Beste reistijd Amerika

Beste reistijd Amerika

Ben je van plan om de Verenigde Staten te bezoeken, en wil je graag weten wanneer de beste tijd is om dit land te bezoeken? Bedenk dan eerst goed welk gebied je wilt bezoeken. Het land is zo ontzettend groot, dat er verschillende soorten klimaten heersen. De beste reistijd voor Amerika bestaat daarom ook niet. Overal het algemeen hebben de meeste staten hun hoogseizoen wel in de zomerperiode.

Beste reistijd West-Amerika

Jaarlijks bezoeken toeristen vanuit de hele wereld de westkust van de Verenigde Staten. Vaak worden er tijdens zo'n reis de bekende natuurparken en steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco bezocht. De beste reistijd om West-Amerika te bezoeken, is in de periode april - november. Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meeste aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei en juni en september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. Tijdens de maanden juli en augustus is het niet alleen druk qua toeristen, maar kunnen de temperaturen ook flink oplopen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 397 reizen naar Amerika

Beste reistijd Verenigde Staten

Over het algemeen hebben de meeste staten hun hoogseizoen in de zomerperiode. Het is daarom ook over het algemeen duurder om in de maanden juli en augustus de VS te bezoeken. Wintersportgebieden zijn daarentegen rond Nieuwjaar erg populair. Ook New York City kent in de winter een hoge populariteit. Bekijk de beste reistijd voor New York. Ben je benieuwd wanneer je het beste op het strand van Florida kunt liggen? Check dan even de beste reistijd voor Florida.

Onafhankelijk advies over je reis naar Amerika

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors