Indiana

Indiana

door Frans Verhagen

Hoewel Indiana er op de kaart landelijk uitziet, met weinig grote plaatsen, is het een typisch industriestaat. In Gary liggen nog steeds grote staalfabrieken en rondom Indianapolis liggen autofabrieken en toeleveringsbedrijven.

Indiana lijkt soms een ouder Amerika, met weinig van de grote problemen als gewelddadige misdaad, ongehuwde moeders, echtscheiding e.d. Het was niet zonder reden dat de sociologen Robert en Helen Lynd in hun beroemde studie van het Amerikaans leven Middletown in Indiana aantroffen (het ging feitelijk om Muncie).

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 372 reizen naar Amerika

Industrie

Ook in politiek opzicht lijkt de tijd in Indiana soms te hebben stilgestaan. Ex-vice-president Dan Quayle, die voor die tijd een onbekende senator uit Indiana was, vertegenwoordigt met zijn conservatieve stellingnames heel aardig de mentaliteit in Indiana. Zoals veel van de grote middenwesten staten, is het noordelijk deel van Indiana nogal anders dan het zuidelijk deel.

Langs de grote meren, in de corridor tussen Detroit en Chicago, is het alleen maar zware industrie wat de klok slaat. Veel moois valt er in de steden niet te beleven.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Bezienswaardigheden Indiana

Over Gary zullen we maar zwijgen. Maar dat wordt weer gecompenseerd door de Indiana Dunes Lakeshore, ook het Indiana Dunes State Park omvattend, dat wel erg mooi is.

In het zuiden van de staat is het landschap veel heuvelachtiger en de zuidgrens wordt gevormd door de vallei van de Ohio River. Daar is landbouw de voornaamste bron van inkomsten. Sociaal gezien staan deze twee delen verrassend ver van elkaar af.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

South Bend, Vincennes en New Harmony

Toeristisch gezien is dit een doorgangsstaat. Mensen gebruiken hem om van A naar B te komen en blijven zelden lang hangen. South Bend, bijna op de grens met Michigan, is in Amerika bekend als vestiging van de University of Notre Dame, en die is weer bekend vanwege zijn football-team.

Vincennes, in het zuidwesten, is een oude nederzetting. New Harmony, in de uiterste zuidwesthoek is het dorp waar in de vorige eeuw een aantal Duitsers een nieuwe leefgemeenschap probeerden op te zetten. De gebouwen geven een beeld van de (mislukte pogingen).

OOK LEUK

Stuur je mooiste reisfoto in en win twee vliegtickets

Sport is een belangrijk deel van het leven in Indiana (zo gaat dat als je niet veel anders hebt), met name de Colts en Notre Dame in football, de Pacers in basketbal en de Indianapolis 500 natuurlijk.

Like deze pagina

Reizen Amerika

Meer Indiana

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors