Rhode Island

Rhode Island

door Frans Verhagen

Rhode Island is de kleinste staat van de VS. De bekendste en populairste plaats is Newport, een dure badplaats. Hier maakt al sinds jaar en dag de rijke elite van de oostkust zijn zomerkwartier.

Ze kunnen (of konden tot voor de jaren tachtig) echter de grote landhuizen niet goed zelf onderhouden. Veel van deze prachtige bouwwerken zijn nu voor de bezoeker toegankelijk. De Preservation Society of Newport County onderhoudt een aantal mansions (er zijn er ook nog een paar in privé-bezit) en heeft een route uitgezet. Huur een fiets en ga kijken hoe de happy few leefden.

ZELF NAAR Rhode Island?

Bekijk alle 9 reizen naar Rhode Island

Newport en Providence

Door al dat miljonairsvolk dat er rondhangt is Newport geen echt goedkope badplaats. Maar het is er wel goed celebrities kijken en als u een huizenbezitter ter plaatse kent, zoals ons ooit overkwam, dan kan het heel leuk zijn. De stranden zijn goed en het avondvermaak is ook prima in orde. Newport geniet enige faam als jazz-stad, vanwege het Newport Jazz Festival, waarop ooit Duke Ellington en Count Basie schitterden. Er is ook veel klassieke muziek te genieten, vooral in de setting van de grote landhuizen.

De hoofdstad Providence is nog best een grote stad waarop de vele Italiaanse immigranten nog een behoorlijk stempel drukken. Er zijn aardige herinneringen te zien aan de geschiedenis van de staat en Providence is geen onplezierige stad. Maar spectaculair is anders.

New England

Voor de rest is Rhode Island zo klein dat het op zichzelf weinig te bieden heeft. Als onderdeel van een New England reis is het de moeite waard. 's Zomer kan het erg druk zijn rondom Newport. Rhode Island heeft een New England klimaat maar dat is gematigd door zijn ligging aan zee. Dat betekent plezierige warme zomers en niet te koude winters, met af en toe een stevige sneeuwbui.

Deze staat is geen eiland, alleen het gedeelte waarop Newport ligt was een eiland in de Narragansett Bay, totdat wegen hem met het vasteland verbonden. Wel heeft Rhode Island een lange kustlijn en daarom heeft het de bijnaam Ocean State.

De grond van de staat is niet erg goed voor landbouw, zodat het hele economische leven zich concentreerde op walvis- en visvangst, op industrie en later op toerisme. Voor de kust ligt nog Block Island, dat van oudsher in trek is als vakantiebestemming.

Reizen Rhode Island

Meer Rhode Island

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors