Everglades National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Everglades National Park

door Nina Bergh

Een alligator ligt langs de waterkant te zonnen. Het laaggelegen wetlands gebied is de thuisbasis voor 's werelds meest gevreesde reptiel. Stap op een airboat en spot dit fascinerende dier in Everglades National Park.

Everglades National Park is een prachtig groot gebied vol rivieren, kreken, moerassen en bossen. Het lage moerasland wordt gevormd door het overtollige water uit het Okeechobee meer. In 1947 werd het benoemd tot Everglades National Park. Inmiddels staat het subtropische natuurgebied ook op de werelderfgoedlijst.

Wildlife in Everglades

Voor je het weet sta je oog in oog met de logge lamantijn, de zeldzame Amerikaanse krokodil of de Florida panter. Deze tropische wetlands kennen een grote verscheidenheid aan wildlife. Hier rent en springt echt van alles rond. Vergeet niet je insectenspray, want muggen zijn er helaas ook.

Misschien spot je de met uitsterven bedreigde Amerikaanse zeearend. Dit dier wordt ook wel 'keeper of the Everglades' genoemd. Daarnaast wonen er nog meer dan vierhonderd vogelsoorten in het park. Ook wasberen en herten kun je hier tegenkomen.

Royal Palm Visitor Center

In de wintermaanden is het park in Florida op haar mooist. Je komt binnen bij de hoofdingang. Deze ligt in de buurt van Florida City. Bezoek het Royal Palm Visitor Center en leer alles over de planten en dieren van dit grote nationale park. Maak een wandeling over de houten wandelpaden of huur een fiets.

Ben je van plan een uitgebreide tour te maken? Pak dan de boot, kayak of kano en ga het water op. Dit kan overigens niet zomaar, je hebt een vaarvergunning nodig. Overnachten is geen probleem. Er zijn een paar hotels, maar vooral heel veel leuke kampeerplekken. Op de website van National Park Service vind je meer over de openingstijden en andere praktische informatie. 

Like deze pagina

Reizen Everglades National Park

Meer Everglades National Park

Reviews Everglades National Park

kajakken door de Everglades (bezocht in juni 2010)

Review geschreven door Marjan Scholten op 07 november 2017

We hadden het voorrecht alleen te zijn met onze gids en haar 2 dochters die toen toevallig er ook waren. Heel veel mensen kiezen er voor om met zo'n lawaaiboot de Everglades te verkennen, maar dit is zoveel mooier en spannender! Krokodillen op een paar meter afstand, brrr!

Pluspunten Everglades National Park

  • natuur
  • vriendelijk personeel

Minpunten Everglades National Park

  • muggen
Ultieme tip: Ivey House Bed&Breakfast. Geweldig verblijf, vooral omdat je daar direct met de kajaks het water in kan!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors