Grand Canyon National Park
8,0
8,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
8,0 Stranden
6,0 Wildlife
- Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Grand Canyon National Park

door Marleen de Keyzer

Het Grand Canyon National Park is het thuis van de beroemdste kloof ter wereld. De velen lagen, roodachtige rotsen en de machtige Colorado River vormen het decor. Daal af van de Canyon wanden, maak panoramafoto's of loop over een glazen plaat boven de diepe kloof.

Dit park in Arizona heeft een grote ster: de Grand Canyon. Met een lengte van ongeveer 450 kilometer, een breedte tot zestig kilometer en een diepte van 1.600 meter is het zonder twijfel een van de bekendste natuurschatten ter wereld. De kloof is miljoenen jaren geleden gevormd door de bekende Colorado River, die nog altijd 1,6 centimeter per eeuw van de bodem slijpt. In 1979 werd de schoonheid van het park beloond met een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Grand Canyon South Rim

Vanaf de zuidzijde van de kloof is het uitzicht het mooist. Hierdoor trekt de South Rim het grootste deel van de bezoekers. Tevens vormt deze zijde een goed beginpunt voor een tocht door het park door het nabijgelegen Grand Canyon Village. In dit dorpje zijn verschillende lodges, restaurants en het bezoekerscentrum gevestigd.

Grand Canyon North Rim

De noordzijde is hoger, minder kleurrijk en dichter begroeid dan de zuidzijde. Bovendien is deze kant van de Grand Canyon alleen te bezoeken van halverwege mei tot midden oktober.

Toch is het aan te raden juist de North Rim te bezoeken. Omdat het er rustiger is, heb je meer ruimte om foto's te maken en te genieten van het gelaagde landschap met haar roodoranje rotsen.

Bright Angel Trail

De omgeving van het park verken je het beste met een wandeling. De twintig kilometer lange Bright Angel Trail is een van de populairste routes. Het pad begint in Grand Canyon Village en leidt richting de zuidzijde van de Grand Canyon. Onderweg loop je door tunnels, spot je herten en raven en kijk je uit op dieprode en zachtroze rotshellingen.

Like deze pagina

Reizen Grand Canyon National Park

Meer Grand Canyon National Park

Reviews Grand Canyon National Park

Breathtaking! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Margre van der Graaf op 03 december 2016

Geweldige natuur, natuurgeweld.
Helaas op foto's niet zo mooi als in het echt.
Probeer ook de zonsopkomst en zonsondergang zeker een keer te zien.
Ik had 11 weken op een summer camp gewerkt en heb daarna 4 weken door Amerika gereisd en de Grand Canyon was zeker de moeite waard.

Ultieme tip: Ultieme tip : Auto huren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Over de reling (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Max Suijkerbuijk op 04 oktober 2016

The Grand Canyon, bijna iedereen heeft er wel eens over gehoord. Eenmaal aangekomen viel het echter tegen. Het viel tegen hoor ik je denken? Maar het is zo spectaculair. Ja dat is zeker waar, maar de autoweg langs de vele viewpoints vol met campers halen het avontuurlijke er toch wel af. Op zo'n moment zit er maar één ding op, break the rules and make your own adventure. Over het hek voel ik de onweerstaanbare drang om op het randje te gaan zitten en mijn benen naar beneden te laten bungelen.. wauw, nu is het pas spectaculair.

Pluspunten Grand Canyon National Park

 • bereikbaarheid

Minpunten Grand Canyon National Park

 • toeristen
Ultieme tip: Angels Landing trail in Zion National Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Best places to be (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Ramon Marsman op 04 oktober 2016

Grand Canyon is gewoon geweldig om te zien, vooral de verschillende canyons die er allemaal zijn. Je raakt er werkelijk stil van. Verder een helikoptervlucht eroverheen kost wel wat maar dan heb je ook echt wat, want dat is zo fantastisch om mee te mogen maken. Rondtrip Amerika: doen doen doen doen.

Pluspunten Grand Canyon National Park

 • de omgeving en de mensen.

Minpunten Grand Canyon National Park

 • de langen tijden rijden.
Ultieme tip: Camper huren en rond rijden is de reis van je leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grand Canyon onder een laag sneeuw! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Samara Mey op 23 september 2016

Januari 2016 reisde ik van Nieuw-Zeeland naar de US. Dit betekende dat ik in de winter door Amerika zou reizen en hier maakte ik mij vooraf nogal zorgen over, gezien dit niet het ideale seizoen is om de nationale parken te verkennen. Achteraf bleek inderdaad dat (wandel)routes in de omgeving waren afgesloten door sneeuwval, maar het beeld van de besneeuwde Grand Canyon maakte dit helemaal goed.

Ik verbleef in een hotel op de rand van de Grand Canyon op de South Rim (North Rim is gesloten gedurende de winter), maar kon bij aankomst de canyon niet zien door dikke mist. De volgende ochtend besloot ik vroeg opnieuw te gaan kijken en na een paar stappen door een dik pak sneeuw keek ik uit op een schitterende, met een sneeuw bedekte Grand Canyon, een magisch gezicht! Gezien de extreme sneeuwval hield ik het bij genieten van het uitzicht, anderen waagden zich aan de Bright Angel Trail, een wandelroute die gedurende de wintermaanden (deels) geopend is en een stuk rustiger is dan in de zomer.

Kortom: winter een seizoen om Grand Canyon NP te vermijden? Ikzelf was positief verrast door de schoonheid van het gebied, juist in dit seizoen! Het park is een stuk rustiger, uitzichtpunten heb je haast voor jezelf en in de winter spot je er bijzondere dieren als het Muildierhert. Voor diegenen die avontuurlijke plannen hebben als hiken, een helikoptervlucht maken boven de canyon en ook de North Rim willen bezoeken zou ik afraden de canyon in de winter te bezoeken.

Pluspunten Grand Canyon National Park

 • Uniek uitzicht op winterse Grand Canyon

Minpunten Grand Canyon National Park

 • Mogelijk beperkt zicht door sneeuwstormen
 • North Rim gesloten gedurende winter
Ultieme tip: Houd de website van het nationale park goed in de gaten, hier vind je up-to-date informatie over welke trails/wegen gesloten zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Grand canyon (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Anouck Aftervillage op 31 mei 2016

Ga lekker vroeg, dan is het rustig en zie je de zon opkomen! Huur fietsen om zoveel mogelijk te kunnen zien.

Pluspunten Grand Canyon National Park

 • Gratis bussen om naar de mooie uitkijkpunten te gaan

Minpunten Grand Canyon National Park

 • In het hoogseizoen wordt het al snel druk later op de ochtend/dag
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overnachting Flagstaff (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Erik Veerkamp op 23 mei 2016

Een overnachting in een spookachtig Flagstaff in een totaal verlaten AirBnB paleisje maakte het bezoek aan de Grand Caynon helemaal onvergetelijk.

8,0
8 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Grand Canyon National Park

 • Ongekende omgeving
 • sun set
 • wildlife

Minpunten Grand Canyon National Park

 • veel toeristen
 • overpriced food
Ultieme tip: Neem de tijd voor een trip tot aan de Colorado River.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors