York

 • drukte timesquare
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

New York bruist! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Ria Smit op 08 mei 2017

Inmiddels is het alweer bijna twee jaar geleden dat ik in The Big Apple was en nog staat het me voor de geest alsof het vorige week was. Dé stad die nooit slaapt.

De stadstour in de dubbeldekker bus, waarbij je langs heel veel bekende plekken komt is absoluut aan te raden, NY in een notendop. Empire State Building, fantastisch, maar laat je niet in de luren leggen door ‘medewerkers’ die je door een zij-ingang mee naar binnen willen nemen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Ga gewoon in die rij staan en koop een ticket aan de balie, scheelt je een hoop dollars.

Ground Zero, wat een indruk heeft dit op me achterlaten. De serene stilte, midden in de stad, het respect wat er in de lucht hangt. De monumenten zijn prachtig, indrukwekkend en de jonge groene boompjes, die gretig groeien, symboliseren voor mij het opnieuw beginnen.

Statue of Liberty, nou daar ging ik bijna door het lint, ik ga daar héén! Het is dat ik niet zo’n zwemmerd ben maar ik was in staat om a la minuut in het water te duiken en de overtocht op z'n schoolslags te doen, want het duurde even voordat we de boot op konden. Jammer dat zo’n camera het stuitereffect niet registreert.

De Brooklyn Bridge, geweldig. De voetgangersbrug is helemaal van hout en kleiner dan je zou verwachten. In het midden loopt een witte streep, in eerste instantie denk je misschien voor tegenliggende voetgangers, iedereen blijft aan z'n eigen kantje, dan loop je elkaar niet in de weg. Nou… dat is dus niet zo. Het is wel voor tegenliggend verkeer, maar dan voor fietsers!

Wall Street, de Trump torens, de bronzen stier die je moet aanraken, Broadway, Madison Square met z'n billboards en overload neon reclames, Grand Central Station, taxi’s taxi’s taxi’s, Tiffany’s met een soort butler voor de deur, toeterende automobilisten terwijl iedereen vast staat en geen kant op kan, alle avenues en streets die alleen in nummer omhoog of omlaag gaan, opgepimpte brandweerwagens en China Town... alles is een bezoekje waard!

Pluspunten New York

 • Herkenning
 • Bruisend
 • Levendig

Minpunten New York

 • Kijk uit dat je savonds niet op zwervers gaat staan
 • Roken wordt raar tegenaan gekeken
Ultieme tip: Alles, echt alles, sorry, ik ben echt fan!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Metropool op zijn best (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Kristof Coninx op 08 mei 2017

Geweldig gevoel om zo omringd te zijn met een enorm aantal mensen in deze drukke metropool.
Altijd bruisend van het leven maar soms is het wel goed om wat rust op te zoeken in een van de parken, om toch even wat te kunnen bekomen van de aanval op je zintuigen.

7,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

 • Alles wat je nodig hebt is bereikbaar

Minpunten New York

 • Verblijf kan al snel duur worden
Ultieme tip: Ervaar de metro!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Luxe reizigers

De geweldige 'city that never sleeps' (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Britt Timmerman op 23 april 2017

New York, wie droomt er niet van een bezoek aan deze stad? Bekend van de vele films en series waar het een rol in speelt, en natuurlijk van zijn status als wereldstad. Wij bezochten New York in juli, dit is geen ideale maand. Het was onwijs warm toen wij er waren, richting de veertig graden op sommige dagen. Helaas waren wij vanwege een bruiloft in de USA gebonden aan deze tijd. Verder is het natuurlijk een geweldige stad. De vele wijken bieden allemaal hun eigen sfeer en je kunt heerlijk bijkomen in Central Park als dit nodig is. Naast de 'standaard' hoogtepunten is het vooral een toffe stad om doorheen te slenteren. Zoek een leuke wijk op en laat je verrassen! Enkele korte tips: bezoek de Rockefeller Tower (in plaats van het Empire State Building), alleen de lift maakt het al waard! Dicht bij het Vrijheidsbeeld komen maar geen zin in een suffe boottocht? Neem een speedboot! Kun je gelijk lekker uitwaaien. Bezoek het MoMa en zie Van Gogh en Dali. Maak een fietstocht door Brooklyn.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

 • veel hoogtepunten
 • geweldig eten
 • afwisselend
 • modern

Minpunten New York

 • heel groot
 • druk
Ultieme tip: Slaap in Brooklyn! Dit deel ademt veel meer sfeer dan Manhattan en is super hip.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Mijn tweede thuis (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Laura Winters op 30 januari 2017

Inmiddels al 7 keer in New York geweest en nog steeds niet uitgekeken :-)! Bezoek één van de vele bekende highlights van de stad, zoals het Vrijheidsbeeld en Central Park of ga shoppen in één van de vele outlets. Daar is genoeg over geschreven ;-)! Wanneer je aan de drukte van de stad wilt ontsnappen pak je de tram naar Roosevelt Island. Deze tram brengt je over het water naar het leuke eilandje. Hier kan je heerlijk rustig wandelen langs het water en krijg je een schitterend uitzicht over de skyline van Manhattan. Een bezoekje aan de Brooklyn Bridge mag niet ontbreken tijdens je verblijf. Tip: ga wandelen over de Brooklyn Bridge, niet fietsen. Dit kost je ongeveer 45 min. en je kan veel meer van het uitzicht genieten. Daarnaast moet je op de fiets oppassen dat je geen toeristen aanrijd. Deze stappen vaak zonder dat ze het in de gaten hebben op het fietspad omdat ze een foto maken. Neem de metro naar Brooklyn en wandel vanaf daar naar Manhattan. Andersom kan ook, maar ook deze manier loop je richting Manhattan en zie je de skyline steeds meer op je afkomen. Een fantastische ervaring! Wil je de stad van boven bekijken? Ga dan naar het Rockefeller Center. Hier is het minder druk dan bij het Empire State Building en heb je mooier uitzicht over de stad. Als je genoeg tijd hebt in New York is het ook leuk om een dagje met de trein naar Philadelphia (1,5 uur reistijd) of Washington (3 uur reistijd) te gaan. Totaal andere steden dan New York, maar ook fantastisch om te zien en je bent er toch! Een andere unieke ervaring is de High Line in NYC. Dit is een oude metrolijn die is omgebouwd tot stadspark. Voor de sportfan onder ons is een honkbal wedstrijd in Yankee stadium een must. En voor de musicalfans uiteraard een show op Broadway. Op Times Square is een loket waar je goedkopere musical kaartjes kan kopen, maar hier staat wel altijd een lange wachtrij. Houd je van zoetigheid? Ga langs bij Carlo's of Magnolia bakery, bekend van TV!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

 • voor ieder wat wils
 • alles goed bereikbaar te voet of per metro
 • eenvoudig stratensysteem waardoor je haast niet kan verdwalen

Minpunten New York

 • veel toeristen
 • duur
Ultieme tip: Ga wat langer naar NYC en bezoek naast de bekende highlights ook de minder bekende sights zoals Roosevelt Island en de High Line of ga een dagje naar een andere stad in de buurt.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Dit kunstwerk is gemaakt met 2983 individuele kleuren blauw (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Hans Van Veen Vermeulen op 15 januari 2017

Voor ieder persoon is de belevenis van New York anders. Je moet het het zelf meegemaakt hebben om te ervaren wat jou zo trekt aan deze stad. Er is voor ieder persoon wel iets te beleven. Natuur, cultuur, architectuur alles is mooi.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten New York

 • wel op sommige plekken druk
Ultieme tip: Neem eens de metro vanaf het vliegveld. Hoogstwaarschijnlijk ben je sneller op je bestemming dan met een taxi. En zo beleef je het leven van New York vanaf het vliegveld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York New York (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Marjolein Fransen op 15 januari 2017

New york is precies zoals je het verwacht, het is groot, mooi, indrukwekkend kortom fantastisch. De mensen zijn er super aardig en het eten is er heerlijk. Er is zoveel te zien en te doen in New York dat je in het begin even niet weet waar je moet beginnen. Wij waren er 5 dagen en hebben alles eruit gehaald wat erin zat. Ga je voor het eerst naar New York? Dan moet je zeker de highlights bekijken als het vrijheidsbeeld, Central park, Central Station, Times Square en Empire State Building.

Pluspunten New York

 • indrukwekkend
 • aardige locals
 • goed bereikbaar

Minpunten New York

 • erg druk
 • redelijk prijzig
Ultieme tip: Wil je graag naar de empire state building? Ga dan later in de avond. Wij konden zo doorlopen en hadden een prachtig uitzicht over New York in de avond wat een magisch effect had.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

De creme de la creme van de moderne kunst (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sveva de Valk op 10 december 2016

Door culturele invloeden (film, televisieseries, verhalen) nostalgische gevoelens over een plek waar je gek genoeg nog nooit geweest bent... Ik vond juist de locaties die ik van tevoren nog niet kende (in Brooklyn en Queens) interessant omdat dat iets toevoegde aan mijn beleving. New York is het allermooist bij zonsopgang, -ondergang en middernacht. Ook alle bekende highlights zijn dan te zien in een 'nieuw licht'.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten New York

 • Openbaar vervoer
 • Herkenbaar
 • Musea
 • Galleries
 • Heerlijk eten
 • Monumenten

Minpunten New York

 • Prijzig
 • Weinig groen
Ultieme tip: Onderschat de kwaliteit van de musea, maar helaas ook de prijzen van de restaurants absoluut niet!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

What we all want in life: to travel, fall in love and be happy (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Belinda Rabelink op 27 november 2016

The city that never sleeps, New York! Wat hou ik van deze stad! Waarom? Dat moét je zelf een keer ervaren hebben. Wat New York mij zo bijzonder maakt?
- Het prachtige uitzicht op de skyline van New York, vanuit de Freedom tower, Brooklyn of de hotelkamer (!)
- Naar mensen kijken op Wallstreet
- De muzikanten in de metro's, en op zo'n elke hoek van de straat
- De Victoria Secret.. :) Ik ben tenslotte ook maar een vrouw!
- Een 'take a way' maaltijd op de Hight Line eten, in een stralende zon met in de verre verte het Vrijheidsbeeld (oef, dat is pas genieten)
- De drukte, menigte, eigenlijk gewoon de gezelligheid op straat die mij een veilig gevoel geven om op elk moment van de dag over straat te durven lopen.
En dan heb je nog alle leuke knusse wijkjes en eettentjes. Kortom: ook New York moet minimaal op je bucketlist staan!

Alsof je in een film zit (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Merel Kors op 14 november 2016

De titel zegt het al, als je door de straten van New York loopt voelt het alsof je in een Amerikaanse film loopt. De yellow cabs, billboards, wolkenkrabbers, alles is hier echt. Je kijkt dan ook je ogen uit. Er is op elke straathoek iets te zien of te doen, of dat nou overdag of 's nachts is, New York wordt niet voor niets 'the city that never sleeps' genoemd. Voor de musicalliefhebber is een bezoekje aan Broadway een must. Maak een wandeling door Central Park, wat eigenlijk in elk seizoen wel zo zijn charme heeft, ga uiteten in China Town, ik koos daar een restaurant uit waar geen Amerikaan te vinden was en hoewel ik een beetje vreemd aangekeken werd was het eten wel erg goed. New York is absoluut aan te raden, een once-in-a-lifetime-experience en een stad waar je gewoon echt een keer geweest moet zijn.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

 • wereldstad
 • aardige locals
 • veel te zien
Ultieme tip: Klinkt simpel, maar bestel een kop koffie in een van de kleine stadsparkjes, kom tot rust, ga gewoon eens een uurtje lekker zitten en het New Yorkse leven om je heen bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors