Anchorage Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Anchorage

door Getaway Travel

Vanuit Anchorage sta je binnen een half uur middenin een van de grootste wildernissen op aarde. De belangrijkste stad van Alaska heeft een boeiende geschiedenis en biedt alles wat je van een Amerikaanse stad verwacht.

De stad is in 1915 ontstaan als een tentenkamp voor de spoorwerkers van de Alaska Railroad. Het kleine plaatsje groeide in de jaren 30 enorm door inwoners van de 'lower 48 states' die de grote depressie ontvluchtten.

ZELF NAAR Anchorage?

Bekijk alle 5 reizen naar Anchorage

Met de komst van een luchthaven die als tussenstop diende tussen de rest van Amerika en Azië en de vondst van olie steeg het inwoneraantal van Anchorage uiteindelijk naar 300.000.

Bezienswaardigheden Anchorage

Anchorage ligt tussen Cook Inlet en het Chugachgebergte. In het Anchorage Museum achterhaal je de geschiedenis en leer je meer over de cultuur van de inheemse inwoners.

Downtown vind je de meeste bezienswaardigheden. Het is moeilijk voor te stellen dat het centrum van Anchorage in 1964 compleet is verwoest door een heftige aardbeving. In Earthquake Park maak je een korte wandeltocht die je meer informatie geeft.

De rest van de stad ligt erg uitgespreid. De straten zijn gemarkeerd met letters en nummers. Vanaf het centrum wandel je de Tony Knowles Coastal Trail. Aan je rechterhand ligt de stad aan je linkerhand Cook Inlet. In het water spelen spierwitte beloega dolfijnen.

Iditarod

Jaarlijks is Anchorage de startplaats van de legendarische Iditarod sledehondenrace. Deze wedstrijd staat bekend als 'The last great race'. De deelnemers leggen een afstand af van 1700 kilometer. Dagenlang trotseren ze de bittere kou, met een gevoelstemperatuur van soms -70 graden Celsius. Alaska is de koudste staat van de VS en het grootste deel van de staat kent een koel landklimaat.

Dieren spotten in Anchorage

De dierenpopulatie van de stad is groter dan het inwoneraantal. In de straten van de groene buurt Hillside scharrelen rendieren rond. In mei zie je ze met hun jongen. Ook beren zijn in de buitenwijken niet ongewoon.

En vanaf Seward Highway spot je op de rotsen witte dallschapen met hun indrukwekkende geelbruine hoorns.

Reizen Anchorage

Meer Anchorage

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors