Sierra Nevada
8,0
8,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
8,0 Stranden
7,0 Wildlife
7,0 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Sierra Nevada

door Nina Bergh

Duik onder de hoogste waterval door, bewandel de diepste canyon of zak de American River af in een rubberen boot. De Sierra Nevada met Yosemite National Park, Sequoia National Park en Kings Canyon is de place-to-be voor echte avonturiers.

Sierra Nevada is Spaans voor 'besneeuwde bergen'. Hier ligt bijna het hele jaar door sneeuw. De zeshonderd kilometer lange bergketen loopt door heel Californië en herbergt drie natuurparken. In de negentiende eeuw werd aan de voet van dit gebergte goud gevonden. Het was het begin van de goudkoorts in Californië.

ZELF NAAR Sierra Nevada?

Bekijk alle 13 reizen naar Sierra Nevada

Nationale parken

Het zuiden van Californië bestaat grotendeels uit woestijn. In het oosten domineren de bergen van de Sierra Nevada het landschap. In dit gedeelte vind je de bekende nationale parken Sequioia, Yosemite en Kings Canyon. De hoge en steile bergen liggen aan de grens met de staat Nevada. Hier liggen een aantal populaire vakantiebestemmingen zoals Lake Tahoe en Yosemite National Park. Je maakt prachtige wandelingen rond Mount Whitney of klimt zelfs helemaal naar de top.

Om de natuur te beschermen zijn verschillende natuurgebieden in Californië uitgeroepen tot nationaal park of nationaal monument. In de Sierra Nevada vind je er drie: Yosemite National Park, Sequoia National Park en Kings Canyon.

Sequoia, Yosemite Valley en Kings Canyon

Nauwelijks zichtbaar zijn ze. De toppen van de grootste bomen ter wereld. In het Sequoia National Park leven de giganten der aarde, sequoia bomen. De boomsoort behoort tot de cipressenfamilie en kan gemakkelijk zestig meter hoog groeien.

Met uitgestrekte bossen, helblauwe zoetwatermeren en torenhoge watervallen is Yosemite Valley een geliefde vakantiebestemming. In de prachtige omgeving is het heerlijk kamperen. Berg je eten 's avonds wel goed op want er zitten beren.

Kings Canyon is het derde nationale park in de Sierra Nevada en wordt vaak in één adem genoemd met zijn buurman Sequoia National Park. Het landschap is heel anders. Trek je wandelschoenen aan en loop door de diepste canyon van het land. Hier wil je nooit meer weg.

Reizen Sierra Nevada

Meer Sierra Nevada

Reviews Sierra Nevada

A mountain full of memories (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Annoeska van de Mheen op 19 november 2017

Op weg naar deze fantastische plek zagen we vanuit de auto Mount Whitney. Als je omhoog rijd en er aankomt heb je er een nationaal park tussen de bergen waar je onder andere een mooi meer ziet en kleine watervallen. Echt de moeite waard om te bezoeken!

8,0
8 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Sierra Nevada

  • De natuur is prachtig.

Minpunten Sierra Nevada

  • Ik heb geen min punten
Ultieme tip: Ga met de auto naar Mount Whitney je hebt er tussen de bergen een nationaal park waar je een mooi meertje ziet en een kleine waterval.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors