Zion National Park
8,1
8,5 Algemene ervaring
9,3 Natuur
7,8 Stranden
7,0 Wildlife
6,5 Overige activiteiten
8,5 Bereikbaarheid

Zion National Park

door Marleen de Keyzer

Rode, roze en witte rotsformaties kleuren de horizon. Kleine grotten, inheemse bomen en wilde bloemenvelden vormen het decor. Welkom in Zion National Park, waar de diepe kliffen van Zion Canyon hoog boven de Virgin rivier uitstijgen. Ontdek het zelf tijdens een rondreis door Amerika.

Zion National Park is een van de natuurwonderen van Utah. Met een oppervlakte van bijna zeshonderd vierkante kilometer is dit park overweldigend. Lage bergen, enorme canyons, natuurlijke bogen en een weelderige vegetatie. Maar ook woestijngrond, naaldbossen en kronkelende rivieren. Verschillende routes leiden je rond.

Angels Landing

Een van de hoogtepunten van het nationale park is Angels Landing. Deze rotsformatie reikt voor ruim 450 meter de lucht in en biedt een spectaculair uitzicht over Zion Canyon.

De top van Angels Landing is te bereiken via een uitgekapt pad dat bijna vier kilometer lang is. De wandeling is echter niet zonder risico's. De route leidt langs smalle richels en diepe afgronden.

Zion Canyon

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is Zion Canyon. Hier stijgen enorme kliffen hoog boven de Virgin River uit, die deze kloof in zo'n dertien jaar heeft gevormd. Elke winter groeien de rotswanden verder uit elkaar, doordat ijs uit de bevroren rivier delen van de kliffen afsnijdt.

Het overgrote deel van de canyon ligt in het westelijke deel van Zion National Park. Met de dieprode Vermilion Cliffs op de onderste laag en haar lichtere toppen, is de kloof een waar kleurenspektakel.

Zion Lodge

Een overnachting is aan te raden om het gebied goed te ontdekken. De Zion Lodge is het enige hotel in het park. De verblijfplaats ligt te midden van de Canyon Scenic Drive, de route die langs alle hoogtepunten van het nationale park leidt.

Like deze pagina

Reizen Zion National Park

Reviews Zion National Park

Prachtig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sylvie Van Helvoirt op 12 mei 2017

Zion National Park is zeker een aanrader om te bezoeken. Een bus met 9 stops rijd continue heen en weer. Je kan zelf kiezen waar je uitstapt en weer opstapt. Ipv de bus zijn er tussen sommige stops ook een trails die je kan volgen. De omgeving is prachtig samen met de rivier waar je langsloopt.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Ultieme tip: De bus die heen en weer rijd
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De moeite waard (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Julia ten Elzen op 11 mei 2017

Wauw, wat een intense wandeling was het naar de top van de Angels Landing trail. Maar zeer zeker de moeite waard, met het uitzicht dat ik daar heb gezien!! Voor de rest valt er nog veel meer te zien. Veel kalmte en prachtige omgeving.

7,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
5 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Zion National Park

 • uitzicht
 • uitdaging
 • actief

Minpunten Zion National Park

 • zwaar
 • gevaarlijk
Ultieme tip: Voor mensen die van wat gecaar houden: bereik de top!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zion nationaal park (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nadia Angenent op 10 mei 2017

Geweldig mooi groen nationaal park net boven de grand canyon. Als je graag wandeld en geniet van een mooi uitkijkpunt zou ik zeker angels landing wandelen. Een zware wandeling de laatste honderde meters waarbij je echt gebruik moet maken van de ketting die er geplaatst is. Mensen met hoogtevrees moeten dit zeker niet doen. Links en rechts van je zie je de diepe afgrond en met een smalle strook van soms maar 1 of 2 meter moet je omhoog, maar tegenliggers gaan daar ook omlaag. Een wandelpad is de laatste honderde meters niet meer te bekennen, alleen rotsen en een ketting voor houvast.

Ultieme tip: Angels landig wandelroute
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zion National Park (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Soraya Davans op 07 mei 2017

Zion vind ik een aanrader. Het is er prachtig!

Wij hadden van te voren al een hotel dichtbij het park geboekt. Op nog geen minuut lopen van ons hotel was een halte voor de shuttle naar het National Park. Erg handig, zeker omdat je niet overal kan komen met je eigen auto.

De trails die je kan lopen in Zion, zijn allen erg mooi, maar soms wel wat onduidelijk en zeker onverhard. Tip is om goede wandelschoenen aan te trekken wanneer je een trail loopt.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
6 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Zion National Park

 • Goed bereikbaar
 • Gratis shuttle

Minpunten Zion National Park

 • Weinig toiletten
Ultieme tip: Tip: ga 's avonds even buiten staan, bij je hotel. Je hebt ook vanuit daar een prachtig uitzicht!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemende oase met een religieus tintje (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Bob Bakkum op 13 december 2016

Zion National Park: een fantastisch stukje Amerikaanse natuur. Wat een gevoel wanneer je door het vaak dorre landschap van Utah opeens een weelderig groene kloof inrijdt. Links en rechts doemen de immense roodbruine bergwanden op terwijl je langs de Virgin River omhoog gaat, het park in. Een vriendelijke Park Ranger legt je bij aankomst uit wat er allemaal te beleven valt: veel! Voor wie geïnteresseerd is in geologie, religie, geschiedenis of 'gewoon' lekker op ontdekkingsreis wil. Zion National Park heeft voldoende te bieden.

Mijn ervaring met Zion was fantastisch. Er zijn zoveel verschillende trails, variërend van makkelijk en kort tot zwaar en meerdaags. En langs locaties met inspirerende namen, zoals de 'Court of the Patriarchs', 'Hidden Canyon' en de 'Weeping Rock'. Het was erg bijzonder om tussen de steile rotsen te lopen, met je voeten in het koude water van de Virgin River, of langs de bergwand omhoog over de 'Emerald Pool'-trail, alwaar je diverse watervallen tegenkomt die uitmonden in kleine meertjes met de meest bijzondere kleuren. Zelf heb ik het meest genoten van de 'Angel's Landing'-trail: een spannende trail voor mensen die van een uitdaging houden. Volgens de legende zou de ontdekker Frederick Fisher in 1916 de naam 'Angel's Landing' aan de rots hebben gegeven, omdat er volgens hem alleen een engel zou kunnen landen. Ik heb ervaren, samen met honderden anderen, dat je geen engel hoeft te zijn om de top te behalen. Enkel stalen zenuwen, een gevulde rugzak en een goede uitrusting. En natuurlijk een camera om te bewijzen dat je de berg hebt bedwongen!

Tip: Bezoek Zion National Park voor minimaal een week als je van hiken houdt en het liefst aan het einde van de lente, zodat alle trails open zijn en het weer niet té warm is. In het bezoekerscentrum vind je heel veel informatie en heel erg behulpzame Amerikanen. Een campground bij het park zit snel vol, dus vooraf boeken is aan te raden!

Pluspunten Zion National Park

 • Bijzonder
 • adembenemend
 • Aardige park Rangers

Minpunten Zion National Park

 • Relatief duur verblijf
 • Geen grote supermarkt in de buurt
Ultieme tip: Verblijf in accommodaties net buiten het park en reis met de gratis Shuttle-verbinding naar de start van de trails. Easy Peasy!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors