Wyoming

Wyoming

door Getaway Travel

Leegte definieert Wyoming. De dunstbevolkte staat van Amerika bestaat uit enorme prairies, hoge woestijnen en de Rocky Mountains. Naast Yellowstone Park kom je hier voor het traditionele westernleven en de uitgestrekte wildernis.

Wyoming is bijna zeven keer groter dan Nederland en heeft iets meer dan een half miljoen inwoners. Het merendeel daarvan woont in kleine stadjes en dorpjes. Het staatsembleem van Wyoming is een cowboy te paard.

Wilde Westen

Zelfs in hoofdstad Cheyenne ervaar je het echte western leven. In het stadje met 60.000 inwoners wordt een van de grootste rodeo's van het land georganiseerd.

Ook in het kleine dorpje Cody ervaar je het wilde westen. Deze legendarische plek werd gesticht door Buffalo Bill, de showman die het cowboyleven bekend maakte bij het grote publiek.

In Wyoming maak je kennis met de oorspronkelijke inwoners. De Indianen hebben hun culturele sporen achtergelaten in de staat. Bij The Wind River Station leer je meer over de tradities van de Arapahoe en Shoshone stam.

Yellowstone National Park en Grand Teton

De hoofdattractie van Wyoming is Yellowstone National Park, het oudste nationale park van Amerika. Uit deze enorme supervulkaan komen hot springs, spuwende geisers en borrelende modderpoelen. Maar het park heeft ook helblauwe rivieren, doorzichtige meren, metershoge watervallen en dichtbegroeide sprookjesbossen.

Ten zuiden van Yellowstone ligt nog een park waar je geweest moet zijn. Grand Teton laat de jongste gebergtes van de Rocky Mountains zien. Granieten toppen steken 1500 meter boven de kolkende Snake River uit. Je wandelt naar gletsjers en koele alpine-meren en hebt onderweg kans om bizons, elanden en grizzlyberen tegen het lijf te lopen.

Like deze pagina

Reizen Wyoming

Meer Wyoming

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors