Massachusetts

Massachusetts

door Getaway Travel

Geschiedenis, cultuur en fijne stranden. Massachusetts heeft een rijke historie en die kom je in iedere dorp en stad tegen. Begin in hoofdstad Boston en reis verder naar Cape Cod, Martha's Vineyard, Nantucket, Harvard en Salem.

Massachusetts vormt samen met vijf andere staten New England. De regio heeft strenge winters en hete zomers, maar staat vooral bekend om de schilderachtig rode kleuren van de boomblaadjes tijdens de herfst.

Boston, Harvard en Salem

Iedere reis door Massachusetts moet beginnen in Boston. Beacon Hill was de wijk waar de elite woonde. Bewonder de smalle kiezelstraatjes, charmante huizen en het oudste park van Amerika.

Vanuit Boston ben je in een kwartiertje in Cambridge, waar Harvard University ligt. Maak een campustour over het terrein van een van de meest prestigieuze universiteiten van de wereld.

Reis daarna door naar Salem wat vooral bekend staat om zijn heksenvervolging in 1692. In het Witch Museum kom je meer te weten over de hysterie uit die tijd.

Cape Cod

De smalle strook land aan de zuidoostkust van Massachusetts en de eilanden eromheen, zijn vakantiebestemmingen voor New Yorkers en Bostonians. In de lieflijke maritieme dorpjes en op de witte zandstranden van Cape Cod kom je helemaal tot rust. Tussen april en oktober zie je vanaf het strand walvissen voorbij trekken.

Rijke en bekende Amerikanen bevolken zomers de eilanden Martha's Vineyard en Nantucket. De rest van het jaar is het een stuk rustiger. Het charmante Martha's Vineyard heeft zes badplaatsjes en uitgestrekte stranden.

Het kleinere Nantucket is een oase van rust. Langs de dramatische kustlijn staan vuurtorens, oude huizen en kleine haventjes. In het binnenland groeien velden vol druiven- en cranberry's en staat hier en daar een traditioneel huis.

Like deze pagina

Reizen Massachusetts

Meer Massachusetts

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors