Sierra Nevada
Like ons op Facebook

Sierra Nevada

door Nina Bergh

Duik onder de hoogste waterval door, bewandel de diepste canyon of zak de American River af in een rubberen boot. De Sierra Nevada met Yosemite National Park, Sequoia National Park en Kings Canyon is de place-to-be voor echte avonturiers.

Sierra Nevada is Spaans voor 'besneeuwde bergen'. Hier ligt bijna het hele jaar door sneeuw. De zeshonderd kilometer lange bergketen loopt door heel Californië en herbergt drie natuurparken. In de negentiende eeuw werd aan de voet van dit gebergte goud gevonden. Het was het begin van de goudkoorts in Californië.

Nationale parken

Het zuiden van Californië bestaat grotendeels uit woestijn. In het oosten domineren de bergen van de Sierra Nevada het landschap. In dit gedeelte vind je de bekende nationale parken Sequioia, Yosemite en Kings Canyon. De hoge en steile bergen liggen aan de grens met de staat Nevada. Hier liggen een aantal populaire vakantiebestemmingen zoals Lake Tahoe en Yosemite National Park. Je maakt prachtige wandelingen rond Mount Whitney of klimt zelfs helemaal naar de top.

Om de natuur te beschermen zijn verschillende natuurgebieden in Californië uitgeroepen tot nationaal park of nationaal monument. In de Sierra Nevada vind je er drie: Yosemite National Park, Sequoia National Park en Kings Canyon.

Sequoia, Yosemite Valley en Kings Canyon

Nauwelijks zichtbaar zijn ze. De toppen van de grootste bomen ter wereld. In het Sequoia National Park leven de giganten der aarde, sequoia bomen. De boomsoort behoort tot de cipressenfamilie en kan gemakkelijk zestig meter hoog groeien.

Met uitgestrekte bossen, helblauwe zoetwatermeren en torenhoge watervallen is Yosemite Valley een geliefde vakantiebestemming. In de prachtige omgeving is het heerlijk kamperen. Berg je eten 's avonds wel goed op want er zitten beren.

Kings Canyon is het derde nationale park in de Sierra Nevada en wordt vaak in één adem genoemd met zijn buurman Sequoia National Park. Het landschap is heel anders. Trek je wandelschoenen aan en loop door de diepste canyon van het land. Hier wil je nooit meer weg.

Like deze pagina

Reizen Sierra Nevada

Meer Sierra Nevada

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors