Weer New Orleans

Weer New Orleans

New Orleans ligt in het zuiden van de VS aan de Mississippirivier. New Orleans is de grootste stad binnen de staat Louisiana. Tot 1849 was de stad, die ook wel The Big Easy genoemd, de hoofdstad van Louisiana: nu is dat Baton Rouge. Muziek is erg belangrijk in deze stad: met name jazz, blues en r&b zijn hier populair. Dit heeft ook te maken met de smeltkroes van culturen. Je vindt hier veel Afro-Amerikanen en Creolen. Ga je deze stad bezoeken, kun je je zomerkleding alvast uit de kast halen. Het weer In New Orleans is het hele jaar door vrij warm!

Het weer in New Orleans

Het weer in New Orleans verschilt in de zomer en winter sterk van elkaar. De winters zijn zacht en koel, terwijl de zomers erg warm zijn. Je moet niet opkijken van temperaturen richting de veertig graden in de zomermaanden. Gemiddeld variëren de temperaturen in deze periode tussen de 22 en 34 graden en de warmste maand is juli. Juli is overigens ook de natste maand van het jaar.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Weersverwachting in de zomer en winter New Orleans

De stad is gelegen in de staat Louisiana. In de zomermaanden kan de weersverwachting voor New Orleans behoorlijk benauwd en vochtig zijn. Ook valt er dan veel neerslag. Een sneeuwbui zal je zelden meemaken. De gemiddelde temperaturen in de winter liggen tussen de 7 en 20 graden. Januari is over het algemeen de koudste maand en zelfs dan is het er gemiddeld nog 10,7 graden. Vertrek je op korte termijn? Bekijk dan onderstaande actuele weersverwachting voor New Orleans.

Uitzonderingen temperatuur New Orleans

Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen: de koudste temperatuur in New Orleans ooit gemeten is -11 graden in 1989 en de warmste temperatuur in New Orleans die ooit vastgelegd is, was 39 graden in het jaar 2000.

Weersvoorspelling is momenteel niet beschikbaar.


Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors