Onze beste tips voor het Bryce Canyon National Park
8,7
9,5 Algemene ervaring
9,5 Natuur
9,0 Stranden
7,0 Wildlife
7,6 Overige activiteiten
8,8 Bereikbaarheid

Bryce Canyon National Park

door Frans Verhagen & Anouk Jansen

Bryce is hét park van de roze en oranje gekleurde 'hoodoos'. Dat zijn de zuilen van kalk, zandsteen en modder. Bryce Canyon is het kleinste van de vijf nationale parken in Utah, maar bevat een aantal van de meest bizarre rotsformaties op aarde.  Grote rotsen liggen opgestapeld op kleinere rotsen. Meer dan twee miljoen mensen per jaar komen naar dit park om deze bijzondere creaties van de natuur te aanschouwen van dichtbij. 

Waarom het Bryce Canyon National Park?

Van Bryce Canyon National Park valt je mond open. Alle panoramische uitzichten moet je zien, want de valleien vol roodgekleurde hoodoos zie je zelden. Het béste uitzicht heb je bij het Bryce Amphitheater, een must-see dus. Bovendien:

ZELF NAAR Bryce Canyon National Park?

Bekijk alle 47 reizen naar Bryce Canyon National Park

 • Zijn er veel verschillende wandelroutes die je het beste van het park laten zien. Informatie over wandelroutes krijg je bij het bezoekerscentrum!
 • Kun je het park fietsend tegemoet gaan: je bent hierdoor actief én groen bezig!
 • Is bijna het hele park geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Sommige stukken zijn te steil voor mensen met een rolstoel, maar zelfs rolstoelers zien grote delen van het park.
 • Kun je paardrijdend het park ontdekken! Een échte Amerikaanse cowboy-experience. 
 • Kun je in een tentje overnachten in het park onder een waanzinnige sterrenhemel. 
 • Is het hele park voorzien van 'waterstations' waar je gratis je waterflesje vult.

Welke landschappen en dieren zie ik in het Bryce Canyon National Park?

Het park kent meer dan duizend soorten dieren. Dieren die je hoogstwaarschijnlijk tegenkomt zijn: de gaffelbok, gouden mantelgrondeekhoorn, raaf, muilezel hert, utahprairiehond en alsem. Dieren die bedreigd zijn of zich liever niet graag laten zien zijn onder andere de bergleeuw, poema, spitsmuis, vleermuizen, berg katoenstaartkonijn, rode eekhoorn en de Amerikaanse zwarte beer. Goed rondkijken dus, hoewel je sommige juist niet wil tegenkomen!

Vogelliefhebbers kijken ook hun ogen uit met meer dan 175 soorten vogelsoorten die voorbijvliegen.

Het landschap bestaat uit oranje en roze gekleurde rotsformaties en zand. Immense rotsplateaus en valleien vormen dan ook het landschap van het nationale park. Tussendoor kom je er de langlevende den tegen. Vermoedelijk de oudste boom ter wereld. Grote kans dat je bomen tegenkomt die meer dan duizend jaar oud zijn! 

Wat zijn de mooiste wandelroutes in het Bryce Canyon National Park?

Bryce Canyon is rijk aan veel verschillende wandelroutes die je door het hele park begeleiden. Bij het bezoekerscentrum ligt een boekje waarin de verschillende routes uitgestippeld zijn. Welke route je ook doet, eindig je dag bij Sunset Point. Daar heb je het beste uitzicht op het theater van puntige rotsen, met aan de horizon, meer dan honderd kilometer verder, de Navajo Mountain. 

Sunrise Point bij zonsopgang is alleen te doen als je kampeert in het park of in de lodge overnacht. Houd rekening met koude ochtenden. Omdat de mooiste punten aan de linkerkant van de weg liggen - het park inrijdend - is het verstandig om door te rijden naar het eindpunt en dan terug te rijden voor de uitzichten.

Voor de wandelaar is de gemakkelijke Queen's Garden Trail en de wat moeilijkere Navajo Trail een uitdaging. Ook leuk om te onthouden is dat het vanuit Rainbow Point een korte wandeling is naar de 1.800 jaar oude 'bristlecone pine', de oudste boom in het park. Sterren kijken is hier ook een lonende activiteit: er is geen lucht- of lichtvervuiling. Grote kans op een prachtige sterrenhemel!

Rim Trail: Rim Trail loopt parallel aan het Bryce Amphitheater tussen Fairyland en Bryce Points. Er is een uitstekend zicht op de hoodoos van bovenaf. Het stuk tussen Sunset en Sunrise Points is bestraat en vrijwel vlak. De trail is geen loop, je kunt dus overal beginnen maar moet ook weer teruglopen. Round trip: achttien kilometer.

Fairyland Loop: Wandel Fairyland en Campbell Canyon in, rondom Boat Mesa, met dit niet gemakkelijke pad. Er komen echter veel minder mensen en de natuur eromheen is de moeite waard. Begin bij Fairyland of Sunrise Point. Round trip: dertien kilometer.

Peekaboo Loop: Dit is een steile wandeling langs de Wall of Windows en Three Wisemen. 's Zomers lopen hier ook paarden. Net als in het Grand Canyon National Park is dat geen onverdeeld genoegen. Het is wel een druk pad. Round trip: ongeveer tien kilometer.

Tower Bridge: Dit is een mooi stuk van de Fairyland Trail tussen bristlecone pines en langs de Chinese Wall. Begin ten noorden van Sunrise Point. Round trip: vijf kilometer.

Queen's Garden: Gezien als het makkelijkste pad voor wie onder de rim wil lopen. Dit pad voert je langs Queen Victoria en haar tuin. Begin bij Sunrise Point. Round trip: drie kilometer.

Navajo Trail: De Navajo Trail met haarspeldbochten leidt naar Wall Street, een nauwe kloof met hoge wanden. Het noordelijke deel geeft goed zicht op Thor's Hammer. Begin bij Sunset Point. Round trip: 2,2 kilometer. 

Navajo/Queen's Combination: Dit is een combinatie van de Navajo Trail en de Queen’s Garden Trail. Door middel van een verbindingspad over de bodem van de kloof voert dit pad je door een bos van dennen en junipers. Het beginpunt is bij Sunset of Sunrise Point. Round trip: bijna vijf kilometer.

Trail to the Hat Shop: Dit pad voert naar de Hat Shop, waar grijze 'petten' balanceren op pilaren van roestkleurige rotsen. Begin bij Bryce Point. Round trip: zes kilometer. 

Bristlecone Loop Trail: Dit pad voert door dichte sparren en dennenbossen naar de kliffen waar de bristlecone staat met prachtige vergezichten. Begin bij Rainbow Point. Round trip: 1,6 kilometer. 

Hoodoo Hike: Dit is een middelmatig zware wandeling door Fairyland en Campbell, net ten noorden van Bryce Canyon zelf. Onderweg zie je de Sinking Ship, de hoodoos en de kliffen van Boat Mesa. Na het oversteken van de Tower Bridge klim je naar de Chinese Wall, waarlangs een pad loopt dat voert naar Sunrise Point. Ga terug over de Rim Trail. Round trip: 14 kilometer. 

Wie liever andere benen het werk laat doen, kan bij Canyon Trail Rides een paard huren voor trips van twee uur of een halve dag. Op de website van National Park Service vind je meer over de trails en andere praktische zaken.

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor het Bryce Canyon National Park?

Een glimp van Bryce Canyon kun je binnen een dag krijgen. Het park is namelijk, vergeleken met de andere nationale parken, relatief klein. De meeste trails duren maar een paar uur tot een dag. Wil je meerdere hikes doen? Dan raden wij aan om langer te verblijven in het park. Oók is het een spectaculaire ervaring om in het park te overnachten onder de schitterende sterrenhemel. Iets wat je niet wil overslaan. 

Waar kan ik het beste overnachten?

Het park biedt drie mogelijkheden om te overnachten. Bryce Canyon heeft een terrein met lodges en twee kampeerterreinen. De Bryce Canyon Lodge is de enige mogelijkheid die je hebt om in een hotel in het park te slapen. Omdat dit de enige overnachtingsmogelijkheid is, is de lodge snel volgeboekt. Wij raden dan ook aan om op tijd te reserveren. Op de Sunset- en North kampeerterreinen betaal je twintig dollar voor een plekje voor je tent en dertig dollar voor een plekje voor je caravan of camper. Ook voor de kampeerplekken raden wij aan om op tijd een plekje te reserveren. Zes maanden voor je aankomst kun je al reserveren. 

Is er geen plek meer in het park? Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om buiten het park te overnachten. Buiten het park vind je kampeerterreinen, camperplekken en motels. 

Wat is de beste reistijd voor het Bryce Canyon National Park?

De beste reistijd voor het park zijn de maanden april en oktober. In deze maanden is het weer op zijn best en zijn er minder minder mensen. Het park is op zijn drukst tussen midden juni en midden september, als ook Amerikanen op vakantie gaan. De campgrounds zijn vaak al vroeg vol, dus het is verstandig om 's ochtends zo vroeg mogelijk in te checken. Slaap daarom de nacht tevoren niet ver van het park. Lees meer over de beste reistijd in Amerika

Wat zijn de beste tips van de redactie voor het Bryce Canyon National Park?

De redacteuren van Getaway Travel, de experts achter Amerika.nl, bezochten het Bryce Canyon National Park méérdere keren. Terug in Nederland delen zij graag hun beste tips en tricks. Met hun ervaringen maak je je reis onvergetelijk. 

Marleen de Keyzer: "Ik bezocht het Bryce Canyon Park in de zomer. Mijn tip: draag regenbestendige kleding, want het regent het meeste in augustus.''

Charlotte de Vries: "De rangers organiseren speciale wandelingen tijdens volle maan. De leukste hike die ik ooit heb gedaan. Ik raad je zeker aan om die te doen.''

Elsemieke Land: ''Ik reed met een camper door Amerika en kampeerde op het North Campround. Bereid je voor met alle campertips, dan is je ervaring onvergetelijk.''

Waar moet ik op letten als ik het Bryce Canyon National Park bezoek?

We willen je niet onvoorbereid de wildernis in sturen. Daarom hebben we een paar punten waar je extra op moet letten.

 • Pas op met chipmunks, grondeekhoorns en prairiehonden! Ze kunnen vlooien dragen met pestbacillen.
 • Er liggen veel losse rotsen op de paden, waardoor je lelijk kan vallen. Verwondingen aan de enkels komen helaas vaak voor in het park. Pas dus op tijdens het hiken. Je kan dit ook deels voorkomen door stevige en dikke wandelschoenen te dragen, die je enkel goed ondersteunen.
 • Het aanbod van eten in het park is zeer beperkt. Je kunt dan ook alleen vlees, patat en sla verwachten. Vegetariër? Bereid dan zelf wat eten en neem dat gewoon mee het park in! 
 • In de zomermaanden is er een gratis shuttle die je van het bezoekerscentrum naar het park brengt. Bussen rijden in de zomer van 8 uur s’ ochtends tot 8 uur ’s avonds, om de vijftien minuten. In de wintermaanden is er geen gratis shuttle en moet je met eigen vervoer het park betreden. 

Met welke reisorganisaties kan ik naar het Bryce Canyon National Park?

Wil je liever niet op eigen houtje naar het Bryce Canyon National Park? Wij kennen gelukkig een heleboel reisorganisaties die de leukste reizen naar het nationale park aanbieden. Elke organisatie is gespecialiseerd in een ander soort reis. Zo zijn er groepsreizen, familiereizen, luxe reizen en individuele reizen. Verder zijn er fly-drives en camperreizen. De experts van Amerika.nl zochten de beste reisorganisaties naar het Bryce Canyon National Park uit voor jou.

Wat vinden andere reizigers van het Bryce Canyon National Park?

Meerdere avonturiers volgden al de weg naar het Bryce Canyon National Park. Zij kwamen terug met wilde verhalen en handige tips. Zij delen dan ook graag hun ervaringen. Lees de reviews van het Bryce Canyon National Park, de reviews van Utah of de reviews van Arizona!

In de buurt van het Bryce Canyon National Park:

Las Vegas
Los Angeles
Denver
Phoenix
San Francisco

Ook Populair in Amerika:

Grand Canyon National Park
Zion National Park
Yosemite National Park
Yellowstone National Park
Sequoia en Kings Canyon National Park

Belangrijke Links:

Bryce Canyon Country
National Park Service

Fotocredits: Robbie Shade |Dfbphotos

Reizen Bryce Canyon National Park

Meer Bryce Canyon National Park

Reviews Bryce Canyon National Park

Verrassend mooi (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Glenn Rodijk op 17 november 2019

Dit park is misschien wat minder bekend maar zeer de moeite waard! Persoonlijk vinden wij dit mooier dan de Grand Canyon. Goede voorzieningen en alles is makkelijk bereikbaar met de pendelbus. Genoeg opties om te eten en te overnachten. De mensen zijn er erg vriendelijk en de natuur is geweldig daar. Loop één van de trails om het park te ontdekken.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Gave trails
 • Goed bereikbaar
 • Prachtige natuur

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • kan heel koud zijn
Ultieme tip: Verblijf meerdere dagen in dit park. Er zijn enkele gave trails die je kunt lopen. Je kunt mooi kamperen bij Ruby’s. Maak gebruik van de pendelbus. Goed geregeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend Bryce Canyon (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Elke Liberloo op 16 november 2019

Bryce Canyon met de auto van view point naar view point of een stevige trail tussen de prachtige hoodoos. Ieder view point is weer net iets anders dan het vorige maar allemaal even prachtig. Rode rotsen, goudkleurige kliffen en eindeloze uitzichten.

Ultieme tip: Als je een beetje krampen tijd bent kan je het park makkelijk met de auto doen. Op een kleine 3 uur heb je alle 13 view point gezien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Paardrijden in Bryce Canyon (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Guul Muselaers op 16 november 2019

Prachtig uitzicht, misschien nog wel mooier dan de Grand Canyon.. Ook qua grootte goed te overzien. Het kan er in de lente nog wel koud zijn. Toen wij er waren in mei lag er zelfs nog wat sneeuw! Paardrijden in Bryce Canyon was echt fantastisch om te doen!

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • niet te groot

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • geen
Ultieme tip: Paardrijden is absoluut gaaf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend Bryce (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Robin van Wissen op 29 december 2018

Het mooiste nationaal park van Utah, zeer ondergewaardeerd. Prachtige locatie voor een hike, de zonsopkomst of -ondergang bekijken, en ook uitermate geschikt om sterren te kijken (en een geweldige melkweg te zien)!

8,5
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Niet heel druk

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Afgelegen
 • het kan koud zijn
Ultieme tip: Bekijk de zonsopgang óf de geweldige sterrenhemel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Buitenaards! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Desiree Bakker op 29 december 2018

Een stukje uitzonderlijke natuur: zoals je het nog nergens anders gezien hebt, én nergens anders gaat vinden. Echt geweldig mooi en bijzonder. Blijf er een tijdje en kijk je ogen uit. Een wonder van de natuur!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Geen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

INDRUKWEKKENDE HIKES (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Hellen Arkink op 17 november 2018

Bryce Canyon, ongekende natuur. Diverse parken maar dit is toch echt mijn persoonlijke favoriet. Prachtige routes om te hiken. Rij vanuit rainbow point terug, verschillende prachtige uitkijk punten. Sunrisepoint is mijn favoriet, zorg dat je er op het juiste moment bent.

7,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
5 Wildlife
5 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • ongekende natuur

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • veel toerisme
Ultieme tip: Sunrise Point!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bryce national Park (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lieke Serpenti op 15 november 2018

Een van onze favoriete bestemmingen in Amerika, Bryce national Park.
Na een overnachting met de camper in het park was dit onze beloning.
Het was koud maar zo ongelofelijk mooi. De zon liet zich heel even zien op zo’n magische plek vandaar ‘angel rays’

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • diversiteit
 • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Huur een camper en er is niets wat je tegenhoud om volledig je eigen route te bepalen, je hebt altijd alles bij de hand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groepsrondreis Western Highlights met Kras (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Erica de Boer op 13 november 2018

Heel aparte mooi canyon, dit keer in bizarre kleuren vanwege een nabije bosbrand. Je kan door de canyon zelf lopen. Er is ook een pad bovenlangs, vanwaar je een prachtige inkijk hebt in de kloof. De lucht is wat ijl, dus hou daar rekening mee. Een van de mooiste canyons die ik gezien heb.

Ultieme tip: Kijken, beleven en vooral mooie foto's maken
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Betoverend mooi (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Stefanie Vogel op 11 november 2018

Bryce was fantastisch
Of een reus met modderzand overal torentjes had gemaakt. In de ochtend middag avond, elk moment van de dag heeft z’n eigen wonderschone kleur! Bryce bizar betoverend mooi- en wat ben je als mens dan maar klein

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • mooi van bovenaf
Ultieme tip: Sunrise meepikken!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ge-wel-dig! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Nicole van Ham op 11 november 2018

Bryce Canyon National Park was een van de hoogtepunten tijdens onze reis naar West-Amerika. Waar de Grand Canyon de bekende naam heeft, vond ik Bryce Canyon zelfs nog mooier. Geweldig om die felle kleuren te zien. We zijn in de Bryce Canyon helemaal naar beneden gelopen en vervolgens weer omhoog. Een lange tocht van 2,5 uur, maar zeker de moeite waard. Zo beleef je de Grand Canyon op een unieke manier doordat je er zelf doorheen loopt.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Hikes

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Stijle paden
Ultieme tip: Ga niet alleen maar naar de uitkijkpunten, maar probeer er ook met een hike doorheen te lopen. Dit geeft een geweldige ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Corrie Brouwer op 29 december 2017

Adembenemend, de roze en rode kleuren die door het zonlicht steeds weer veranderen. Prachtige hikes naar de bodem van de Canyon in verschillende moeilijkheid en afstand gradatie. Schitterende flora en fauna. Bezoek de Canyon ook eens in de winter: prachtig met een dikke laag sneeuw.

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Vele hikes
 • Zeer goed bereikbaar

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Veel toeristen in ochtend
Ultieme tip: Rijd zeker de hele route en stop bij ieder viewing point. Ga eind van de middag, stuk rustiger en zie hoe de Canyon tot leven komt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bryce Canyon (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Yannick Jennen op 22 november 2017

The Bryce Canyon is een fantastische plek! Hele indrukwekkende natuur en uitzichten! Je kan met een auto jezelf door het park rijden naar veel verschillende uitzichtpunten. Ik zou sowieso aanraden om met je eigen auto te gaan, omdat je anders ver moet lopen naar het uitzichtpunt.

Ultieme tip: Ga met je eigen auto, zodat je niet zover hoeft te lopen naar een uitzichtpunt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bezoek aan Bryce Canyon is zeker de moeite waard! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Liselotte Helleman op 13 november 2017

Tijdens onze reis van drie weken door Amerika vond ik Bryce Canyon duidelijk één van de mooiste parken. De vele kleuren, de bijzonder vormen en de geweldige uitzichten zorgen er echt voor dat je tot rust komt en je je ogen uitkijkt! Ook de hikes zijn onwijs mooi en doordat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn dit er ook voor iedereen een hike tussen.

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • mooie uitzichten
 • leuke hikes
 • kleurrijk landschap

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • toeristisch op de standaard uitzichtpunten
Ultieme tip: De zonsopgang is adembenemend mooi en een wandeling door de canyon is ook zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bryce Canyon, een van de mooiste parken! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Arie van Wijk op 12 november 2017

Een erg leuke ervaring om dit te mogen zien. Dit stond met een aantal parken toch zeker bovenaan mijn lijst van de mooiste parken die ik heb kunnen zien in mijn reis door West Amerika. Het is een leuke plek om eens rustig te wandelen. Je kan overigens ook een stuk naar beneden als je een uitdaging wel ziet zitten.

Ultieme tip: Geniet van de rust en wandel eens lekker rond!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bryce Canyon - red rocks ROCK! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Emma van der Schraaf op 12 november 2017

Ik ben jarenlang verliefd geweest op de Grand Canyon, dat wás toch echt de allermooiste plek ter wereld. Tot ik deze zomer Bryce Canyon NP bezocht! Wow! Wat een indrukwekkend park!
De makkelijkere trails geven je een goed uitzicht, precies langs de rand, net als bij de Grand Canyon. Maar, wat Bryce voor mij zo bijzonder maakt, is dat je via relatief makkelijk trails écht heel dichtbij komen en zonder guide zelf de canyon in kan!
Ja, het is druk en de hotels overpriced, maar een bezoek aan Bryce is het 200% waard!
Ik ben van plan nog een keer te gaan, en dan wil ik een lange tocht te paard doen!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • makkelijke trails
 • fenomenaal uitzicht
 • natuur
 • honden toegestaan
 • familie vriendelijk
Ultieme tip: Ultieme tip: het weer kan zó omslaan, neem een trui, een lange broek én een paraplu mee! En als je 's zomers gaat, veel water en een goede SPF!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bryce Canyon (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Coby Penders-van de Peppel op 12 november 2017

Bryce Canyon is voor mij tot nu toe de meest bijzondere plek op aarde. Zodra je de Canyon indaalt ( wij deden de Navajo/Queens Garden Trail) word je omgeven door prachtige oranje pilaren, wat een mooi contrast vormt met het groen van de begroeiing en het blauw van de lucht. Een sprookje! Als je deze wandeling kiest is mijn tip om eerst bij de Navajo Trail te beginnen. Deze gaat namelijk nogal steil naar beneden. Als je hem andersom doet, dus eerst de Queens Garden kant, is het een hele klim naar boven! Wij zijn verschillende wandelaars tegengekomen die hijgend en met een verhit hoofd naar boven liepen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Alle viewpoints zijn makkelijk bereikbaar middels het shuttlebus systeem

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Heb je snel last van hoogte of ben je kortademig dan kun je beter alleen van de viewpoints genieten
Ultieme tip: Blijf niet hangen bij de uitzichtpunten aan de Rim, maar ga de Canyon in. Je weet niet wat je ziet! Zorg dat je voldoende water meeneemt ( het kan erg heet zijn!) en wat te eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

My american dream (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nynke Politiek op 12 november 2017

Het broertje van Grand Canyon, maar in mijn optiek minstens zo mooi, al dan niet mooier. Prachtig, gewoon prachtig! Geweldige bestemming om een dag te vertoeven, zeker voor de absolute natuurliefhebbers! Tip: trek een warme trui aan!

8,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
6 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Heel toegankelijk

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Koud
Ultieme tip: Genieten! Vroeg heen en pak hele dag mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sjaak Jenniskens op 06 november 2017

Bryce Canyon National Park is een schitterend park. Als je Utah bezoekt moet je dit park zeker aan doen. Een aanrader is om de wandeltocht door de canyon te maken. Wij zijn van sunset point naar sunrise point gelopen aan het begin van de dag. Het is prachtig hoe de zon in de canyon schijnt en de verschillende kleuren rotsen verlicht. Neem voldoende water mee! En goede wandelschoenen zijn wel nodig!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Begin in de morgen met de wandeling dan ben je op het heetst van de dag rond geweest .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Still alive and kicking! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Eva Malcicova op 05 november 2017

Bryce is zeker een aanrader! Super mooie omgeving met indrukwekkende natuur, een goede RV-park en vriendelijke mensen. Als je er bent, is het bezoek van de lokale rodeo een must! We hadden een beetje pech met het weer maar dit hield ons niet tegen om alsnog dit prachtige park te komen bewonderen. Zeker voor herhaling vatbaar! We hopen snel weer Bryce te kunnen bezoeken :)

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Goed RV park
 • vriendelijke mensen
 • prachtige omgeving

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • nvt
Ultieme tip: Bezoek zeker de lokale rodeo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onrealistisch mooi (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rob van der Wal op 04 juni 2017

Onrealistisch mooi! Schitterende uitkijkpunten. Veel wandelmogelijkheden, kortom genoeg te zien en te doen. In de winter zelfs de mogelijkheid om te langlaufen. Naast parkeergelegenheden bij alle uitzichtpunten rijdt er ook een gratis shuttlebus. Alle wandelingen kunnen voor ouderen of minder fitte mensen wel een uitdaging zijn, omdat je standaard boven begint en recht naar beneden moet (en niet te vergeten, ooit weer terug omhoog).

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Schit-ter-end !

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Monopoly van Best Western hotels
Ultieme tip: De wandeling door Wallstreet, net onder Sunset Point, als onderdeel van de Navajo loop. Spectaculair mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Veelgestelde vragen: Bryce Canyon National Park

Welke landschappen en dieren zie ik in Bryce Canyon National Park?

Dieren die je hoogstwaarschijnlijk tegenkomt zijn: de pronghorn antelope, gouden mantelgrondeekhoorn, raaf, muilezel hert, utahprairiehond en alsem hagedis. Het landschap bestaat uit oranje en roze gekleurde rotsformaties en zand.

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor Bryce Canyon National Park?

Een glimp van Bryce Canyon kun je binnen een dag gezien hebben. Als je meerdere hikes wilt doen, dan raden wij aan om langer te verblijven in het park.

Waar kan ik het beste overnachten?

Bryce Canyon heeft een terrein met lodges en twee kampeerterreinen, maar die zijn snel volgeboekt. Er zijn ook hotels en kampeerterreinen buiten het park. Lees onze campertips als je Bryce Canyon National Park aandoet met een camper.

Wat is de beste reistijd voor Bryce Canyon National Park?

De beste reistijd voor het park zijn de maanden april en oktober. In deze maanden is het weer op zijn best en zijn er minder minder mensen. Bekijk hier meer over de beste reistijd in Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors