Weer Houston

Weer Houston

Houston is de hoofdstad van de staat Texas en ligt in het zuiden van de Verenigde Staten, gelegen aan de Golf van Mexico. De stad behoort tot Harris County, dat de twee na grootste county van de VS qua aantal inwoners. Neem genoeg tijd als je de stad gaat bezoeken, want er is hier een hoop te zien en te doen. Een hoogtepunt is waarschijnlijk wel een bezoek aan het Space Center, even buiten het centrum. Verder bevindt een groot deel van de bezienswaardigheden zich in Downtown Houston en in het Museum District. Het weer in Houston is wisselend, maar over het algemeen vrij warm en nat.

Het weer in Houston

Het weer in Houston kent gedurende het hele jaar bijzonder veel neerslag. Zelf zoveel dat het vergelijkbaar is met het klimaat in tropische regenwouden. In de zomer lopen de temperaturen hoog op: gemiddeld moet je denken aan 21 tot 34 graden. Het weer in Houston is in de maand augustus het meeste warm. De hoogste temperatuur ooit gemeten is 41 graden in 1962.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

De weersverwachting van Houston

Het weer in Houston kan erg vochtig zijn. De combinatie van neerslag en hoge temperaturen zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de stad op de warmste zomerdagen hoog op kan lopen. De meeste neerslag valt in het begin van de zomer. De winters in Houston zijn mild. Tijdens de koudste maand van het jaar, januari, kent de weersverwachting van Houston vaak gemiddelde temperaturen tussen de 6 en 17 graden. Sneeuwval is dan ook zeer zeldzaam; dit zul je niet vaak tegenkomen in de weersverwachting van Houston.

Wat heerst er voor klimaat in Houston?

Er heerst een subtropisch klimaat in Houston. Winden uit het zuiden en zuidoosten brengen de warmte van de nabijgelegen woestijnen mee en de vochtigheid van de Golf van Mexico. Ondanks dat de stad geen deel uitmaakt van de Tornado Alley, zoals een groot deel van Texas, brengen sommige lentestormen toch tornado's met zich mee.

vr 21 jun.za 22 jun.zo 23 jun.ma 24 jun.di 25 jun.wo 26 jun.do 27 jun.
lichte regen
onbewolkt
zeer lichte bewolking
lichte regen
zeer lichte bewolking
licht bewolkt
onbewolkt
Max33 °C36 °C36 °C34 °C35 °C36 °C39 °C
Min25 °C26 °C26 °C26 °C27 °C27 °C27 °C
Neerslag0.6 mm0 mm0 mm2.83 mm0 mm0 mm0 mm
Wind5.49 m/s  5.6 m/s  5.95 m/s  5.28 m/s  5.06 m/s  5.06 m/s  4.55 m/s  
Vochtigheid50%36%45%50%42%42%40%

Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors