Route 66

Route 66

door Willeke van Doorn

Reis dwars door Amerika van oost naar west via de legendarische Route 66. De 4000 kilometer lange route brengt je langs grote steden en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Route 66 is de ultieme Amerikaanse roadtrip!

Route 66 is in 1985 officieel opgeheven, maar vandaag de dag volgen nog steeds veel reizigers deze Amerikaanse klassieker. De weg loopt door acht staten en tientallen uiteenlopende landschappen. Sinds 1926 verbindt de route Chicago en Santa Monica. Nu is Route 66 vooral een toeristische attractie, maar de weg is oorspronkeljke aangelegd om de enorme stofstormen in het midden van Amerika te ontwijken.

Geschiedenis Route 66

Na de Tweede Wereldoorlog ontvluchtten veel mensen via Route 66 het industriële oosten voor nieuwe kansen in het westen. Door de drukte op de weg vestigden steeds meer mensen zich langs de route. Motels, typisch Amerikaanse 'diners' en gigantische billboards volgden.

Helaas is dit beeld door de aanleg van nieuwe snelwegen nagenoeg verdwenen, maar de route zelf is nog intact en blijft garant staan voor één van de beste roadtrips in de VS. Start je auto in Chicago en bereid je voor op een echt Amerikaans avontuur!

Chicago

Je roadtrip begint tussen de wolkenkrabbers van Chicago. Dit is niet het beeld wat je de hele tijd ziet als je uit je autoraam kijkt, want grote delen van Route 66 nemen je mee door de woestijn en langs oude Amerikaanse dorpjes in Missouri, Kansas, Texas en Oklahoma. In totaal doorkruis je acht staten en reis je door drie tijdzones.

In Arizona maak je een tussenstop bij de Grand Canyon. Onderweg overnacht je in motels langs de weg, ontbijt je bij typische Amerikaanse diners met pancakes en sluit je je dag bij zo'n zelfde diner af met een lekkere vette hamburger. Voor je het weet liggen er duizenden kilometers asfalt achter je en rijd je Californië binnen.

Van Santa Monica naar Los Angeles

De laatste dagen van je roadtrip breng je door in het zonnige Californië. Op de beroemde boulevard bij Venice Beach hangt een plakkaat die Route 66 aangeeft. Dit is het absolute eindpunt. Vanuit Santa Monica rijd je naar Los Angeles. De weg loopt dwars door Beverly Hills en Hollywood en is bijna helemaal origineel.

In LA loopt Route 66 over in Sunset Boulevard. Via deze chique winkelstraat rijd je de stad uit naar de San Gabriel vallei, vol uitgestrekte oranje kreupelbossen. Volgende bestemming is de Cajon pass. Op het hoogste punt staat een oude diner, waar je stopt voor een stevige lunch.

De weg gaat verder door de dorre Marejove Woestijn. Je ziet kleine, typische route 66 dorpjes als Oro Grande, Helendale en spookstadje Barlow. Over de interstate 40 bereik je de staatsgrens met Arizona. Voor de ultieme Route 66 ervaring neem je de oude weg door de woestijn. Na weken in de auto komt je rondreis tot een einde en doemt Sin City, Las Vegas op tegen de horizon.

Like deze pagina

Reizen Route 66

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors