Beste reistijd Amerika

Beste reistijd Amerika

Tijdens het plannen van je rondreis is het belangrijk om rekening te houden met de beste reistijd voor Amerika. Je wil namelijk niet per ongeluk je vakantie naar Alaska in de winter plannen. Of je roadtrip door Arizona en Nevada in de zomer! Extreme kou, hitte of regenval kan de vakantiepret wel een beetje bederven. Check dus altijd wat de beste reistijd in Amerika is voordat je een vliegticket boekt.

Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Staten?

Een algehele beste reistijd voor Amerika bestaat niet. Het land is zo ontzettend groot, dat het klimaat in Amerika per staat verschillend is. Van een tropisch klimaat in Florida tot een poolklimaat in Alaska! De beste reistijd voor Amerika is daarom afhankelijk van de staat of staten die je wil bezoeken tijdens je rondreis. Om het je wat makkelijker te maken, geven we hieronder een overzicht van de beste reistijd per regio in de Verenigde Staten.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Over het algemeen kunnen we wél zeggen dat in de meeste staten het hoogseizoen in de zomerperiode valt. Het is daarom doorgaans duurder om in de maanden juli en augustus op rondreis door de Verenigde Staten te gaan. Wintersportgebieden zijn daarentegen rond nieuwjaar erg populair. Ook New York City kent dankzij de gezellige kerstsfeer in de winter een hoge populariteit.

Beste reistijd West-Amerika: Californië tot Texas

Veel staten in West-Amerika kennen (voor een gedeelte) een woestijnklimaat, zoals California, Arizona, Nevada, New Mexico en Texas. De dagen zijn warm tot heet en de nachten koud tot ijskoud. In de zomer ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 40 graden, dus deze maanden kan je beter vermijden. En aangezien de nachten in december en januari bijna het vriespunt raken, sla je de winter ook liever over. De beste reistijd voor West-Amerika vinden wij daarom de maanden februari en maart of oktober en november.

Beste reistijd Oost-Amerika: New York tot Virginia

Vooral tijdens een stedentrip in New  York vermijd je liever de winterse sneeuwstormen en de zomerse hitte. De lente en de herfst vinden wij daarom de beste reistijd voor Oost-Amerika. De temperaturen zijn dan niet te warm en niet te koud. In de herfst maak je bovendien de schitterende Indian Summer mee, vier je Halloween of loop je mee met de New York Marathon!

Ga je voor een stedentrip in New York? Lees meer over de beste reistijd voor New York.

Beste reistijd Zuidoost-Amerika: Florida tot North Carolina

De ‘Sunshine State’ is de welverdiende bijnaam van Florida. In deze tropische staat komen zo’n driehonderd zonnedagen per jaar voor! Zelfs in de winter liggen temperaturen rond de 20 dagen. Florida is dus het hele jaar door aangenaam, maar onze voorkeur gaat uit naar de lente en herfst. Ook voor de omliggende staten. In de zomermaanden valt er namelijk veel regen en in de winter moet je soms toch een vest uit je koffer trekken.

Let op: van juni tot en met november loopt het Atlantische orkaanseizoen. Lees meer over de beste reistijd voor Florida.

Beste reistijd Noordwest-Amerika: Washington tot Montana

In de winter liggen de temperaturen in Noordwest-Amerika rond het vriespunt en valt er regelmatig sneeuw. Vooral in berggebieden. De beste reistijd voor Washington en andere noordwestelijke staten is daarom in en rond de zomer. Dan valt er weinig regen en is de temperatuur aangenaam: tussen de 20 en 30 graden. Voor een wandelvakantie raden we de herfst aan; er ligt dan geen sneeuw meer op de hiking trails in de natuurparken van bijvoorbeeld Montana.

Beste reistijd voor centraal Amerika: Colorado tot Wyoming

De beste reistijd voor de centrale staten, zoals Colorado, Kansas, Nebraska en Wyoming, is de lente en de herfst. Zomers zijn namelijk erg heet met temperaturen tot wel 35 graden. Winters zijn vriezend koud en kan je daarom beter vermijden. Ténzij je graag gaat skiën: in de winter is Colorado een waar skiparadijs!

Beste reistijd Alaska

Tenzij je een ijsbeer bent, kan je de winter in Alaska beter vermijden. Veel delen van de staat zijn in de wintermaanden onbegaanbaar. De beste reistijd voor Alaska is daarom de zomer, tussen half mei en half september. Dan zijn alle excursies naar de walvissen en gletsjers weer te doen en kunnen temperaturen oplopen tot wel 25 graden.

Beste reistijd Hawaii

Hawaii is dankzij zijn tropische klimaat het hele jaar door aangenaam. Temperaturen variëren van 25 tot 32 graden. In de winterperiode, tussen november en april, valt er net wat meer regen dan in de zomer, maar meestal gaat het om korte buien. En de bergachtige eilanden in het zuiden en westen van Hawaii krijgen weinig van deze neerslag mee. Seizoenen waar je eerder rekening mee moet houden is het hoogseizoen van juli tot augustus en november tot januari. De beste reistijd voor Amerika’s tropische eilanden? Dat vinden wij het walvisseizoen tussen januari en april!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors