Utah
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,7 Natuur
7,5 Interessant
- Stranden

Utah

door Frans Verhagen

Nationale parken en mormonen, dat is waar vrijwel iedereen de staat Utah onmiddellijk mee associeert. De parken waren er altijd al, de mormonen kwamen in het midden van de vorige eeuw naar de Great Salt Lake.

De mormonen kwamen naar dat onvriendelijke gebied om een welvarende gemeenschap uit de grond te stampen. Alleen al daarom is de geschiedenis van Utah interessant.

Salt Lake City bezoeken

Hoewel steeds meer mensen uit Californië en andere staten naar Utah komen vanwege het plezierige leefklimaat en de groeiende high tech industrie, zijn de Mormonen nog steeds dominant - en dat is precies de reden voor dat leefklimaat.

De scherpe kantjes van de Mormoonse dominantie (geen drank e.d.) zijn er wel af, en Salt Lake City is een veel interessantere stad dan zijn imago doet geloven. In de hoofdstad zijn natuurlijk de grote gebouwen van de Mormonen te zien, de Temple en het Tabernacle. Er zijn ook talloze herinneringen aan de strijd van de Mormonen om te overleven.

In 2000 is Salt Lake City de gaststad geweest voor de Olympische Winterspelen.

Bezienswaardigheden Utah

Utah is een prachtige wintersport staat maar misschien toch iets te ver weg om voor Europeanen echt interessant te zijn. Voor toeristen is de rest van de staat ook een paradijs van parken en natuurmonumenten. Maar liefst vijf nationale parken, zes National Monuments en twee National Recreation Areas.

Utah kan grofweg in drie gebieden worden verdeeld: In het oosten het Colorado Plateau, een woest, bergachtig en nagenoeg onbewoond gebied. Westelijk ligt de Great Basin Region met vlakke gebieden gescheiden door bergketens. In het midden van de staat lopen de Rocky Mountains.

Nationale parken Utah

De parken bevinden zich in de zuidelijke helft van de staat. Onze favoriet is Zion, vanwege zijn sfeer en uitstraling, maar alle vijf de parken mogen er zijn. Dit gedeelte van Utah is helemaal ingesteld op toerisme, en dat is meteen ook het grootste nadeel. Maar de natuur is er zo wijds en zo groot, dat wie dat wil, geen last hoeft te hebben van andere mensen. Dat vergt wel enig wandelwerk.

We zouden nog wel even door kunnen gaan met de kwaliteiten van Utah op te sommen, maar laten we zeggen dat u er gewoon een keer naar toe geweest moet zijn. Voor de Amerika reiziger is dit een verplicht nummer. Schaf een goede reisgids aan, lees Amerika en bereidt u voor op een avontuur.

Like deze pagina

Reizen Utah

Meer Utah

Reviews Utah

Little Wild Horse Canyon (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Suzanne Reijm op 10 december 2016

De Little Wild Horse Canyon is een van de leukste en mooiste wandelingen in Utah! Erg mooie smalle kloven om doorheen te lopen met wat kleine hoogteverschillen! Ook met kinderen goed te doen. Je kunt zo ver lopen als je wil! Hou de weersvoorspellingen goed in de gaten in verband met flash floods!

Pluspunten Utah

 • klimaat
 • natuur
 • avontuur

Minpunten Utah

 • zoek de minder toeristische plekjen op!
 • verder
 • niets!
Ultieme tip: Moab is een van de leukste en gezelligste stadjes!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super mooi en erg divers (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Wesley Kluin op 10 december 2016

Moab is erg centraal gelegen tussen in ieder geval drie mooie natuurparken. Er is mogelijkheid voor watersport en hiken. Er zijn veel eetgelegenheden, hotels en diverse activiteiten welke leuk zijn voor iedereen wat wils.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Utah

 • erg divers
 • mooie natuur

Minpunten Utah

 • erg toeristisch
Ultieme tip: Moab, veel parken in de buurt zoals Arches, Canyonlands en Dead Horse State Park. Genoeg hotels en eetgelegenheden in diverse prijscategorieën.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

little boy, amazing nature (bezocht in april 2016)

Review geschreven door sophie holvoet op 06 november 2016

Utah/Arizona is een heerlijke kindvriendelijke bestemming, ideaal voor een road-trip, met de kids op de achterbank en de tent in de koffer. Al zingend van het ene nationale park naar het andere, met een schop en een emmertje in de hand en mama en papa elks een draagrugzak op de rug. Allesbehalve eentonigheid voor de kinderen, die vanaf 2 al volledig betoverd worden door Utahs grootse natuurpracht. Elk park heeft zijn eigen diversiteit en kamperen is een absolute aanrader, dagelijks bedverhaaltjes en worstjes bij het kampvuur en een magnifieke ondergaande zon… wat wil een kind nog meer?!?

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Utah

 • natuur
 • wijdsheid
 • zonnig
 • alles is huge

Minpunten Utah

 • heet
 • droog
 • freezing at night
 • duur
Ultieme tip: Kamperen ad voet van de Eagle Rock in Monument Valley Navajo Tribal National Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lower Antelope Canyon Lake Powell (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door anja schreurs op 09 oktober 2016

Prachtige ervaring onder de grond. Ga hier heen en laat je betoveren door de prachtige kleuren. Echt geweldig. Wel op tijd gaan, want het is er altijd druk. Daarna heerlijk relaxen aan het Lake Powell met een bootje.

Ultieme tip: Horshoe Band
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors