Rondreis langs de Great Lakes

Rondreis langs de Great Lakes

door Yldau Otter

Heb je ooit nagedacht over een rondreis langs de Great Lakes van Amerika en Canada? De Great Lakes bestaan uit Lake Michigan, Lake Superior, Lake Huron, Lake Ontario en Lake Erie, en vormen samen de grootste aaneengesloten meren ter wereld!

Deze rondreis langs de Great Lakes begint in Chicago en neemt je in zo’n 1.400 kilometer mee naar Toronto. Onderweg bezoek je bijzondere plekjes en kom je even op de ‘Hollandse bodem’ terecht. Met als spetterend eindpunt van je reis: de Niagara Falls!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 250 reizen naar Amerika

Bezienswaardigheden langs de Great Lakes

Je rondreis langs de Great Lakes van Amerika begint in Chicago. Chicago wordt ook wel ‘the Windy City’ genoemd door de sterke wind vanaf die de stad tegemoet komt vanaf het Michiganmeer, waaraan de stad gelegen is.

Nadat je bent aan gekomen op de luchthaven rijd je met de taxi naar je hotel. Onderweg kijk je uit over de indrukwekkende wolkenkrabbers en imposante gebouwen. Om een goede indruk van de stad te krijgen, bezoek je buurten als Andersonville, Devon Ave en Hyde Park. Hier geniet je van schitterende architectuur en musea. 

Zodra je een huurauto hebt opgehaald, rijd je in noordwestelijke richting naar Milwaukee. In deze grootste stad van de staat Wisconsin is van alles te beleven: maak een bootexcursie over de Milwaukee River, drink een biertje in een bierbrouwerij of stap op een stoere motor in het Darley Davidson Museum. 

Langs de oever van Lake Michigan reis je door naar Green Bay. Ontdek de natuurlijke omgeving en bezoek het Bay Beach Wildlife Sanctuary. 

Vanuit Green Bay rijd je vervolgens naar St. Ignace. Dit is de plek waar het Michiganmeer en het Huronmeer samenkomen. Maak een wandeling over de Huron Boardwalk en geniet van het uitzicht over het meer. Laat je auto even achter en maak een uitstapje naar Mackinac Island, waar alleen fietsen en paard en wagens als transportmiddelen zijn toegestaan. 

Via de indrukwekkende brug over de Straits of Mackinac, die het Michiganmeer en het Huronmeer verbindt, rijd je zuidwaarts. 

En dan kom je opeens aan in Holland. Ho, wacht even. Je was toch in Michigan? Deze stad in het westen van Michigan is in 1847 opgericht is door Nederlandse immigranten. Het is een vreemde ervaring om langs de Hollandse molens en tulpen te lopen in een Amerikaanse staat. 

Nu je heimwee naar de Nederlandse bodem weer een beetje is gestreeld, rijd je door naar Detroit. Onderweg kom je door een van ’s werelds grootste regio’s van kersengaarden, gevolgd door gigantische duinen.

Detroit werd gesticht door Franse kolonisten en betekent in de Franse vertaling ‘zeestraat’. Autoliefhebbers opgelet: een bezoekje aan het museum van Henry Ford mag natuurlijk niet ontbreken in deze autostad. 

Vervolg je reis naar Cleveland in de staat Ohio. Deze stad is vooral bekend door het museum ‘Rock & Roll Hall of Fame’.

Rijd de Canadese grens over en vervolg de weg naar een van de wereldwonderen: de Niagara-watervallen. Aanschouw de schoonheid van deze gigantische watervallen met een boottocht.

Vervolgens rijd je naar Toronto. Hier lever je de auto weer in en vlieg je vervolgens terug naar Nederland. 

Beste reistijd Great Lakes

De beste reistijd voor een rondreis langs de Great Lakes is van april tot en met oktober. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam. In de maanden juli tot en met september ben je verzekerd op zon, maar kan het erg heet zijn. Ook is de herfst een mooie periode om deze rondreis te maken, de gekleurde bladeren geven een prachtig beeld. 

Trek voor deze rondreis zo’n twee weken uit. Zo heb je genoeg tijd om deze route op een rustig tempo af te leggen. 

Routebeschrijving

Je rondreis langs de Great Lakes van Amerika en Canada kan beginnen in Chicago of Toronto. Deze reis begint in Chicago en eindigt in Toronto. Nadat je je huurauto hebt opgehaald reis je via de I-94 W naar Milwaukee. Vervolg de weg langs de oever van Lake Michigan naar Green Bay. Onderweg naar St. Ignace doorkuis je het Hiawatha National Park. Via de brug over de Straits of Mackinac rijd je naar Holland en Detroit. Steek de Canadese grens over, waar de Niagara Falls op je wachten. Hierna rijd je naar Toronto en vlieg je weer terug naar de Nederlandse bodem. 

Deze route is goed af te leggen per huurauto. Je haal je huurauto op in Chicago en levert deze vervolgens weer in in Toronto. Rijd je liever niet zelf? Overweeg dan het openbaar vervoer.

Hebben we je geïnspireerd om een rondreis door Amerika te maken? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen. 

Reizen Amerika

Foto's & video's Rondreis langs de Great Lakes

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors