Tennessee
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
10,0 Natuur
10,0 Interessant
- Stranden

Tennessee

door Frans Verhagen

Tennessee is een bijzondere staat in Amerika die Noord en Zuid met elkaar verbindt en bekend staat om zijn rijke muziekgeschiedenis. Het westen en midden van de staat kunnen alleszins als Deep South gekwalificeerd worden, het oosten hoort eerder bij het midden westen van het land.

Tennessee strekt zich uit van een oostelijke kuststaat, North Carolina, tot een van de staten van het diepe, diepe zuiden, Arkansas. In het oosten begint de staat hoog met de Blue Ridge Mountains, deel van de Appalachians, naar het westen toe wordt het land vlakker tot aan de oevers van de Mississippi. 

ZELF NAAR Tennessee?

Bekijk alle 17 reizen naar Tennessee

Waarom Tennessee?

Elvis Presley, Dolly Parton en Johnny Cash.... Tennessee heeft veel bekende muzikanten voortgebracht. Country- en bluesmuziek is groot geworden in steden als Nashville en Memphis. Ook kun je de natuur opzoeken van het Great Smoky Mountains National Park en historische bezienswaardigheden zoals Andrew Jackson's Hermitage en Belle Meade Plantation te verkennen. Met een combinatie van muziek, natuur, gastvrijheid, amusement en geschiedenis biedt Tennessee een gevarieerde vakantie in Amerika vol hoogtepunten! 

Nashville

Muziek is erg belangrijk voor Tennessee, in heel verschillende vormen. Nashville is nog steeds de hoofdstad van de countrymuziek in Amerika, die de laatste vijftien jaar ook buiten de geijkte luisterkingen populair is geworden. Nashville melkt het uit voor wat het is, maar het oude centrum van de stad valt wat tegen als het er op aan komt.

Dollywood, het pretpark dat de rondborstige zangeres Dolly Parton heeft opgezet, geeft daaraan op een andere manier invulling.

Memphis en Elvis

Maar de muziekstad is wel Memphis, waar alle soorten muziek die uit het zuiden zijn opgeborreld, van blues en gospel, tot country en hilbilly, samenkwamen in Elvis Presley. Ook zonder Elvis is Memphis een heerlijke stad aan de Mississippi. Het is bij uitstek een uitvalsbasis voor tochten langs die rivier, richting New Orleans, of voor exploratie van het zuiden. Memphis is vanuit Amsterdam direct te bereiken.

Qua natuur is het oostelijk deel van Tennessee interessant, met Great Smoky Mountains National Park, maar ook met vele uitlopers van de Appalachians. De mensen die u hier tegenkomt, de manier van leven die nog dicht staat bij de mountain people die hier van oudsher wonen, is eeuwen verwijderd van Nashville of Memphis, maar evenzeer een deel van Amerika.

Reizen Tennessee

Meer Tennessee

Reviews Tennessee

Chattanooga (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sabine Molenaar op 22 november 2017

Tennessee is prachtig! Mooie natuur leuke echt mensen en het eten is er geweldig! Ik ben naar Nashville, Chattanooga en Knoxville geweest, allemaal hele andere steden met allemaal iets wat hen bijzonder maakt!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Tennessee

  • betaalbaar
  • aardige mensen

Minpunten Tennessee

  • moeilijk te bereiken
Ultieme tip: Chattanooga, prachtige voetgangersbrug, leuke winkeltjes en een heel authentiek centrum
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors