Plumas Eureka State Park
Like ons op Facebook

Plumas Eureka State Park

door Frans Verhagen

Plumas Eureka State Park is een populair park waar veel Californiërs het weekend doorbrengen. Dat is een belangrijk gegeven want het betekent dat u vrijdags vroeg moet inchecken om recht op een plaats te kunnen claimen.

Johnsville

Binnen Plumas Eureka State Park ligt het plaatsje Johnsville, een mijnstadje van de 'Old West', waar meer dan acht miljoen dollar aan goud werd verwerkt. Het kwam uit de 36 mijnen die in de bergen rondom Eureka Peak liggen. De oude stamp mill en andere historische plekjes zijn bewaard en gerestaureerd.

ZELF NAAR California?

Bekijk alle 120 reizen naar California

In de smidse staat een vrijwilliger die zijn vaardigheden demonstreert en, desgewenst, vertelt over zijn ervaringen op het slagveld in de Slag om de Ardennen. Er zijn weinig faciliteiten in de buurt. Het dichstbijzijnde plaatsje is Greagle, een dorp ongeveer een kilometer van de US 70. Meer motels en restaurants zijn te vinden in Portola, vijftien kilometer verderop aan de Highway.

Wie te laat is voor de uitstekende camping van Plumas Eureka State Park kan zijn geluk proberen in het Pumas National Forest, dat liefst vijftig kampeerplekken heeft.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle gebieden in Zuid-Afrika

Plumas Eureka State Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen California

Specialisten Amerika

Reizen California

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors