Tijd en tijdsverschil Amerika

Tijd en tijdsverschil Amerika

Wanneer je gaat vliegen naar Amerika, ontkom je niet aan een tijdsverschil. Omdat de VS ten westen van Europa ligt, gaat de tijd achteruit. Hoeveel uur dit is, is afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat. Gezien de grootte van de VS is het niet mogelijk om voor het hele land 1 tijdzone aan te houden. Er gelden daarom 6 verschillende tijdzones, die variëren tussen de 6 en 11 uur vergeleken met Nederland.

Hoe laat is het in Amerika

Wil je weten hoe laat het in de VS is? Hiervoor moet je weten onder welke tijdzone de bestemming valt. De verschillende tijdzones zijn Eastern time (6 uur eerder), Central time (7 uur eerder), Mountain time (8 uur eerder), Pacific time (9 uur eerder), Alaska time (10 uur eerder) en Hawaii time (11 uur eerder). De Eastern time geldt voor onder andere New York, Philadelphia, Washington DC, Miami, Detroit en Atlanta. Wanneer je afreist naar San Francisco, Los Angeles of Las Vegas geldt de Pacific time.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

De tijd in Amerika

De verandering in tijd merk je direct na aankomst. Als reactie op de tijd in Amerika, krijg je last van een jetlag. Door gezond op reis te gaan, kun je de jetlag wel beperken. Vaak arriveer je aan het eind van de middag in de VS, terwijl het in Nederland dan al nacht is. Het is belangrijk om zo snel mogelijk aan de nieuwe tijdzone te wennen. Op deze manier zorg je ervoor dat je minder last hebt van een jetlag.

Tijdsverschil Amerika

Er is sprake van een tijdsverschil in Amerika, omdat je in een korte tijd verschillende tijdzones passeert. Omdat je biologische klok zich niet direct aanpast, wordt je bioritme verstoord. Een jetlag kun je daarom ook niet geheel voorkomen. Wel kun je verschillende dingen doen om je jetlag te verkleinen. Het is belangrijk om gedurende de vlucht veel water te drinken, en alcohol en koffie te vermijden. Verder doe je er goed aan om je ontbijt, lunch en de avondmaaltijd direct af te stemmen op de plaatselijk tijd van je bestemming.

Hoeveel tijdsverschil in de VS?

Reis je binnenkort naar de VS, maar weet je niet tot welke tijdzone de bestemming behoort die je bezoekt? Kijk hieronder hoeveel tijdsverschil er is.
Tijd en Tijdsverschil California
Tijd en Tijdsverschil Chicago
Tijd en Tijdsverschil Florida
Tijd en Tijdsverschil Houston
Tijd en Tijdsverschil Las Vegas
Tijd en Tijdsverschil Los Angeles
Tijd en Tijdsverschil Miami
Tijd en Tijdsverschil New York
Tijd en Tijdsverschil San Diego
Tijd en Tijdsverschil San Francisco

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors