Washington

Washington

door Marjolein den Dekker

In het noordwesten van Amerika ligt de staat Washington, niet te verwarren met Washington D.C. Washington kent een overweldigende natuur: ruige bergen, diepe ravijnen en heldere meren. Seattle is de meest bekende stad.

De staat Washington is de enige staat die is vernoemd naar een president. De meeste van de bijna zeven miljoen inwoners wonen in het gebied rondom Seattle. De westkust is ontzettend groen en dit komt voornamelijk door de vele regen die hier valt.

De stad Seattle

Seattle geniet haar bekendheid door films en televisieseries als Greys Anatomy. Bedrijven als Microsoft en Boeing vinden hier hun oorsprong. Maar ook muziekliefhebbers zullen de stad kennen van bekende (grunge)bands uit de jaren negentig zoals Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden. Ook muzieklegende Jimi Hendrix is hier geboren.

Het meest iconische gebouw in de skyline is de Space Needle. Vanaf dit gigantische gebouw heb je een prachtig uitzicht over de natuur van de staat. In de verte rijst de vulkaan Mount Rainier en de Olympic Mountains. Op zonnige dagen zie je zelfs de eilanden voor de kust liggen.

Bezienswaardigheden Washington

Voor de kust van de staat liggen de San Juan's. Deze eilandengroep bestaat uit ongeveer 170 eilanden en is een van de bezienswaardigheden van de staat Washington en dé plek om orka's te spotten. Deze schitterende killerwhales leven samen met verschillende vogelsoorten, zeeleeuwen en zeehonden bij de San Juan islands.

Meer natuurschoon vind je op schiereiland Olympic Peninsula. Vanuit de dorpjes Port Townsend en Port Angeles trek je richting het Olympic National Park om te hiken. De staat grenst in het noorden aan Canada waar je nog meer natuurschoon ontdekt in het North Cascades National Park.

Reizen Washington

Meer Washington

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors