Camperroute Noordwest-Amerika en Canada

Camperroute Noordwest-Amerika en Canada

door Getaway Travel

Het beste van Amerika én Canada zien? Dat kan! Met deze camperroute door het noordwesten van Amerika en Canada bezoek je namelijk de mooiste nationale parken van beide landen. Majestueuze bergen, kleurrijke thermische bronnen en geurende naaldbossen vol wilde dieren wachten je op.

Deze camperroute door het noordwesten van Amerika en Canada brengt je in drie weken langs parken als Yellowstone, Banff en Jasper én de indrukwekkende Rockies. Je doet ook leuke steden als Seattle, Vancouver en Portland aan. Na ruim 4000 kilometer te hebben gereden lever je de camper weer in. Ben je er klaar voor?

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 250 reizen naar Amerika

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Noordwest-Amerika en Canada?

Dag 1-4 Je camperreis door het noordwesten van Amerika en Canada start in Seattle. De stad van veel regen, Starbucks en grunge muziek. Bezoek Pike Place Market, de oudste markt van Amerika, bewonder de stad van bovenaf in de Space Needle en eet heerlijke verse vis in de haven. Heb je genoeg gezien van Seattle? Haal dan de camper op en vertrek naar Forks. 

Forks is een goede uitvalsbasis om het Olympic Peninsula te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Hoh Rainforest, een weelderig met mos begroeid bos. Verder staat Forks bekend als het stadje waar Stephenie Meyers haar beroemde Twilight boeken op baseerde. Een fijne camping om te verblijven is het Riverview RV Park, net buiten Forks.

Dag 5-8 Vanuit Forks rijd je naar Port Angeles om de oversteek naar Victoria op Vancouver Island te maken. De Salish Sea rond Victoria is het leefgebied van walvissen en orka’s. Je spot ze het beste tijdens tour, deze boek je in de haven. Wil je meer tijd besteden in Victoria? Overnacht dan op de Salish Seaside RV Haven. 

Klaar voor nog een boottochtje? In Victoria neem je namelijk ook de ferry naar Vancouver. Groene parken, een overschot aan stranden en een bruisend centrum: deze havenstad heeft het allemaal. Vancouver is niet voor niets uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. Je wil natuurlijk ruim de tijd hebben om de stad te ontdekken. Overnachten kan het Capilano River RV Park, in North Vancouver. Je neemt dan de bus of ferry naar het centrum.

Campings in het noordwesten Amerika en Canada

Dag 9-15 Na Vancouver volgt veel natuurschoon. Je rijdt over de Trans-Canada Highway richting Banff. Een lange rit, die je het beste kan onderbreken in de buurt van Kamloops. Verblijf bijvoorbeeld een nachtje op de Knutsford Campground. 

Als je de volgende dag verder rijdt, komen eindelijk de Rockies in zicht. Parkeer de camper op een van de vele zeer goede campings in het Banff National Park en trek de natuur in. Reserveer minstens twee dagen om van het adembenemende berglandschap en de helderblauwe meren te genieten. 

Je volgende stop is Waterton Lakes National Park. Dit park is nog vrij onbekend, maar daardoor des te meer ongerept. Hier heb je de meren en bossen helemaal voor jezelf. Wil je het park beter verkennen? Overnacht dan op de Townsite Campground, een camping met goede reviews. 

De volgende dag steek je de grens over met Amerika en rijd je door naar Kalispell. Verblijf een nachtje op de Spruce Park On The River Campground om het nabijgelegen Glacier National Park te ontdekken. In dit park vind je een landschap van scherpe pieken, dichte groene bossen en grote alpine-achtige meren. 

Nationale parken in het noordwesten Amerika en Canada

Dag 16-21 Na Glacier volgt een lange rit die je beste kan onderbreken door nachtje in de buurt van Butte te verblijven. De volgende ochtend rijd je door naar Yellowstone National Park. De kleurrijke, borrelende warmwaterbronnen, betoverende watervallen en wilde dieren maken van Yellowstone is een wild wonderland. Trek minstens twee dagen uit om de wandelroutes langs geisers, ravijnen en rivieren te ontdekken. Er zijn meerdere goede campings in en rond het park, zoals de Grant Village Campground. Vanuit Yellowstone National Park volg je je weg richting het westen. 

De weg naar Portland is lang. We raden je aan om dit stuk twee keer te onderbreken, bijvoorbeeld in Twin Falls en Baker City. Je rijdt dan door het gebied waar begin negentiende eeuw veel pioniers heen trokken om hun geluk in het westen te zoeken. De ouderwetse dorpjes doen je af en toe in een western wanen.

Na twee dagen rijden bereik Portland. ‘Keep Portland Weird’, is het motto van deze vrijzinnige, hippe stad. Portland staat bol van de foodtrucks, vintage winkels en bierbrouwerijen. De leukste wijken zijn om te eten en te winkelen zijn Mississippi/Williams, Hawthorne en Belmont. Wil je hier langer verblijven? Overnachten dan op Columbia River RV Park. 

Vanuit Portland is het een klein stukje rijden naar een van de mooiste vulkanen van Amerika: Mount Rainier. De wandelroutes bieden je prachtige uitzichten op de besneeuwde top van de vulkaan. Daarna rijd je verder naar Seattle, waar je de camper weer inlevert.

Praktische informatie over camperreizen in Amerika

Ga je een camperreis door Amerika maken? Dan zijn er bepaalde dingen die handig zijn om vooraf te weten. Wanneer je rechtstreeks uit Europa komt, mag je bijvoorbeeld niet direct achter het stuur van je camper kruipen. Al je vragen over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere praktische vragen worden hier beantwoord.

Routebeschrijving

In drie weken reis je door het noordwesten van Amerika en Canada. Je reis start in Seattle, waar je de camper ophaalt. In Seattle ga je de US-101 richting het noorden op die je naar Forks brengt. Rijd vervolgens dezelfde weg terug naar Port Angeles, waar je de ferry neemt naar Victoria op Vancouver Island. Houd er rekening mee dat je de grens met Canada overgaat en dat de camper gecontroleerd wordt bij de grensovergang. Vanuit Victoria neem je ook de ferry naar Vancouver. Je komt aan in North Vancouver, waar ook de camping is. Via Taylor Way ga je de Trans-Canada Highway op die je naar helemaal naar Banff National Park brengt. In Banff pak je de AB-22 naar Wateron Lakes National Park. Vanuit Wateron Lakes National Park neem je US-2 richting het westen naar Kalispell. Houd er rekening mee dat je de grens met Amerika overgaat en dat de camper gecontroleerd wordt bij de grensovergang. De US-287 brengt je vervolgens naar Yellowstone National Park. Vanuit Yellowstone volg je de I-84 richting het westen. Deze weg kun je helemaal volgen tot aan Portland. In Portland neem je de I-5 richting het noorden. Voor een bezoek aan Mount Rainier neem je afslag 68 de U2-12 richting het oosten op. Het laatste stukje gaat via de WA-7 en WA-706. Na Mount Rainier ga je dezelfde weg terug, je gaat weer de de I-5 richting het noorden op. Deze volg je tot Seattle, waar je de camper weer inlevert.

Tip: Zit je ruim qua tijd, dan kun je na Banff National Park ook nog een bezoek brengen aan Jasper National Park

Wat is de beste reistijd voor Noordwest-Amerika en Canada?

De beste reistijd om het noordwesten van Amerika en Canada te bezoeken, is in de periode april tot november. Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meest aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei, juni, september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. De prijzen voor een camper en de campings liggen dan ook lager. In de zomer zijn de temperaturen weliswaar ook nog steeds aangenaam, tussen de twintig en dertig graden, maar het is dan hoogseizoen. De prijzen liggen hoger en het is drukker. Reis je in de winter, dan is het risico op hevige sneeuwval en strenge vorst groot.

Wil jij het noordwesten van Amerika en Canada zelf gaan verkennen per camper? Bekijk dan hier het reisaanbod. 

Reizen Amerika

Foto's & video's Camperroute Noordwest-Amerika en Canada

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors