Bryce Canyon National Park
9,6
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
8,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
10,0 Bereikbaarheid

Bryce Canyon National Park

door Frans Verhagen

Bryce is het kleinste van de vijf nationale parken in Utah, maar het bevat een aantal van de meest bizarre rotsformaties die op aarde zijn te vinden. De gekleurde zuilen van kalk, zandsteen en modder worden 'hoodoos' genoemd.

Het park is op zijn drukst tussen midden juni en midden september, als ook Amerikanen op vakantie gaan. De campgrounds zijn vaak al vroeg vol, dus het is verstandig 's ochtends zo vroeg mogelijk in te checken, door bijvoorbeeld de nacht tevoren niet ver van het park te overnachten. Voorjaar en najaar zijn betere seizoenen om Bryce te bezoeken. Oppassen met chipmunks, grondeekhoorns en prairie dogs, ze kunnen vlooien dragen met pestbacillen.

Sunset Point is vanzelfsprekend het punt voor het einde van de dag, zoals Sunrise dat is voor de volgende ochtend. Voor de wandelaar is de gemakkelijke Queen's Garden Trail en de wat moeilijkere Navajo Trail een uitdaging. De Rim Trail is negen kilometer lang. Vanaf Sunset Point heeft u het beste uitzicht op het theater van puntige rotsen, met aan de horizon, meer dan honderd kilometer verder, Navajo Mountain. De weg door het park voert naar het zuidpuntje, naar Rainbow Point, langs Natural Bridge.

Sunrise Point bij zonsopgang is alleen te doen als u kampeert in het park of in de lodge overnacht. Houdt u rekening met koude ochtenden. Omdat de mooiste punten aan de linkerkant van de weg liggen - het park inrijdend - is het verstandig om door te rijden naar het eindpunt en dan terug te rijden voor de uitzichten. Wel stoppen bij het Visitor Center. Vanuit Rainbow Point, aan het eind, is het een korte wandeling naar de 1800 jaar oude bristlecone pine, het oudste levende ding in het park. Sterren kijken is hier ook een lonende activiteit: er is geen lucht- of lichtvervuiling.

Rim Trail

Rim Trail loopt parallel aan Bryce Amphitheater tussen Fairyland en Bryce points. Uitstekend zich op de hoodoos van bovenaf en mooie vergezichten. Het stuk tussen Sunset en Sunrise Points is bestraat en vrijwel vlak. De trail is geen loop, u kunt dus overal beginnen maar moet ook weer teruglopen. Totaal round trip: 18 kilometer.

Fairyland Loop Wandel Fairyland en Campbell Canyon in, rondom Boat Mesa met dit niet gemakkelijke pad. Er komen echter veel minder mensen en de natuur eromheen is de moeite waard. Beginnen bij Fairyland of Sunrise Point. Round trip afstand: 13 kilometer.

Peekaboo Loop Dit is een steile wandeling langs de Wall of Windows en Three Wisemen. 's Zomers lopen hier ook paarden en net als in de Grand Canyon National Park is dat geen onverdeeld genoegen. Druk pad. Round trip afstand: ongeveer 10 kilometer.

Tower Bridge Mooi stuk van de Fairyland Trail tussen bristlecone pines en langs de Chinese Wall. Begint ten noorden van Sunrise Point. Round trip afstand: 5 kilometer. Queen's Garden Algemeen gezien als het gemakkelijkste pad voor wie onder de rim wil lopen. Langs Queen Victoria en haar tuin. Begint bij Sunrise Point. Round trip afstand: 3 kilometer.

Navajo Trail

Navajo Loop Pad met haarspeldbochten leidt naar Wall Street, een nauwe canyon met hoge wanden. Noordelijk deel geeft goed zich op Thor's Hammer. Begint bij Sunset Point. Round trip afstand: 2,2 kilometer. Navajo/Queen's Combination Mooie combinatie van deze twee paden door middel van een verbindingspad dat over de canyon bodem voert door een bos van dennen en junipers. Beginpunt bij Sunset of Sunrise Point. Round trip afstand: bijna 5 kilometer.

Trail to the Hat Shop Voert naar de Hat Shop, waar grijze 'petten' balanceren op pilaren van roestkleurige rots. Begint bij Bryce Point. Round trip afstand: 6 kilometer. Bristlecone Loop Trail Dit pad voert door dichte sparren en dennenbossen naar de kliffen waar de bristlecone staat. Met prachtige vergezichten. Begint bij Rainbow Point. Round trip lengte: 1,6 kilometer. Hoodoo Hike Dit is een middelmatig zware wandeling door Fairyland en Campbell, net ten noorden van Bryce Canyon zelf. Onderweg ziet u de Sinking Ship, de hoodoos en de kliffen van Boat Mesa. Na het oversteken van de Tower Bridge klimt u naar de Chinese Wall, waarlangs een pad loopt dat voert naar Sunrise Point. Terug over de Rim Trail. Round trip afstand: 14 kilometer. Wie liever andere benen het werk laat doen, kan bij Canyon Trail Rides een paard huren voor trips van twee uur of een halve dag.

Like deze pagina

Reizen Bryce Canyon National Park

Reviews Bryce Canyon National Park

Onrealistisch mooi (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rob van der Wal op 04 juni 2017

Onrealistisch mooi! Schitterende uitkijkpunten. Veel wandelmogelijkheden, kortom genoeg te zien en te doen. In de winter zelfs de mogelijkheid om te langlaufen. Naast parkeergelegenheden bij alle uitzichtpunten rijdt er ook een gratis shuttlebus. Alle wandelingen kunnen voor ouderen of minder fitte mensen wel een uitdaging zijn, omdat je standaard boven begint en recht naar beneden moet (en niet te vergeten, ooit weer terug omhoog).

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Schit-ter-end !

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Monopoly van Best Western hotels
Ultieme tip: De wandeling door Wallstreet, net onder Sunset Point, als onderdeel van de Navajo loop. Spectaculair mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Yvonne van Gennip op 22 mei 2017

Van het wandelpad van bovenaf gezien is Bryce Canyon al indrukwekkend, maar afdalen in de canyon en genieten van al de prachtige rotsformaties maakt nog meer indruk. Parkeren bij Sunset Point en lopend door de canyon naar Sunrise Point is een trail waar je stil van wordt. Zorg voor genoeg drinken, wat eten en bovenal goed schoeisel. Neem een camera mee.

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • het kan druk zijn bij parkeerplaatsen
Ultieme tip: Zorg voor voldoende eten en drinken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bezoek aan Bryce Canyon national park (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Evelien de Bock op 08 mei 2017

Bryce Canyon is een van de grootste natuurwonderen die ik ooit heb gezien. Wanneer je aan de rand staat en voor je uit staart zie je eindeloos mooie natuur. Het is indrukwekkend om te bedenken dat dit alles gemaakt is door wind en water. Sla dit park niet over wanneer je een reis door Amerika maakt!

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Goed bereikbaar
 • , Zeker de moeite waard

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • Veel toerisme
Ultieme tip: Loop een van de paden om de geheime plekjes te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mandy Wiegerinck op 07 mei 2017

Bryce Canyon is een van de nationale parken in Utah. Ik raad iedereen aan om juist dit park te bezoeken, mocht je in de buurt zijn. Bryce is nóg indrukwekkender dan de Grand Canyon. Met vele vergezichten en waar je ook kijkt andere landschappen.

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • natuur
 • uitzicht
 • rustig

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • weinig parkeerplaatsen
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een eigen auto beschikbaar hebt. En, zorg ervoor dat je met zonsondergang in het park bent, adembenemend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Je voelt je een echte cowboy in Bryce Canyon (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Arne van Weenen op 10 december 2016

Bryce Canyon is echt mooi, de ervaring wordt nog rijker als je een paardrijtocht maakt met echte cowboys. Wij reden met een rodeo kampioen, wat een geweldige ervaring. Je gaat heuveltjes op en af, maar allemaal goed te doen.
Bryce heeft voldoende schaduw om niet oververhit te raken. Op een paard ervaar je Bryce nog intenser dan met de auto.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Bryce Canyon National Park

 • Veel zon
 • veel schaduw
 • , rotspartijen
 • , ervaring

Minpunten Bryce Canyon National Park

 • geen idee
Ultieme tip: Maak een paardrijtocht, reiservaring plus honderd procent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors