Broadway Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Broadway

door Nina Bergh

Felle lichten, fantastische zangstemmen en de beste dansers van de wereld. Broadway is het mekka van de musicalwereld, maar ook een van de langste straten in New York en de enige straat die diagonaal door heel Manhattan loopt.

Oorspronkelijk was deze straat het pad van de Algonkin indianen en hun handelspartners. Toen de Nederlanders kwamen, namen ze het pad in gebruik en noemden het de Breede Wegh, ofwel, Broadway. Doordat de straat scheef loopt zijn bijzondere gebouwen en kruisingen ontstaan. Denk aan Times Square en het Flat Iron Building.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 53 reizen naar New York

Broadway musicals

Je vindt er de glitter en glamour van de musicalwereld maar ook experimentele danscentra en traditionele theaters. Voor veel acteurs, dansers en andere artiesten is het de ultieme droom om hier ooit op de planken te mogen staan. Kritieken zijn lovend of vernietigend. 'If you can make it here, you can make it anywhere.'

Op musicalgebied kent Broadway veel grote successen. Een van de wereldberoemde musicals is Cats van Andrew Lloyd Webber. De musical werd vertaald in twintig talen en won talloze prijzen. Een van de langst draaiende musicals op Broadway is The Phantom of the Opera. Deze spectaculaire operamusical wordt sinds 1988 onafgebroken opgevoerd.

Andere populaire musicals zijn Les Misérables, The Lion King, Cabaret, Chicago, Rent, Wickeden 42 Street. Kaartjes kan je van tevoren bestellen maar soms is het goedkoper ze last-minute te boeken.

Off Broadway shows

De meeste theaters zijn gebouwd aan het begin van de vorige eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de vaudeville. Het gebied van 41st tot 53rd Street en 6th Avenue tot 9th Avenue vormt het hart van het New Yorkse Theater District. Naast de beroemde Broadway shows zijn hier ook zo'n twintig Off-Broadway podia te vinden.

De Off-Broadway theaters en shows zijn kleiner en hebben tussen de honderd en vijfhonderd zitplaatsen. Vroeger kon je hier meer experimentele voorstellingen bezoeken. Inmiddels worden ook hier veel populaire theaterstukken opgevoerd.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors