Great Basin National Park

Great Basin National Park

door Frans Verhagen

Great Basin National Park is een van de minder bekende juweeltjes in het Nationale Parksysteem. Dit gebied is pas in 1986 een park geworden, een gebied rondom de Lehman Caves die al National Monument status hadden.

Vanwege de afgelegen locatie van Great Basin National Park is dit van alle parken op onze reis zonder meer het meest rustig en sereen. Het park is opgezet om de natuur van het Great Basin ecosysteem te laten zien - dit enorme gebied heet zo omdat de regen die er valt niet naar zee wordt afgevoerd. Op het eerste gezicht ziet het er misschien monotoon uit, maar zoals al die woestijnlandschappen is dat zeer bedrieglijk.

Lehman Caves

Door de grote hoogteverschillen binnen Great Basin National Park is de flora en fauna gevarieerd. Op een relatief klein oppervlak zien we niet alleen een woestijngebied maar ook gletsjers op de flanken van Wheeler Peak en grotten met stalagmieten en stalagtieten in de Lehman Caves.

Wheeler Peak

Wheeler Peak is absoluut geen druk park, maar in het seizoen loopt de camping wel eens vol. Met de Scenic Drive kost ben je ongeveer een volle ochtend zoet. 's Middags kunt u dan de mooie cave tour doen, waarvoor u die ochtend de kaartjes al gekocht heeft. De Wheeler Peak Summit Trail kost u een hele dag. Het is een stevig klim van vijftien kilometer, tot ongeveer vierduizend meter hoogte. De trail loopt vanaf Wheeler Campground en de rangers adviseren vroeg te gaan omdat het in de namiddag vaak onweert. Op de website van National Park Service vind je meer over Wheeler Peak en andere praktische informatie.

Like deze pagina

Reizen Great Basin National Park

Meer Great Basin National Park

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors