Sequoia en Kings Canyon National Park
Gemiddelde waardering
8,0
8,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
4,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Sequoia en Kings Canyon National Park

door Nina Bergh

Klaar voor het avontuur? Reis naar Sequoia en Kings National Park. Hier heeft alles een maatje meer. Zoals de naam al doet vermoeden kom je hier reusachtige sequoia's tegen, maar ook diepe canyons en bergen met ongekende hoogtes.

Sequoia en Kings Canyon National Park zijn twee aan elkaar gelegen parken die gezamenlijk worden beheerd. Ze liggen in het midden van California, in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada. Op ongeveer 360 kilometer van de natuurparken vind je Los Angeles.

Sequoia National Park

In Sequoia National Park hoef je jezelf absoluut niet te vervelen. Neem de picknickmand mee, kies een route en vul je dag met een prachtige wandeling. Onderweg stop je op één van de picknickplekken en geniet je van het adembenemende uitzicht.

Maak een 'cave tour'. Je dwaalt door de Crystal Cave, langs idyllische watervalletjes en de prachtige kalksteengrotten die door de eeuwen heen gevormd zijn. Andere interessante outdoor activiteiten zijn paardrijden en rotsklimmen.

Door het verschil in hoogte, klimaat en vegetatie leven er in Sequoia en Kings veel dieren: vossen, beren, stinkdieren, slangen en nog veel meer diersoorten.

Camping sequoia

In zowel Sequoia National Park als Kings Canyon kan je naar hartenlust kamperen. Hou er wel rekening mee dat niet iedere camping het hele jaar open is. Wil je niets liever dan slapen tussen de grootste bomen der aarde, reserveer dan op tijd een plekje.

Voor je eigen veiligheid berg je al het eten en drinken op achter slot en grendel. Doe je dit niet dan zou je wel eens een nachtelijk bezoekje kunnen krijgen van de beren in het park. Op iedere camping en picknicklocatie in Sequoia en Kings Canyon staan 'bear proof boxes'.

Like deze pagina

Reizen Sequoia en Kings Canyon National Park

Reviews Sequoia en Kings Canyon National Park

Bezoek Sequoia National Park (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Marijke Robeyns op 25 april 2016

Einde maart 2014 hebben we 3 dagen in het Sequoia NP vertoeft. Gezien de periode hadden we geluk dat er geen sneeuw lag. We hebben een hele fijne tour met een busje gedaan om een eerste indruk van het park en wat achtergrond informatie te verkrijgen en daarna zijn we er zelf op uit getrokken. Een prachtige omgeving met heel gemakkelijk te volgen wandelroutes, alleen spijtig dat we vrijwel geen wildlife hebben gezien. Dit was uiteraard te wijten aan de periode van het jaar.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
4 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Sequoia en Kings Canyon National Park

  • prachtige natuur
  • goed georganiseerd

Minpunten Sequoia en Kings Canyon National Park

  • veel toeristen tijdens hoogseizoen
Ultieme tip: Een verblijf in de Wuksachi lodge is ondanks de hoge prijs een echte aanrader. Toplocatie en een heerlijk ontbijt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors