New Mexico
8,7
- Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Natuur
- Interessant
- Stranden

New Mexico

door Getaway Travel

Land van Betovering is de bijnaam van New Mexico. De staat in het zuiden van Amerika staat bekend om haar rijke culturele erfgoed. Je vindt hier een mix van Spaanse, Indiaanse en Anglo-Amerikaanse invloeden.

New Mexico heeft een scala aan landschappen. Vanuit de rode woestijnen in het noorden reis je naar de Great Plains in het westen. In het oosten liggen de Rocky Mountains. Zomers zorgen de beboste heuvels voor verkoeling. In de wintermaanden kom je hier om te skiën en snowboarden.

Indianen, Hispanics en Anglo-Amerikanen

De Rio Grande loopt van het noorden naar het zuiden van de staat. Aan de rivier liggen de meeste steden en indianenreservaten. Het vruchtbare land is een van de populairste bestemmingen van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

De hispanic bevolking is hier groter dan de Anglo-Amerikaanse. Ze stammen oorspronkelijk van de Spaanse kolonisten af. Je hoort veel Engels met een Spaans accent, de keuken is heilig en feestdagen worden uitbundig gevierd.

De hoofdattracties zijn de rijke culturele bezienswaardigheden. Je bezoekt kleine Indiaanse pueblos. De traditionele dorpjes staan bekend om hun unieke handwerkkunst. In Bandelier National Monument liggen oude Indianenruines.

Bezienswaardigheden New Mexico

De grootste stad van New Mexico is Albaquerque. Kunstenaars trekken al generaties lang naar het Spaanse Santa Fe en het Indiaanse Taos. In de relaxte stadjes bezoek je Indianenmarkten, galeries en cafés.

In het zuiden van de staat liggen de Carlsbad Caverns. Liften brengen je 250 meter onder de grond in dit enorme grottenstelsel. Wanneer de schemering valt verlaten duizenden vleermuizen het complex.

In Rosswell spot je misschien wel buitenaardse wezens. In 1947 stortte in het boerendorp een ongeïdentificeerd object neer. De plaats staat nog steeds synoniem voor buitenaards leven en in de verschillende musea kom je meer over dit mysterie te weten.

Like deze pagina

Reizen New Mexico

Meer New Mexico

Reviews New Mexico

White Sands

Review geschreven door Ria Woort op 13 mei 2017

Dit was een geweldige ervaring, onderweg naar San Diego langs White Sands. Dus toch maar even stoppen voor dit natuur wonder, en dat is het zeker, je weet niet wat je ziet als je aan komt rijden, zo van een zandvlakte kom je langzamerhand in een geheel witte wereld. Dit moet je met eigen ogen zien, zo mooi. Ik raad wel aan om een zonnebril mee te nemen.

8,7
nvt Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors