Colorado

Colorado

door Willeke van Doorn

Colorado is dé outdoorbestemming van Amerika. In de Rockies trek je 's winters je ski's aan in wintersportoorden als Aspen en Vail. Als de sneeuw wegtrekt, biedt het berglandschap prachtige wandel- en fietsroutes.

Colorado is de enige staat in Amerika die in zijn geheel meer dan duizend meter boven zeeniveau ligt. De hoogste piek van de Rocky Mountains ligt in Colorado: de 4.401 meter hoge Mount Elbert. In totaal telt de staat 54 toppen die boven de 4200 meter reiken. Zoals John Denver in 1972 al zong: in Colorado beleef je de Rocky Mountains High.

Denver

Denver is de hoofdstad van Colorado. De stad mixt het oude wilde westen met hippe cocktails. Het centrum van de stad doet met haar skyline aan als een ware metropool. Daarbuiten waan je je in een klein Amerikaans dorpje. In de door bergen omringde stad bezoek je charmante boetiekjes en leuke festivals zoals het Colorado Music Festival.

In Denver neem je ook een kijkje bij het voormalige huis van 'the unsinkable Molly Brown', de beroemdste overlevende van de Titanic. Haar huis is na haar overlijden omgezet tot een museum. Een bezoek aan het Molly Brown House Museum geeft je een goed beeld van hoe de rijke Amerikaan leefde in de 19e eeuw.

Als je genoeg hebt van het shoppen en de sightseeing, rijd je vanaf Denver in anderhalf uur naar het skioord Breckenridge. In dit relaxte mijnstadje kom je voor goede ski-sessies en beruchte après ski feesten.

Aspen en Vail

Een paar uur verderop liggen Aspen en Vail, waar rijke en bekende Amerikanen hun vrije weekenden en vakanties in de winter doorbrengen. Het is er zien en gezien worden. Wintersportliefhebbers halen hun hart op in Aspen waar de bergen bedekt zijn met een dikke laag sneeuw.

Dankzij de hoge ligging in de Rocky Mountains biedt Aspen in de winter sneeuwgarantie wat het een van de beste wintersportgebieden van het land maakt. Bind je ski's of je snowboard onder en raas tussen de bomen door van de hoge bergen af. Na het skiën of snowboarden voeg je je in het dorpje tussen de jetset van Amerika en struin je langs designerwinkels en sterrenrestaurants.

Rocky Mountain National Park

Wanneer de sneeuw smelt, komen prachtige wandel- en fietsroutes tevoorschijn tussen de bergen in de nationale parken van Colorado. In het Rocky Mountain National Park wandel je naar hooggelegen meren en speur je naar wilde beren, dikhoornschapen en elanden. Klim naar de top van de Mount Elbert waar een pittige hike wordt beloond met een geweldig uitzicht over het berglandschap met de groene dalen en witte toppen.

Een heel stuk zuidelijker ligt het Mesa Verde National Park. Hier bezoek je 600 oude rotswoningen die tot 1300 bewoond waren door Pueblo Indianen. Dit is een van belangrijkste archeologische vondsten van Amerika. In Black Canyon of het Gunnison National Park tuur je over de afgrond van de 77 kilometer lange kloof. En in Great Sand Dunes National Park beklim je 200 meter hoge zandduinen.

Beste reistijd Colorado

Of je de hoge bergen van Colorado nu in de zomer of de winter opzoekt, je klimt hoe dan ook tot grote hoogtes waar je wordt getrakteerd op spectaculaire uitzichten over besneeuwde bergtoppen, dichtbegroeide groene dalen, heldere meren en diepe kloven.

In de winter baan je je door de sneeuw een weg naar de top en in de zomer trek je je wandelschoenen aan voor stevige hike bergop. Een rondreis door Colorado langs de kilometershoge bergtoppen van de Rocky Mountains staat hoe dan ook garant voor een actieve en onvergetelijke vakantie.

Like deze pagina

Reizen Colorado

Meer Colorado

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors