Rondreis Best of the Midwest Rondreis Best of the Midwest
8,0
7,0 Algemene ervaring
8,0 Natuur
8,0 Plaatsen
8,0 Wandelingen
9,0 Bereisbaar

Rondreis Best of the Midwest

door Victorine Sandkuyl

Misschien denk je aan een rondreis door Amerika niet meteen aan de Midwest, maar juist deze regio heeft alles in zich om je te verrassen: schitterende nationale parken, het indrukwekkende Mount Rushmore en gezellige steden.

De uitvalsbasis om de Best of the Midwest te verkennen is Denver. Hier haal je je huurauto of camper op om de Midwest-wegen van Amerika te betreden. In drie weken tijd leer je de Midwest kennen als geen ander, dit is Amerika's heartland.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 283 reizen naar Amerika

Best of the Midwest: de mooiste bezienswaardigheden

Je komt aan in Denver, ook wel 'The Mile High City' genoemd omdat deze stad precies op één mijl hoogte ligt. Plak een paar dagen aan het begin van je rondreis door de Midwest vast om deze gezellige stad te verkennen. Na een bezoekje aan 16th Street Mall en het bijzondere Red Rocks Park & Amphitheatre is het tijd om je auto op te halen en de weg op te gaan.

Vanuit Denver rijd je in een bijna rechte lijn omhoog naar richting het Wind Cave National Park en het Custer State Park. Wie geen haast heeft stopt onderweg nog in Cheyenne, de plek om het echte western leven te ervaren. Door eindeloze heuvelachtige graslanden rijd je verder naar South Dakota, waar je in het Custer State Park een wandeling maakt en oog in oog komt te staan met grote kuddes bizons en herten. Een stukje noordelijker vind je Mount Rushmore, de enorme in rotsen uitgehouwen beelden van de Amerikaanse presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.

Next stop op deze rondreis door Amerika: Badlands National Park. Het verrassende landschap bestaat uit grillige heuvels met scherpe pieken omgeven door groene valleien. Er loopt een weg dwars door dit unieke landschap, maar wij raden het aan om ook een wandeling door Badlands te maken om van de natuur te genieten. Via het oude mijnstadje Deadwood, de laatste stop in South Dakota,rijd je verder naar het relatief onbekende Bighorn Mountains, waar vooral de Bighorn Canyon erg indrukwekkend is.

Tijd voor een van de hoogtepunten van deze autoreis: Yellowstone National Park, een natuurgebied vol geisers en hot springs. Je moet dit park met je eigen auto bezoeken, maar onderweg zijn er genoeg mooie plaatsen waar je kunt uitstappen. Onze tip? Rijd naar de North Rim van de vulkaankrater Yellowstone waarnaar het park is vernoemd. En trek sowieso een paar dagen uit om dit immense park te verkennen, van deze unieke natuur wil je niets missen!

Na Yellowstone vervolg je je rondreis door de Midwest van Amerika naar het Grand Teton National Park. Ook hier spot je wilde dieren, kies je voor outdoor activiteiten of maak je een wandeling langs Jackson Lake of Jenny Lake. Hierna is het tijd om terug te keren naar Colorado, waar je het Rocky Mountain National Park bezoekt. De Trail Ridge Road voert je dwars door het park, langs groene bossen, groene weides en besneeuwde rotsen naar een bergpas op 3650 meter hoogte. Goed om te weten, deze pas wordt soms gesloten door gladheid of sneeuwval, dan neem je een alternatieve weg die er een uur langer over doet.

Het einde van deze autoreis door de Midwest is in zicht. Via de Peak-to-Peak Highway passeer je het stadje Nederland en rijd je zo terug naar Denver. Tijd om je auto of camper in te leveren en nog lang na te genieten van de Best of the Midwest!

Beste reistijd voor Best of the Midwest

Deze rondreis door Amerika doorkruist verschillende staten maar gelukkig zijn ze allemaal in dezelfde periode het beste te bezoeken. Wij raden je aan om in de zomermaanden naar dit deel van de Midwest af te reizen, tussen juni en oktober. Houd er wel rekening dat er vooral in juni en eind september een grote kans is op sneeuwval waardoor sommige delen afgesloten kunnen worden. Om dit te vermijden is het het beste om in juli of augustus naar de Midwest van Amerika af te reizen.

Tijdens deze reisroute leg je heel wat kilometers af, minstens 3000! Daarom is ons advies om minimaal drie weken voor deze rondreis door de Midwest in te plannen om optimaal van de overweldigende natuur te genieten. Heb je meer tijd voor deze reis? Dat moedigen wij alleen maar aan, zo kun je bijvoorbeeld een dag extra in het Yellowstone National Park verblijven of maak je onderweg nog wat extra stops, bijvoorbeeld in Cody of bij de Devils Tower.

Routebeschrijving

Deze reisroute is een rondreis, dus het begin- en eindpunt is Denver. Dit maakt het extra makkelijk als je de route met een huurauto of -camper wilt afleggen, want die haal je op en breng je terug op dezelfde plek. Vanuit Denver kies je zelf welke kant je op rijdt, eerst omhoog naar Mount Rushmore of eerst naar het westen richting het Rocky Mountain National Park, de keuze is aan jou.

De wegen geven duidelijk aan waar je heen rijdt en ook in de nationale parken raak je niet snel verdwaald. Hoewel het openbaar vervoer in Amerika goed te doen is, rijden wij toch aan deze rondreis door de Midwest met eigen vervoer of een groep te maken. De parken die je bezoekt zijn vaak zo groot dat je ze niet te voet kunt bezoeken, hiervoor heb je echt een auto of camper nodig.

Zou deze reis langs de highlights van de Midwest graag willen maken? Bekijk dan eens ons ruime aanbod aan rondreizen door Amerika!

Fotocredit: Trekity

Reizen Amerika

Reviews Rondreis Best of the Midwest

Uitzicht vanuit een vliegtuigje boven de Great-Canyon (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Maria Ria Rijn V Toorn op 09 mei 2017

De reis begon in LA en daar vandaan maakten we een rondreis die 21 dagen zou duren. De hoogtepunten waren wel de Grand Canyon, je werd er stil van, ook van Yosemite National Park met z'n prachtige watervallen en granieten rotsen was grandioos. De prachtige en uitgestrekte cayons met hun sequoiabomen en het Capitol Reef in Utah. Nadat we de parken bewonderd hadden, hebben we natuurlijk ook nog Las Vegas en Hollywood een bezoekje gebracht Toen terug naar San Francisco over z'n prachtige imposante Golden Gate Bridge. Het heeft heel veel indruk op ons gemaakt en we hopen toch nog eens een ander deel van Amerika te mogen bezoeken.

Pluspunten Rondreis Best of the Midwest

  • aardige bewoners
  • goed eten

Minpunten Rondreis Best of the Midwest

  • te grote porties eten
  • soms vermoeiend
Ultieme tip: Moeilijk om tips te geven omdat je met een rondreis bent alles is al geregeld en dat was erg goed. Maar zorg dat je goed uitgerust bent het is best vermoeiend.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors