Bryce Canyon National Park
8,9
9,7 Algemene ervaring
9,7 Natuur
9,1 Stranden
7,1 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
8,9 Bereikbaarheid

Bryce Canyon National Park

door Frans Verhagen

Bryce is het kleinste van de vijf nationale parken in Utah, maar het bevat een aantal van de meest bizarre rotsformaties die op aarde zijn te vinden. De gekleurde zuilen van kalk, zandsteen en modder worden 'hoodoos' genoemd.

Het park is op zijn drukst tussen midden juni en midden september, als ook Amerikanen op vakantie gaan. De campgrounds zijn vaak al vroeg vol, dus het is verstandig 's ochtends zo vroeg mogelijk in te checken, door bijvoorbeeld de nacht tevoren niet ver van het park te overnachten. Voorjaar en najaar zijn betere seizoenen om Bryce te bezoeken. Oppassen met chipmunks, grondeekhoorns en prairie dogs, ze kunnen vlooien dragen met pestbacillen.

ZELF NAAR Bryce Canyon National Park?

Bekijk alle 66 reizen naar Bryce Canyon National Park

Sunset Point is vanzelfsprekend het punt voor het einde van de dag, zoals Sunrise dat is voor de volgende ochtend. Voor de wandelaar is de gemakkelijke Queen's Garden Trail en de wat moeilijkere Navajo Trail een uitdaging. De Rim Trail is negen kilometer lang. Vanaf Sunset Point heeft u het beste uitzicht op het theater van puntige rotsen, met aan de horizon, meer dan honderd kilometer verder, Navajo Mountain. De weg door het park voert naar het zuidpuntje, naar Rainbow Point, langs Natural Bridge.

Sunrise Point bij zonsopgang is alleen te doen als u kampeert in het park of in de lodge overnacht. Houdt u rekening met koude ochtenden. Omdat de mooiste punten aan de linkerkant van de weg liggen - het park inrijdend - is het verstandig om door te rijden naar het eindpunt en dan terug te rijden voor de uitzichten. Wel stoppen bij het Visitor Center. Vanuit Rainbow Point, aan het eind, is het een korte wandeling naar de 1800 jaar oude bristlecone pine, het oudste levende ding in het park. Sterren kijken is hier ook een lonende activiteit: er is geen lucht- of lichtvervuiling.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle nationale parken in Zuid-Afrika

Rim Trail

Rim Trail loopt parallel aan Bryce Amphitheater tussen Fairyland en Bryce points. Uitstekend zich op de hoodoos van bovenaf en mooie vergezichten. Het stuk tussen Sunset en Sunrise Points is bestraat en vrijwel vlak. De trail is geen loop, u kunt dus overal beginnen maar moet ook weer teruglopen. Totaal round trip: 18 kilometer.

Fairyland Loop Wandel Fairyland en Campbell Canyon in, rondom Boat Mesa met dit niet gemakkelijke pad. Er komen echter veel minder mensen en de natuur eromheen is de moeite waard. Beginnen bij Fairyland of Sunrise Point. Round trip afstand: 13 kilometer.

Peekaboo Loop Dit is een steile wandeling langs de Wall of Windows en Three Wisemen. 's Zomers lopen hier ook paarden en net als in de Grand Canyon National Park is dat geen onverdeeld genoegen. Druk pad. Round trip afstand: ongeveer 10 kilometer.

Tower Bridge Mooi stuk van de Fairyland Trail tussen bristlecone pines en langs de Chinese Wall. Begint ten noorden van Sunrise Point. Round trip afstand: 5 kilometer. Queen's Garden Algemeen gezien als het gemakkelijkste pad voor wie onder de rim wil lopen. Langs Queen Victoria en haar tuin. Begint bij Sunrise Point. Round trip afstand: 3 kilometer.

Navajo Trail

Navajo Loop Pad met haarspeldbochten leidt naar Wall Street, een nauwe canyon met hoge wanden. Noordelijk deel geeft goed zich op Thor's Hammer. Begint bij Sunset Point. Round trip afstand: 2,2 kilometer. Navajo/Queen's Combination Mooie combinatie van deze twee paden door middel van een verbindingspad dat over de canyon bodem voert door een bos van dennen en junipers. Beginpunt bij Sunset of Sunrise Point. Round trip afstand: bijna 5 kilometer.

Trail to the Hat Shop Voert naar de Hat Shop, waar grijze 'petten' balanceren op pilaren van roestkleurige rots. Begint bij Bryce Point. Round trip afstand: 6 kilometer. Bristlecone Loop Trail Dit pad voert door dichte sparren en dennenbossen naar de kliffen waar de bristlecone staat. Met prachtige vergezichten. Begint bij Rainbow Point. Round trip lengte: 1,6 kilometer. Hoodoo Hike Dit is een middelmatig zware wandeling door Fairyland en Campbell, net ten noorden van Bryce Canyon zelf. Onderweg ziet u de Sinking Ship, de hoodoos en de kliffen van Boat Mesa. Na het oversteken van de Tower Bridge klimt u naar de Chinese Wall, waarlangs een pad loopt dat voert naar Sunrise Point. Terug over de Rim Trail. Round trip afstand: 14 kilometer. Wie liever andere benen het werk laat doen, kan bij Canyon Trail Rides een paard huren voor trips van twee uur of een halve dag. Op de website van National Park Service vind je meer over de trails en andere praktische zaken.

Bryce Canyon National Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Bryce Canyon National Park

Meer Bryce Canyon National Park

Reviews Bryce Canyon National Park

Adembenemend Bryce (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Robin van Wissen op 29 december 2018

Het mooiste nationaal park van Utah, zeer ondergewaardeerd. Prachtige locatie voor een hike, de zonsopkomst of -ondergang bekijken, en ook uitermate geschikt om sterren te kijken (en een geweldige melkweg te zien)!

8,5
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Niet heel druk

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Afgelegen
 • het kan koud zijn
Ultieme tip: Bekijk de zonsopgang óf de geweldige sterrenhemel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Buitenaards! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Desiree Bakker op 29 december 2018

Een stukje uitzonderlijke natuur: zoals je het nog nergens anders gezien hebt, én nergens anders gaat vinden. Echt geweldig mooi en bijzonder. Blijf er een tijdje en kijk je ogen uit. Een wonder van de natuur!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Geen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

INDRUKWEKKENDE HIKES (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Hellen Arkink op 17 november 2018

Bryce Canyon, ongekende natuur. Diverse parken maar dit is toch echt mijn persoonlijke favoriet. Prachtige routes om te hiken. Rij vanuit rainbow point terug, verschillende prachtige uitkijk punten. Sunrisepoint is mijn favoriet, zorg dat je er op het juiste moment bent.

7,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
5 Wildlife
5 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • ongekende natuur

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • veel toerisme
Ultieme tip: Sunrise Point!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bryce national Park (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lieke Serpenti op 15 november 2018

Een van onze favoriete bestemmingen in Amerika, Bryce national Park.
Na een overnachting met de camper in het park was dit onze beloning.
Het was koud maar zo ongelofelijk mooi. De zon liet zich heel even zien op zo’n magische plek vandaar ‘angel rays’

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • diversiteit
 • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Huur een camper en er is niets wat je tegenhoud om volledig je eigen route te bepalen, je hebt altijd alles bij de hand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groepsrondreis Western Highlights met Kras (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Erica de Boer op 13 november 2018

Heel aparte mooi canyon, dit keer in bizarre kleuren vanwege een nabije bosbrand. Je kan door de canyon zelf lopen. Er is ook een pad bovenlangs, vanwaar je een prachtige inkijk hebt in de kloof. De lucht is wat ijl, dus hou daar rekening mee. Een van de mooiste canyons die ik gezien heb.

Ultieme tip: Kijken, beleven en vooral mooie foto's maken
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Betoverend mooi (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Stefanie Vogel op 11 november 2018

Bryce was fantastisch
Of een reus met modderzand overal torentjes had gemaakt. In de ochtend middag avond, elk moment van de dag heeft z’n eigen wonderschone kleur! Bryce bizar betoverend mooi- en wat ben je als mens dan maar klein

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • mooi van bovenaf
Ultieme tip: Sunrise meepikken!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ge-wel-dig! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Nicole van Ham op 11 november 2018

Bryce Canyon National Park was een van de hoogtepunten tijdens onze reis naar West-Amerika. Waar de Grand Canyon de bekende naam heeft, vond ik Bryce Canyon zelfs nog mooier. Geweldig om die felle kleuren te zien. We zijn in de Bryce Canyon helemaal naar beneden gelopen en vervolgens weer omhoog. Een lange tocht van 2,5 uur, maar zeker de moeite waard. Zo beleef je de Grand Canyon op een unieke manier doordat je er zelf doorheen loopt.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Hikes

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Stijle paden
Ultieme tip: Ga niet alleen maar naar de uitkijkpunten, maar probeer er ook met een hike doorheen te lopen. Dit geeft een geweldige ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Corrie Brouwer op 29 december 2017

Adembenemend, de roze en rode kleuren die door het zonlicht steeds weer veranderen. Prachtige hikes naar de bodem van de Canyon in verschillende moeilijkheid en afstand gradatie. Schitterende flora en fauna. Bezoek de Canyon ook eens in de winter: prachtig met een dikke laag sneeuw.

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Vele hikes
 • Zeer goed bereikbaar

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Veel toeristen in ochtend
Ultieme tip: Rijd zeker de hele route en stop bij ieder viewing point. Ga eind van de middag, stuk rustiger en zie hoe de Canyon tot leven komt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bryce Canyon (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Yannick Jennen op 22 november 2017

The Bryce Canyon is een fantastische plek! Hele indrukwekkende natuur en uitzichten! Je kan met een auto jezelf door het park rijden naar veel verschillende uitzichtpunten. Ik zou sowieso aanraden om met je eigen auto te gaan, omdat je anders ver moet lopen naar het uitzichtpunt.

Ultieme tip: Ga met je eigen auto, zodat je niet zover hoeft te lopen naar een uitzichtpunt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bezoek aan Bryce Canyon is zeker de moeite waard! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Liselotte Helleman op 13 november 2017

Tijdens onze reis van drie weken door Amerika vond ik Bryce Canyon duidelijk één van de mooiste parken. De vele kleuren, de bijzonder vormen en de geweldige uitzichten zorgen er echt voor dat je tot rust komt en je je ogen uitkijkt! Ook de hikes zijn onwijs mooi en doordat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn dit er ook voor iedereen een hike tussen.

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • mooie uitzichten
 • leuke hikes
 • kleurrijk landschap

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • toeristisch op de standaard uitzichtpunten
Ultieme tip: De zonsopgang is adembenemend mooi en een wandeling door de canyon is ook zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bryce Canyon, een van de mooiste parken! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Arie van Wijk op 12 november 2017

Een erg leuke ervaring om dit te mogen zien. Dit stond met een aantal parken toch zeker bovenaan mijn lijst van de mooiste parken die ik heb kunnen zien in mijn reis door West Amerika. Het is een leuke plek om eens rustig te wandelen. Je kan overigens ook een stuk naar beneden als je een uitdaging wel ziet zitten.

Ultieme tip: Geniet van de rust en wandel eens lekker rond!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bryce Canyon - red rocks ROCK! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Emma van der Schraaf op 12 november 2017

Ik ben jarenlang verliefd geweest op de Grand Canyon, dat wás toch echt de allermooiste plek ter wereld. Tot ik deze zomer Bryce Canyon NP bezocht! Wow! Wat een indrukwekkend park!
De makkelijkere trails geven je een goed uitzicht, precies langs de rand, net als bij de Grand Canyon. Maar, wat Bryce voor mij zo bijzonder maakt, is dat je via relatief makkelijk trails écht heel dichtbij komen en zonder guide zelf de canyon in kan!
Ja, het is druk en de hotels overpriced, maar een bezoek aan Bryce is het 200% waard!
Ik ben van plan nog een keer te gaan, en dan wil ik een lange tocht te paard doen!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • makkelijke trails
 • fenomenaal uitzicht
 • natuur
 • honden toegestaan
 • familie vriendelijk
Ultieme tip: Ultieme tip: het weer kan zó omslaan, neem een trui, een lange broek én een paraplu mee! En als je 's zomers gaat, veel water en een goede SPF!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bryce Canyon (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Coby Penders-van de Peppel op 12 november 2017

Bryce Canyon is voor mij tot nu toe de meest bijzondere plek op aarde. Zodra je de Canyon indaalt ( wij deden de Navajo/Queens Garden Trail) word je omgeven door prachtige oranje pilaren, wat een mooi contrast vormt met het groen van de begroeiing en het blauw van de lucht. Een sprookje! Als je deze wandeling kiest is mijn tip om eerst bij de Navajo Trail te beginnen. Deze gaat namelijk nogal steil naar beneden. Als je hem andersom doet, dus eerst de Queens Garden kant, is het een hele klim naar boven! Wij zijn verschillende wandelaars tegengekomen die hijgend en met een verhit hoofd naar boven liepen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Alle viewpoints zijn makkelijk bereikbaar middels het shuttlebus systeem

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Heb je snel last van hoogte of ben je kortademig dan kun je beter alleen van de viewpoints genieten
Ultieme tip: Blijf niet hangen bij de uitzichtpunten aan de Rim, maar ga de Canyon in. Je weet niet wat je ziet! Zorg dat je voldoende water meeneemt ( het kan erg heet zijn!) en wat te eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

My american dream (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nynke Politiek op 12 november 2017

Het broertje van Grand Canyon, maar in mijn optiek minstens zo mooi, al dan niet mooier. Prachtig, gewoon prachtig! Geweldige bestemming om een dag te vertoeven, zeker voor de absolute natuurliefhebbers! Tip: trek een warme trui aan!

8,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
6 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Heel toegankelijk

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Koud
Ultieme tip: Genieten! Vroeg heen en pak hele dag mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sjaak Jenniskens op 06 november 2017

Bryce Canyon National Park is een schitterend park. Als je Utah bezoekt moet je dit park zeker aan doen. Een aanrader is om de wandeltocht door de canyon te maken. Wij zijn van sunset point naar sunrise point gelopen aan het begin van de dag. Het is prachtig hoe de zon in de canyon schijnt en de verschillende kleuren rotsen verlicht. Neem voldoende water mee! En goede wandelschoenen zijn wel nodig!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Begin in de morgen met de wandeling dan ben je op het heetst van de dag rond geweest .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Still alive and kicking! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Eva Malcicova op 05 november 2017

Bryce is zeker een aanrader! Super mooie omgeving met indrukwekkende natuur, een goede RV-park en vriendelijke mensen. Als je er bent, is het bezoek van de lokale rodeo een must! We hadden een beetje pech met het weer maar dit hield ons niet tegen om alsnog dit prachtige park te komen bewonderen. Zeker voor herhaling vatbaar! We hopen snel weer Bryce te kunnen bezoeken :)

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Goed RV park
 • vriendelijke mensen
 • prachtige omgeving

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • nvt
Ultieme tip: Bezoek zeker de lokale rodeo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onrealistisch mooi (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rob van der Wal op 04 juni 2017

Onrealistisch mooi! Schitterende uitkijkpunten. Veel wandelmogelijkheden, kortom genoeg te zien en te doen. In de winter zelfs de mogelijkheid om te langlaufen. Naast parkeergelegenheden bij alle uitzichtpunten rijdt er ook een gratis shuttlebus. Alle wandelingen kunnen voor ouderen of minder fitte mensen wel een uitdaging zijn, omdat je standaard boven begint en recht naar beneden moet (en niet te vergeten, ooit weer terug omhoog).

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Schit-ter-end !

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Monopoly van Best Western hotels
Ultieme tip: De wandeling door Wallstreet, net onder Sunset Point, als onderdeel van de Navajo loop. Spectaculair mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Yvonne van Gennip op 22 mei 2017

Van het wandelpad van bovenaf gezien is Bryce Canyon al indrukwekkend, maar afdalen in de canyon en genieten van al de prachtige rotsformaties maakt nog meer indruk. Parkeren bij Sunset Point en lopend door de canyon naar Sunrise Point is een trail waar je stil van wordt. Zorg voor genoeg drinken, wat eten en bovenal goed schoeisel. Neem een camera mee.

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • het kan druk zijn bij parkeerplaatsen
Ultieme tip: Zorg voor voldoende eten en drinken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bezoek aan Bryce Canyon national park (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Evelien de Bock op 08 mei 2017

Bryce Canyon is een van de grootste natuurwonderen die ik ooit heb gezien. Wanneer je aan de rand staat en voor je uit staart zie je eindeloos mooie natuur. Het is indrukwekkend om te bedenken dat dit alles gemaakt is door wind en water. Sla dit park niet over wanneer je een reis door Amerika maakt!

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Goed bereikbaar
 • , Zeker de moeite waard

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Veel toerisme
Ultieme tip: Loop een van de paden om de geheime plekjes te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mandy Wiegerinck op 07 mei 2017

Bryce Canyon is een van de nationale parken in Utah. Ik raad iedereen aan om juist dit park te bezoeken, mocht je in de buurt zijn. Bryce is nóg indrukwekkender dan de Grand Canyon. Met vele vergezichten en waar je ook kijkt andere landschappen.

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • natuur
 • uitzicht
 • rustig

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • weinig parkeerplaatsen
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een eigen auto beschikbaar hebt. En, zorg ervoor dat je met zonsondergang in het park bent, adembenemend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors