Delaware

Delaware

door Frans Verhagen

Het is gemakkelijk Delaware over het hoofd te zien. De grootste faam dankt de staat aan het feit dat ze het erg gemakkelijk heeft gemaakt om een bedrijf te incorpereren (een bv op te richten).

Talloze bedrijven hebben een brievenbus in Delaware. De staat draait om een economie van zakelijke dienstverlening (vanwege al die bv's verdienen juristen er een goede boterham), industrie en landbouw.

ZELF NAAR Delaware?

Bekijk alle 2 reizen naar Delaware

Wilmington

Wilmington is de enige grote plaats, zodat daar zich alle commerciële activiteiten concentreren. De familie DuPont beheerste hier traditioneel de chemische industrie. Wat nog rest van die aanwezigheid zijn de landhuizen die de erfgenamen voor zichzelf bouwden.

Delaware noemt zich trots The First State omdat het als eerste de grondwet ratificeerde. Dat deden ze waarschijnlijk omdat ze bang waren alsnog te worden opgeslokt door een grote buur als Pennsylvania. Ook historisch is Dover een aardig plaatsje. Het is helemaal opgezet rond een plein, The Green, dat geheel volgens de plannen van William Penn werd ontworpen. Er staan nog enkele oude gebouwen, waaronder het Old State House. Ten zuiden van Dover ligt de John Dickinson Plantation, die dateert uit de tijd van de Amerikaanse revolutie.

Delaware Bay

Wat moet je verder van Delaware zeggen? Als u het tegenkomt onderweg is er vast wel wat te zien, maar een omweg is het niet waard. Delaware bestaat vrijwel geheel uit coastal lowland. De Delaware Bay is een mooi natuurgebied, dat echter vooral vanaf het water genoten moet worden (en eigenlijk vanuit Pennsylvania).

Aan de Atlantisch kust liggen een paar aardige badplaatsen, zoals Rehoboth Beach, Dewey Beach, Bethany en Fenwick Island. Delaware Seashore State Park leent zich voor wandelen en kamperen.

Reizen Delaware

Meer Delaware

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors