Silicon Valley
Like ons op Facebook

Silicon Valley

door Getaway Travel

Google, Facebook, Apple, eBay, IBM, Hewlett-Packard en Intel. Het is maar een kleine greep uit het grote aantal technologiebedrijven dat gevestigd is in Silicon Valley. Welkom in het centrum van de technologie!

Silicon Valley ligt aan de zuidkant van de Baai van San Francisco, rond San Jose. Eens stond de vallei bekend om zijn pruimenboomgaarden, maar sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is dit het hart van de computerindustrie.

Stanford University

Al decennialang bruist het in de vallei van de interessante start-ups. Prominente technologiebedrijven zijn hier ontstaan of later naar de streek verhuisd. De naam Silicon Valley komt van de grote hoeveelheid bedrijven die hier bezig waren met de innovatie en productie van siliciumchips.

Een belangrijke rol in het succes van deze streek speelt Stanford University. Stanford University ligt in het hart van de vallei en stimuleert haar leerlingen al sinds het begin van de vorige eeuw om zich in te zetten voor de lokale industrie, door nieuwe bedrijven te starten en niet naar het Westen van Amerika te trekken.

Hewlett Packard

Veel grote bedrijven zijn uit deze denkwijze voortgevloeid. Een van de eerste succesverhalen kwam van de studenten William Hewlett en David Packard. In 1939 legden ze in hun garage de fundamenten voor Hewlett Packard (HP), één van de meest toonaangevende elektronica- en informaticabedrijven allertijden.

Tour Silicon Valley

De HP garage is benoemd tot historical landmark. Je kunt een tour maken langs deze en andere belangrijke plekken in Silicon Valley.

De tour begint bij Stanford University, waar een student je over de campus rondleidt. Met de auto verken je de rest van de vallei. In het Computer History Museum en het Tech Museum leer je meer over de lokale technologiegeschiedenis.

Hoewel de interessante dingen zich afspelen achter de grijze kantoormuren, is het toch bijzonder om de hoofdkantoren van zoveel legendarische bedrijven te bekijken.

Like deze pagina

Reizen California

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors