Texas

Texas

door Willeke van Doorn

Everything is bigger in Texas. En dat klopt: Texas is gigantisch. Het is de tweede staat van Amerika. Niet alleen in oppervlakte, maar ook met haar 22 miljoen bewoners in steden als Dallas, Fort Worth, Houston en hoofdstad Austin.

In het uiterste zuidwesten van de Verenigde Staten voel je de Latino invloeden van buurland Mexico. Hier eet je Tex-Mex gerechten in een steakhouse. Cowboy verhalen komen hier tot leven. In de grote steden loop je van de ene highlight naar de andere.

ZELF NAAR Texas?

Bekijk alle 10 reizen naar Texas

Austin

Begin je rondreis door Texas in hoofdstad Austin. Deze stad ademt muziek met haar tientallen podia. Zeker in het voorjaar tijdens het jaarlijkse South by Southwest festival (SXSW). Muziekliefhebbers van over de hele wereld trekken dan voor een vakantie naar de de hoofdstad van de zuidelijkste staat van Amerika.

In diezelfde periode is het nabijgelegen Hill Country op haar mooist: een zee van wilde bloemen staat dan in bloei en verandert het heuvellandschap in een kleurrijk pallet. Hill Country start net ten noorden van Austin en strekt zich uit richting het westen en het zuiden. Maak vanuit Austin een dagtripje naar dit gebied en neem een duik in een van de meren of rivieren die tussen de heuvels kronkelen.

Dallas

In ongeveer drie uur rijd je vanuit Austin naar Dallas. Deze stad geniet vooral bekendheid door de gelijknamige televisieserie die hier eind jaren zeventig werd opgenomen. De dramatische soap draait om de Ewing familie die op Southfork Ranch woont. Deze boerderij is een populaire bezienswaardigheid in Dallas.

Bezoek in Dallas ook het Sixth Floor Museum op Dealey Plaza. Dit is de plek waar de Amerikaanse president John F. Kennedy op 22 november 1963 vermoord werd. Vanuit de zesde verdieping van het gebouw schoot Lee Harvey Oswald op de president die in een auto over het plein reed. Honderduizenden mensen bezoeken de tentoonstelling jaarlijks.

Fort Worth

Dallas is zeer uitgestrekt en loopt over in de stad Fort Worth, ook wel Cowtown genoemd. In het zogenoemde Stockyards District zie je nog echte cowboys op paarden die hun vee drijven. Op een zaterdagavond bezoek je hier een echte Amerikaanse rodeo of ga je linedansen bij Billy Bob's Texas.

Maak je bezoek aan Fort Worth compleet met een tour door het culturele district. Neem hier een kijkje bij het Cowgirl Museum, het Modern Art Museum en het Museum of Science and History.

Houston

In Houston verruil je cowboys voor astronauten. 'Houston, we have problem!', sprak een commandant vanuit het Space Centre van NASA na een explosie op de Apollo 13 die op weg was naar de maan. Dit centrum is een van de bekendste bezienswaardigheden in de miljoenenstad.

Met ruim twee miljoen inwoners is Houston de dichtstbevolkte stad van Texas. Onder de stad loopt een indrukwekkend ondergronds tunnelnetwerk. Zes meter onder de oppervlakte verbindt een twaalf kilometer lange tunnel de verschillende wolkenkrabbers met elkaar. In de tunnels met airconditioning vlucht je even weg van de hitte van de stad.

San Antonio

Een bezoek aan San Antonio maakt je rondreis langs de grote steden van Texas compleet. De River Walk is een van de voornaamste attracties in de stad. Door het centrum van San Antonio kronkelt een rivier met daaromheen tientallen restaurants, winkels, hotels en terrassen versierd met parasols in allerlei felle kleuren.

Op loopafstand van de River Walk ligt de Alamo : een eeuwenoud gebouw dat de geschiedenis van Texas vertelt. Hier vond de Slag om Alamo plaats waarbij Texas vocht voor zijn onafhankelijkheid van Mexico.

Big Bend National Park in Texas

Texas is meer dan een verzameling van grote steden vol culturele en historische highlights. Natuurliefhebbers halen in deze staat ook hun hart op. Big Bend National Park is een van de meest afgelegen natuurgebieden van Amerika. Hier loop je door een droog woestijnachtig landschap met grillige rotsen en diepe canyons.

De rivier Rio Grande stroomt vanaf Colorado door Big Bend National Park. Door New Mexico loopt de rivier via Texas naar de Golf van Mexico. De Rio Grande vormt de natuurlijke grens met buurland Mexico en het einde van je rondreis door een van de grootste staten van de Verenigde Staten.

Like deze pagina

Reizen Texas

Meer Texas

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors