Nevada
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
10,0 Natuur
10,0 Interessant
- Stranden

Nevada

door Marjolein den Dekker

Nevada is vooral bekend door gokparadijs Las Vegas en kleine broertje Reno. Het zuiden van deze staat wordt getekend door een ruige bergketen. Andere highlights van de 'Silver State' zijn Lake Tahoe, de Hoover Dam en Burning Man.

Er wonen amper drie miljoen mensen in de staat. De meesten daarvan leven in steden als Las Vegas, Reno en hoofdstad Carson City. De Hoover Dam in het zuiden is een van de pronkstukken van de staat. Dit bouwwerk levert sinds 1936 stroom op door de kracht van het water in de Colorado rivier.

Gokparadijs Las Vegas

Men besloot er in diezelfde dertiger jaren gokken te legaliseren in de hoop uit de crisis te komen. Ook nu draait een groot deel van de economie van de staat op de casino's, hotels en shows in de twee grote goksteden.

Ook zijn ook de regels met betrekking tot trouwen en scheiden heel soepel. De honderden trouwkapellen in 'Sin City' zijn het bewijs.

Sierra Nevada

Naast de gokparadijzen bestaat deze staat voornamelijk uit woestijn. Regen is er zeldzaam. Alleen op de grillige bergtoppen van de Sierra Nevada ligt sneeuw. De naam van deze bergen betekent dan ook besneeuwde bergketen in het Spaans.

Op de grens met California ligt Lake Tahoe. Dit gigantische bergmeer is met 500 meter diepte het op een na diepste meer van Amerika. Wintersport in deze bergen is erg populair, wandelen doe je er in de zomer.

Burning Man Festival

Nog noordelijker ligt de Black Rock Desert. Deze woestijn wordt jaarlijks omgetoverd tot een festivalterrein. In augustus rijst op de anders zo stille vlakte Black Rock City, een stad die nooit slaapt, een festival zonder regels waar de bezoekers het programma bepaalt.

Burning Man Festival past perfect in het beeld van de 'Silver State', een staat waar ze de regels een beetje aan hun laars lappen!

Like deze pagina

Reizen Nevada

Meer Nevada

Reviews Nevada

Amazing (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Debbie Wouters op 12 december 2017

Op een korte rij afstand van het levendige en vooral drukke Las Vegas ligt het mooie nationale park Valley of Fire. Hier hebben we uren gelopen, gereden en genoten van alle het moois wat dit natuurgebied te bieden heeft, zeker een aanrader.

Pluspunten Nevada

  • afwisseling
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nevada, zoveel meer dan Las Vegas (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ad Snijders op 07 mei 2017

Buiten het wel bekende Las Vegas is er zoveel meer in Nevada. Wat te denken van een bezoekje aan de Hooverdam of een dag naar Death Valley. Alles is heel goed te doen in een dag, zelfs een bezoek naar Los Angeles vanuit Las Vegas is goed te doen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Nevada

  • Betaalbaar
  • Fun
  • Natuur
Ultieme tip: Gebruik Las Vegas als uitval basis voor diverse tripjes naar bv Death Valley of Grand Canyon.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Valley of Fire (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door anja schreurs op 09 oktober 2016

Ga naar Valley of Fire, voel je klein bij deze prachtige rotsen. De Seven Sisters staan te pronken in de zon en geniet van de prachtige weg die door dit rode gebied loopt. Het is maar een klein stukje vanaf Las Vegas.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors