Key West
9,3
9,0 Algemene ervaring
9,0 Locals
9,0 Interessant
10,0 Natuur
10,0 Stranden
9,0 Wildlife
9,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Key West

door Willeke van Doorn

Omringd door een helderblauwe zee geniet je op het eiland Key West van de altijd aanwezige zon, snorkel je langs koraalriffen, loop je door het voormalige huis van schrijver Ernest Hemingway een feest je tot diep in de nacht tijdens de Duval kroegentocht.

Hoewel de Calusa Indianen al meer dan vijfduizend jaar op de Keys aanwezig waren, begint de moderne geschiedenis van de eilandengroep pas in 1513. Het eiland Key West was een toevluchtsoort voor piraten en strandjutters. Het bergen van schepen leidde tot een bloeiende economie. De gelijknamige hoofdstad Key West werd al snel de welvarendste stad van Florida. De aangename levensstijl trok mensen uit Europa, Amerika en het Caribisch gebied, die vaak nooit meer vertrokken.

Duval Street

Houten negentiende eeuwse gebouwen en palmbomen sieren de straten van hoofdstad Key West. Dwars door het plaatsje loopt Duval Street. Neonverlichte gevels, bars en feestende mensen vormen 's avonds het straatbeeld tijdens de 'Duval Crawl'. Deze kroegentocht staat bekend als een van de wildste uit heel de Verenigde Staten.

Overdag bezoek je in Key West onder meer het Wreckers Museum. In het negentiende eeuwse woonhuis van kapitein Francis B. Watlington bekijk je een bizarre collectie scheepvaartartikelen. Ook het Spaanse koloniale gebouw waar schrijver Ernest Hemingway woonde, is nu opengesteld voor publiek. De auteur, een van de beroemdste bewoners van het eiland, woonde er tussen 1931 en 1940.

Key West: de bezienswaardigheden

Veel van Key West's bezienswaardigheden liggen in de hoofdstad. Stap in een van de gele wagonnen van een open Conch tourtreintje om in korte tijd zoveel mogelijk van de stad en het eiland te zien. In anderhalf uur rijd je langs alle bezienswaardigheden in Key West die de moeite waard zijn. De trein passeert onder meer het Key West Aquarium, de vuurtoren, Hemingway House en Duval Street.

Het is ook leuk om zelf met een golfkarretje of fiets op pad te gaan in Key West. Bezoek bijvoorbeeld de Bahama Village. De kleurrijke gebouwen in dit dorpje zijn typisch voor de Caraïben. Rijd vervolgens richting Fort Zachary Taylor in het zuiden van het eiland. Dit fort bood het eiland bescherming tijdens verschillende burgeroorlogen en is nu aangeduid als een National Historic Landmark.

Snorkelen door koraalriffen

Fort Zachary Taylor ligt aan een van de mooiste stranden van het eiland. Duik met je snorkelset het heldere water in en zwem langs een van de weinige levende koraalriffen die de Verenigde Staten rijk zijn. Of ga het water op met een kano of kayak en peddel tussen de tropische visen door het water.

Stap na een verfrissende duik weer op je fiets en rijd een stukje verder naar het zuidoosten van het eiland. De rood met zwarte boei die hier staat, wijst het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten aan. Dit is een van de meest bezochte en gefotografeerde plekken op het eiland, maar eigenlijk is het helemaal niet het meest zuidelijke punt. Dat ligt iets verderop op grondgebied van de Amerikaanse marine en is niet toegankelijk voor toeristen.

Op een mooie dag in Key West is het ook leuk om een wandeling te maken door het Nature Preserve. In het reservaat dat net buiten de stad ligt spot je hagedissen, vlinders en de lokale slangensoorten.

Vakantie Key West

Over het weer hoef je je tijdens je vakantie in Key West niet veel zorgen te maken. Locals zeggen dat Key West samen met Hawaii de enige plek in Amerika is waar het nog nooit heeft gevroren. Van mei tot en met oktober heerst het natte seizoen op het eiland met vrijwel dageljks korte, hevige regenbuien. Ook tornado's en orkanen komen voor op het eiland.

Met Cape Air vlieg je in minder dan een uur van het Southwest Florida Airport naar het Key West International Airport op het eiland. Een andere manier om naar de eilanden te reizen is via de Florida Keys Scenic Highway. Deze meer dan 100 kilometer lange snelweg over het water verbindt de Keys eilanden met het vasteland van Florida. Locals noemen de weg ook wel 'the road to paradise'!

Like deze pagina

Reizen Key West

Reviews Key West

Celebration of the Sunset in Key West (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Yvonne Corvers-Roosenboom op 20 mei 2016

Een uur voor zonsondergang stroomt het hele plein in de haven vol. Je kunt dan genieten van de vele optredens. De sfeer is geweldig, saamhorigheid en feestelijk. Vlak voor de zon ondergaat wordt het nog voller en tel je samen af tot de zon in de zee is verdwenen. Heerlijk om mee te maken

9,3
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Harbour district in Key West
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors