Redwood National Park
Like ons op Facebook
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Redwood National Park

door Nina Bergh

Het bos is eeuwenoud. Torenhoge bomen reiken de lucht in. In het Redwood National Park dwaal je eindeloos rond zonder ook maar iets of iemand tegen te komen. Ben je op zoek naar innerlijke rust, dan is dit park een echte aanrader.

Redwood National Park ligt in het uiterste noorden van California. Het is een lang en smal gebied vlak langs de kust. De torenhoge bomen zijn al een attractie op zich, maar dit park herbergt nog veel meer bezienswaardigheden. Dankzij de nabijheid van de zee heeft het natuurgebied een heel divers ecosysteem.

ZELF NAAR Redwood National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Redwood National Park

Sequoia boom

Redwood National Park is opgericht in de jaren zestig en heeft een oppervlakte van meer dan vijfhonderd vierkante kilometer. De bomen die je hier ziet zijn kust sequoia's. Het is de grootste boom ter wereld. Helaas is nog maar de helft van het oerbos over.

Toen in de negentiende eeuw goudzoekers naar California trokken, begonnen velen met het kappen van de gigantische bomen. Ze gebruikten het hout voor het bouwen van blokhutten en het maken van vuur. Pas in 1920 werden officiële pogingen ondernomen om de Sequoia boom te beschermen.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Amerika.nl nieuwsbrief!

Redwood

Buiten de sequoia's kom je in Redwood National Park ook verlaten stranden, uitgestrekte graslanden en prairies tegen. Met de Coastal Trail, een wandelroute langs de kust, kom je langs alle hoogtepunten. Ben je met de auto? Op sommige plekken kan je door de metersdikke bomen heen rijden.

Er leven veel diersoorten in het natuurgebied, waaronder rendieren, beren en verschillende soorten vogels. De zeer zeldzame bruine pelikaan komt hier nog voor, evenals de gevlekte bosuil. Zeedieren die je kan spotten vanaf de kliffen in het park zijn walvissen, zeesterren, zeeleeuwen en dolfijnen. Op de website van National Park Service vind je meer over de verschillende diersoorten en andere praktische informatie.

Like deze pagina

Reizen Redwood National Park

Meer Redwood National Park

Reviews Redwood National Park

Indrukwekkend sprookjesbos (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michelle Hoksbergen op 04 december 2017

De Avenue Of The Giants: een van de mooiste wegen die we hebben gezien tijdens onze reis. Eén groot en indrukwekkend sprookjesbos; niet alleen de prachtig hoge bomen, maar ook de rust en stilte overal.

Pluspunten Redwood National Park

  • betaalbaar
  • weinig toeristen
Ultieme tip: Zeker de gehele Avenue Of The Giants naar het noorden uitrijden, de CA-1 komt daarna.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Reizen Redwood National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors