Camperroute door de Rocky Mountains Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Camperroute door de Rocky Mountains

door Getaway Travel

In het westen van Amerika heeft Moeder Aarde een ontzagwekkende bergketen gedrapeerd: de Rocky Mountains. Deze camperroute neemt je in drie weken tijd mee naar de mooiste bezienswaardigheden in de Rocky Mountains. Maak je klaar voor een camperreis langs onvoorstelbaar veel natuurschoon.

Deze camperroute door de Rocky Mountains begint in de hoofdstad van ColoradoDenver. Je reist via het Rocky Mountain National Park, Mount Rushmore, Yellowstone National Park en Zion National Park richting de fenomenale Grand Canyon. Tussendoor doe je een paar cowboysteden aan die je zo in een westernfilm doen wanen. Na zo’n vierduizend kilometer te hebben gereden, is je camperreis door de Rocky Mountains voltooid en vlieg je weer terug vanaf Denver!

ZELF NAAR Camperroute door de Rocky Mountains?

Bekijk alle 1 reizen naar Camperroute door de Rocky Mountains

Bezienswaardigheden langs je camperreis door de Rocky Mountains

Dag 1-6 Je camperreis door de Rocky Mountains begint in Denver, Colorado. Wanneer je rechtstreeks uit Europa komt, mag je niet met een jetlag direct achter het stuur van je camper kruipen. Je verblijft dus een nachtje in Denver om te acclimatiseren. Van oorsprong een stad van goudzoekers, maar tegenwoordig is Denver vooral hét startpunt om de Rockies te ontdekken.

De volgende dag haal je de camper op en rijd je in zo’n 1,5 uur naar het Rocky Mountain National Park. Een grandioos begin van je reis! Met een enorme verscheidenheid aan planten, dieren en wandelroutes raden we aan om minstens twee nachten in het park te kamperen. Aanraders zijn Glacier Basin Campground en Moraine Park Campground.

Volgende stop is Black Hills, een rit van ruim 6 uur. Wil je dit in twee delen doen, dan zijn cowboystad Cheyenne of Guernsey State Park leuke plekken om een nachtje te verblijven. Op weg naar de Black Hills maak je een stop bij Mount Rushmore, het beroemde monument van vier Amerikaanse presidenten.

De Black Hills vormen een klein, geïsoleerd gebergte in South Dakota. Kampeer een of twee nachten in de Black Hills, bijvoorbeeld op het Horse Thief Campground, zodat je de omgeving kan ontdekken. In deze regio leven veel bizons, elanden en antilopes. 

Campings langs je camperreis door de Rocky Mountains

Dag 7-10 Op zo’n twee uur rijden van Black Hills vind je Devils Tower. Deze indrukwekkende monoliet van 386 meter hoog is het eerste nationale monument in de Verenigde Staten. Op weg naar Yellowstone ben je vrij om nog ergens een stop te maken. Een aanrader voor een nachtje is Cody, vernoemd naar de stichter ervan, de beruchte ‘Buffalo Bill’ Cody. Cody ligt aan de oostkant van Yellowstone.

Via een schitterende route bereik je de ingang. Dit eerste nationale park ter wereld ligt op een vulkanische vlakte. Blauwe bergmeren, steile rotshellingen en dichte bossen vormen het decor. De weg deel je hier met bizons en beren. Wat je niet mag missen in het park zijn de beroemde spuitende geisers, kleurrijke heetwaterbronnen en duizelingwekkende ravijnen. Een campingtip is de Canyon Campground.

Dag 11-15 Na Yellowstone volgt nog meer natuurgeweld: je rijdt richting de naaldbossen, gletsjers en bergmeren van het Grand Teton National Park. Blijf een paar nachten kamperen op de Jenny Lake Campground om al het moois te bewonderen, maar breng ook zeker een bezoek aan Jackson, een echt westernstadje waar elke dag om 17.00 uur een ‘shooting’ plaatsvindt.

Vanaf Jackson rijd je in zo’n vijf uur zuidwaarts naar Salt Lake City. De grootste attractie in deze stad is Temple Square, een plein met de meeste mormonentempels ter wereld. Verblijf op de KOA Salt Lake City om de stad te ontdekken. 

De nationale parken in het westen

Dag 16-21 Volgende stop: Zion National Park. Het is niet toegestaan om met de camper het park in te rijden, maar de Watchman Campground en South Campground zijn goede campings vlakbij de ingang.

Hierna rijd je door naar een van de  hoogtepunten van je reis: de Grand Canyon. Het rode gesteente van deze kloof van zo’n 1600 meter diep is op zijn mooist rond zonsopgang of zonsondergang. De North Rim Campground is een aanrader om te verblijven. Het is hier een stuk rustiger dan aan de zuidelijke kant van het park. 

Vanaf de Grand Canyon rijd je weer een stukje terug noordwaarts, richting Bryce Canyon National Park. Bryce is de kleinste van de vijf nationale parken in Utah, maar het bevat de meest bizarre rotsformaties die op aarde zijn te vinden.

Tot slot volgt nog een prachtige stukje natuur: Arches National Park. Verblijf op de Devils Garden camping en je staat midden in het nationale park tussen 2000 indrukwekkende zandstenen bogen. Wil je op weg naar Denver nog een pauze inlassen, dan zijn Grand Junction of Frisco leuke plekken om te stoppen. In Denver lever je de camper weer in.

Praktische informatie over camperreizen in Amerika

Een camperreis door Amerika vergt bepaalde voorbereiding. Ook zijn er dingen die handig zijn om vooraf te weten. Wanneer je rechtstreeks uit Europa komt, mag je bijvoorbeeld niet direct achter het stuur van je camper kruipen. Al je vragen over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere praktische vragen worden hier beantwoord.

Routebeschrijving

In drie tot vier weken reis je door het westen van Amerika. Je reis start in Denver, waar je de camper ophaalt. Na Denver volgt al meteen een van de mooiste natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Hier verblijf je twee tot drie dagen. Via Guernsey State Park reis je door naar naar het noorden, naar het beroemde Mount Rushmore monument. Via het cowboystadje Cody bereik je vervolgens Yellowstone National Park en ietsje zuidelijker Grand Teton National Park. Na zoveel natuurpracht volgt een flinke rit richting het zuiden naar de hoofdstad van Utah, Salt Lake City. Geen zin in een stad? Rijd dan door naar Zion National Park. Trek ruim de tijd voor Grand Canyon National Park, Bryce Canyon National Park en Arches National Park. Alledrie zijn prachtige parken en zeer verschillend. Via de steden Grand Junction of Frisco rijd je terug naar Denver, waar je de camper weer inlevert. 

Beste reistijd

De beste reistijd om de Rocky Mountains in Amerika te bezoeken, is in de periode april tot november. Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meest aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei, juni, september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. Tijdens de maanden juli en augustus is het niet alleen druk qua toeristen, maar kunnen de temperaturen ook flink oplopen, vooral in Arizona en Utah. Houd er rekening mee dat in de zomer het risico op bosbranden hoog is. Reis je in de winter, dan is in de noordelijke staten het risico op hevige sneeuwval groot.

Wil jij de Amerikaanse Rockies zelf gaan verkennen per camper? Bekijk dan hier het reisaanbod. 

Reizen Camperroute door de Rocky Mountains

Foto's & video's Camperroute door de Rocky Mountains

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors