The Great Northern Route

The Great Northern Route

door Nena van Bakel

Rijd over The Great Northern Route langs scherpe pieken en dichte groene bossen in het Glacier National Park, bezoek de stomende Old Faithful geiser in Yellowstone National Park en rust uit in het kalme en rustgevende Acadia National Park. Of wat dacht je van een uitstapje naar Canada's hoofdstad Ottawa en de Europees aanvoelende stad Montréal?

De Great Northern Route brengt je vanaf Seattle langs alle noordelijkste staten van Amerika, plus een stukje Canada, waarna je eindigt in het Acadia National Park in Maine. Tijdens deze 4138 kilometer tellende rondreis door Amerika ligt de nadruk zeker niet alleen op steden, maar bezoek je ook de mooiste natuurwonderen die Amerika te bieden heeft.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 250 reizen naar Amerika

Bezienswaardigheden langs de Great Northern Route

Trap je rondreis door Amerika af in Seattle, een charmante stad die bekendstaat om haar vele regenbuien. Struin over de gezellige Pike Place Market, maak een American football wedstrijd mee en bezoek de iconische Space Needle.

Na het verkennen van Seattle, rijd je verder naar het Glacier National Park. Om dit park te bereiken maak je een kleine omweg vanaf Missoula, maar geloof ons, het wordt die extra moeite zeker waard. Rijd onder watervallen door, stop voor waanzinnige uitzichten, loop door weelderige bloemenparken, over houten hangbruggen en neem een duik in een van de vele meren die het park telt.

Van het ene prachtige park tuimel je zo het volgende in. Vanaf Bozeman neem je de afslag naar het Yellowstone National Park, waar je betoverende watervallen, blauwe bergmeren, diepe rivierkloven en meer dan de helft van alle hete waterbronnen van de wereld vindt. Hier bezoek je ongetwijfeld de Old Faithful geiser die trouw iedere negentig minuten zo'n dertigduizend liter water de lucht in spuit.

Na al dit natuurschoon rijd je verder door North Dakota, ook wel de landbouwstaat genoemd, en Minnesota, waar de 'mall' is uitgevonden. In deze staten vind je vooral veel rust en geniet je van de afwisselende graslanden en maïsvelden waar je doorheen rijdt.

Nadat je deze staten hebt doorkruist, passeer je bij het stadje Sault Ste. Marie de Amerikaans-Canadese grens en reis je verder door het groene Canadese landschap. Eenmaal aangekomen in de hoofdstad Ottawa, heb je even een pauze van het continue rijden en de natuur. Duik de charmante stad in en bezoek het parlement, dé trekpleister van de stad. Leer over de geschiedenis van Canada in het Museum of Civilization, dat doet denken aan het Guggenheim in New York.

Het Acadia National Park is je laatste punt op de Great Northern Route. Hier eet je de bekende taart van wilde bosbessen en geniet je van het rustige beschermde Canadeesachtige park, waar in de ochtend prachtige mistbanken over het water glijden en je de natuur in haar meest eerlijke vorm ziet.

Beste reistijd

Omdat je tijdens deze rondreis door Amerika veel nationale parken bezoekt, is de zomer de beste tijd om te gaan. Dit betekent dat je het beste van juni tot en met september deze route maakt. In deze maanden staat de natuur in volle bloei, kano je over de mooiste meren en spot je wilde dieren die normaal in de winter hun winterslaap houden. Bovendien worden de noordelijke staten, en met name Minnesota, in de winter geteisterd door een enorme kou.

Gemiddeld doe je zo'n tweeënhalve week over deze route, maar houd zeker rekening met de bijzondere natuurparken die je bezoekt. Als je hier de tijd voor wil nemen, dan heb je zeker vier weken nodig.

Routebeschrijving

Seattle is de meest gebruikelijke startplaats van de Great Northern Route, met name omdat je dan in het begin de prachtige natuurparken Glacier National Park en Yellowstone National Park van Amerika meepakt en je niet meteen Canada inrijdt.

Rijd vanaf deze fotogenieke stad de Highway 90 op die je volgt tot aan het plaatsje Billings. Daar houd je links aan en vervolg je je rondreis via Highway 94 tot aan Minneapolis, waar je de route 8 opdraait en na een tijdje vervolgt op de route 2 tot je bij de grens aankomt. In Canada volg je de weg naar Ottawa en Montréal en rijd je via verschillende kleinere wegen naar het Acadia National Park.

Tip: Hoef jij niet per se door Canada en vind je het niet erg om een stuk om te rijden? Rijd dan via Chicago en pak eventueel nog New York mee! Op deze manier reis je nog steeds de Great Northern Route, maar dan via een kleine omweg langs twee topsteden van Amerika!

Wil je deze rondreis door Amerika maken? Bekijk hier alle reizen.

Fotocredits: Tiffany Von Arnim | Esther Lee | Dennis Jarvis

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors