New Mexico
9,3
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Natuur
10,0 Interessant
- Stranden

New Mexico

door Getaway Travel

Land van Betovering is de bijnaam van New Mexico. De staat in het zuiden van Amerika staat bekend om haar rijke culturele erfgoed. Je vindt hier een mix van Spaanse, Indiaanse en Anglo-Amerikaanse invloeden.

New Mexico heeft een scala aan landschappen. Vanuit de rode woestijnen in het noorden reis je naar de Great Plains in het westen. In het oosten liggen de Rocky Mountains. Zomers zorgen de beboste heuvels voor verkoeling. In de wintermaanden kom je hier om te skiën en snowboarden.

ZELF NAAR New Mexico?

Bekijk alle 2 reizen naar New Mexico

Indianen, Hispanics en Anglo-Amerikanen

De Rio Grande loopt van het noorden naar het zuiden van de staat. Aan de rivier liggen de meeste steden en indianenreservaten. Het vruchtbare land is een van de populairste bestemmingen van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

De hispanic bevolking is hier groter dan de Anglo-Amerikaanse. Ze stammen oorspronkelijk van de Spaanse kolonisten af. Je hoort veel Engels met een Spaans accent, de keuken is heilig en feestdagen worden uitbundig gevierd.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

De hoofdattracties zijn de rijke culturele bezienswaardigheden. Je bezoekt kleine Indiaanse pueblos. De traditionele dorpjes staan bekend om hun unieke handwerkkunst. In Bandelier National Monument liggen oude Indianenruines.

Bezienswaardigheden New Mexico

De grootste stad van New Mexico is Albaquerque. Kunstenaars trekken al generaties lang naar het Spaanse Santa Fe en het Indiaanse Taos. In de relaxte stadjes bezoek je Indianenmarkten, galeries en cafés.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

In het zuiden van de staat liggen de Carlsbad Caverns. Liften brengen je 250 meter onder de grond in dit enorme grottenstelsel. Wanneer de schemering valt verlaten duizenden vleermuizen het complex.

In Rosswell spot je misschien wel buitenaardse wezens. In 1947 stortte in het boerendorp een ongeïdentificeerd object neer. De plaats staat nog steeds synoniem voor buitenaards leven en in de verschillende musea kom je meer over dit mysterie te weten.

OOK LEUK

Stuur je mooiste reisfoto in en win twee vliegtickets

Like deze pagina

Reizen New Mexico

Meer New Mexico

Reviews New Mexico

Staat van de Cliff Dwelling (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jos Hafkamp op 01 augustus 2017

New Mexico heeft heel veel te bieden. Niet alleen nationale en staatsparken maar ook zeer mooie cliff DWELLINGS. Dit zijn woningen uit de 11e eeuw en gebouwd in een alcove, een soort grot maar dan zonder voor wand. Daarom bouwden ze een muur en zo ontstond er een woning of vaak een heel complex. Vele van dit soort woningen zijn nog te ontdekken, soms helaas via onverharde paden. Ze dragen namen als Moon House, House on Fire, Fallen Roof. En geloof me het is geweldig. Voor meer info over de dwelling maar ook over de andere mooie natuur zoals Hoodoos kan je terecht op www.zuidwestamerika.com

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten New Mexico

  • mooi
  • natuur
  • cultuur

Minpunten New Mexico

  • afstanden
Ultieme tip: Geniet van natuur en cultuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Sands

Review geschreven door Ria Woort op 13 mei 2017

Dit was een geweldige ervaring, onderweg naar San Diego langs White Sands. Dus toch maar even stoppen voor dit natuur wonder, en dat is het zeker, je weet niet wat je ziet als je aan komt rijden, zo van een zandvlakte kom je langzamerhand in een geheel witte wereld. Dit moet je met eigen ogen zien, zo mooi. Ik raad wel aan om een zonnebril mee te nemen.

8,7
nvt Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors