Illinois

Illinois

door Getaway Travel

De noordoostelijke staten van Amerika worden ook wel The Great Lake District genoemd. Dit Grote Merengebied wordt gevormd door Lake Michigan, Ontario, Superior, Huron en Erie. De staat Illinois geniet bekendheid door Chicago.

Verder bestaat Illinois vooral uit platteland. De staat vormt het hart van de Midwest en wordt ook wel Prairie State genoemd. Illinois wordt vaak gezien als de Verenigde Staten in het klein. Het is de meest gemiddelde staat van Amerika op het gebied van inwoners. Zo zou er een dorpje in Illinois zijn waar de inwoners de culturele en sociale doorsnede van de gemiddelde Amerikaan zijn.

ZELF NAAR Illinois?

Bekijk alle 9 reizen naar Illinois

Bezienswaardigheden Chicago

Hoewel Springfield de hoofdstad is van Illinois, draait de staat om Chicago. De bijna drie miljoen inwoners van deze stad houden van architectuur, kunst en muziek. Chicago is na New York en Los Angeles de derde stad van Amerika. Door de centrale ligging heeft het een belangrijke economische functie.

Op een stedentrip naar Chicago vergaap je je aan de architectuur. Door een grote brand in 1871 is er een revolutie in de bouwkunst ontstaan. Zo werd de eerste wolkenkrabber in Chicago gebouwd. Deze inmiddels al overtroffen door de Willis Tower, waar je op de 103de verdieping over de stad uitkijkt. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Art Institute of Chicago waar je de grootste kunstcollecties van Amerika vindt.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Amerika.nl nieuwsbrief!

Lincoln in Springfield

Illinois wordt ook wel Land of Lincoln genoemd. De beroemde president Abraham Lincoln begint zijn politieke carriere in 1832 in hoofdstad Springfield. Als zestiende president van de Verenigde Staten brengt Lincoln veel teweeg met zijn plannen om de slavernij af te schaffen met de Amerikaanse burgeroorlog als gevolg. Lincoln wordt in 1865 vermoord.

In Springfield herbeleef je de rijke geschiedenis van Illinois. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Abraham Lincoln Presidental Library Museum. Bovendien is de hoofdstad een perfecte stop aan de Route 66 voordat je de weg weer vervolgt richting de prairies in het zuiden.

Illinois zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Illinois

Meer Illinois

Specialisten Amerika

Reizen Illinois

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors