Weer Birmingham

Weer Birmingham

Birmingham is de grootste stad van Alabama: een staat in het zuiden van de VS, omringd door de staten Florida, Georgia, Tennessee en Mississippi. De stad ligt in het centrale noorden van Alabama en staat bekend om haar gastvrijheid en gezelligheid. Birmingham is een echte studentenstad, er zijn namelijk maar liefst drie universiteiten. De University of Alabama School of Medicine, de University of Alabama School of Dentistry en de University of Alabama at Birmingham zijn hier allen gevestigd. Het weer in Birmingham en omgeving is wisselend, maar meestal vrij aangenaam.

Het weer in Birmingham

De zomers kunnen behoorlijk warm tot heet worden, met temperaturen die variëren tussen de 21 en 34 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten is 42 graden in de maand juli. Juli is overigens ook de warmste maand van het jaar. De winters zijn mild, wat karakteristiek is voor het klimaat in het zuiden van de Verenigde Staten.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Weersverwachting voor de wintermaanden in Birmingham

Hoewel Birmingham de grootste stad is, is Montgomery de hoofdstad van Alabama. De weersverwachting voor de wintermaanden in Birmingham zal niet snel onder het vriespunt komen: gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 1 en 16 graden. De koudste temperatuur die ooit gemeten is, is -21 graden in 1985. Januari is de koudste maand van het jaar. De weersverwachting in Birmingham zal vrijwel nooit sneeuw voorspelen; in de wintermaanden komt sneeuw namelijk niet vaak voor.

Beste reistijd Birmingham

Het subtropische klimaat van Birmingham staat bekend om hete zomers, milde winters en redelijk veel regen. De beste reistijd voor Birmingham is in de herfst of de lente. Het weer in Birmingham kan tegelijkertijd in deze periode nog verradelijk zijn. Koufronten, waarbij relatief koude lucht onder een gebied met warme lucht komt, kunnen heftige onweersstormen en af en toe zelfs tornado's met zich meebrengen. De stad ligt dan ook in het centrum van Tornado Alley: de regio in de Verenigde Staten waar de meeste tornado's voorkomen. Bedenk goed wat voor jou de beste reistijd is voor Birmingham.

vr 21 jun.za 22 jun.zo 23 jun.ma 24 jun.di 25 jun.wo 26 jun.do 27 jun.
onbewolkt
onbewolkt
licht bewolkt
lichte regen
lichte regen
matige regen
onbewolkt
Max36 °C37 °C39 °C36 °C36 °C26 °C31 °C
Min22 °C23 °C24 °C25 °C23 °C22 °C21 °C
Neerslag0 mm0 mm0 mm0.14 mm3.46 mm14.91 mm0 mm
Wind3.83 m/s  2.48 m/s  4.4 m/s  3.51 m/s  4.7 m/s  3.55 m/s  3.58 m/s  
Vochtigheid30%27%30%34%36%90%40%

Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors