Wyoming
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

Wyoming

door Getaway Travel

Leegte definieert Wyoming. De dunstbevolkte staat van Amerika bestaat uit enorme prairies, hoge woestijnen en de Rocky Mountains. Naast Yellowstone Park kom je hier voor het traditionele westernleven en de uitgestrekte wildernis.

Wyoming is bijna zeven keer groter dan Nederland en heeft iets meer dan een half miljoen inwoners. Het merendeel daarvan woont in kleine stadjes en dorpjes. Het staatsembleem van Wyoming is een cowboy te paard.

ZELF NAAR Wyoming?

Bekijk alle 35 reizen naar Wyoming

Wilde Westen

Zelfs in hoofdstad Cheyenne ervaar je het echte western leven. In het stadje met 60.000 inwoners wordt een van de grootste rodeo's van het land georganiseerd.

Ook in het kleine dorpje Cody ervaar je het wilde westen. Deze legendarische plek werd gesticht door Buffalo Bill, de showman die het cowboyleven bekend maakte bij het grote publiek.

In Wyoming maak je kennis met de oorspronkelijke inwoners. De Indianen hebben hun culturele sporen achtergelaten in de staat. Bij The Wind River Station leer je meer over de tradities van de Arapahoe en Shoshone stam.

Yellowstone National Park en Grand Teton

De hoofdattractie van Wyoming is Yellowstone National Park, het oudste nationale park van Amerika. Uit deze enorme supervulkaan komen hot springs, spuwende geisers en borrelende modderpoelen. Maar het park heeft ook helblauwe rivieren, doorzichtige meren, metershoge watervallen en dichtbegroeide sprookjesbossen.

Ten zuiden van Yellowstone ligt nog een park waar je geweest moet zijn. Grand Teton laat de jongste gebergtes van de Rocky Mountains zien. Granieten toppen steken 1500 meter boven de kolkende Snake River uit. Je wandelt naar gletsjers en koele alpine-meren en hebt onderweg kans om bizons, elanden en grizzlyberen tegen het lijf te lopen.

Wat is de beste reistijd voor Wyoming?

De beste reistijd voor Wyoming is over het algemeen tijdens de late lente tot vroege herfst, van mei tot september. Dan is het weer mild en zijn de nationale parken en recreatiegebieden volledig toegankelijk. Het is een goede periode om te kunnen genieten van de volle pracht van de natuur. De wintermaanden zijn ideaal voor wintersport, vooral in gebieden zoals Jackson Hole, wanneer de besneeuwde landschappen een magische setting bieden voor skiën en snowboarden.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Amerika.

Reizen Wyoming

Meer Wyoming

Reviews Wyoming

Heerlijk in de natuur! (bezocht in juli 2022)

Review geschreven door Roos Stuurman op 05 oktober 2023

Wat een fijne vakantie hier gevierd. Heerlijk in de natuur, de nationale parken zijn prachtig. Ook mooi om een authentieke ervaring te hebben in Amerika. Zou het zeker aanraden aan avonturiers en natuurliefhebbers.

Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

yellowstonepark (bezocht in september 2018)

Review geschreven door fred stuurman op 13 november 2018

Cowboy country .Een prachtige staat , waar je je in de zestiger jaren waant. Met een mooie natuur en veel wild life, zoals in het Yellowstone Park. Prachtige geisers. September een mooie maand om te gaan, want dan is het er niet meer zo druk.

Pluspunten Wyoming

 • prachtige natuur
 • , op sommige plekken waan jeje alleen op de wereld

Minpunten Wyoming

 • geen
Ultieme tip: Logeren in het Park , midden in de natuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Camperrondreis gemaakt langs oa NP Grand Teton, Yellowstone (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Hanneke Wolters op 13 mei 2017

Reizend in een een camper hebben we enorm genoten van de prachtige natuur. Wij waren er in de maand september, ondanks dat er toch nog veel toeristen zijn vind je genoeg plekken waar je je alleen waant in deze overweldigende natuur. Bij Gros Ventre River elanden en bizons gespot en in Yellowstone een grizzly met jong (geweldig) en prachtige geisers en zelfs nog twee dagen sneeuw gehad wat een bijzonder landschap bood met de stomende geisers. Het fijne van reizen met een camper is alles bij je te hebben en makkelijk te kunnen doortrekken, ons ideale vakantiemiddel (zie ons reisverslag op http://www.hannekehartman.nl/-camper-reis-verslag.html)

Ultieme tip: Gros Ventre River, uitzicht bij Inspiration Point.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

We hebben ongeveer een week rondgereden in Wyoming. Prachtig, ruig landschap. (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Elise Schell op 07 mei 2017

Een groot deel van Yellowstone ligt in Wyoming. Dit een een prachtig Nationaal park, wat je gezien moet hebben. Cody is een leuke plaats. Hier komt het wilde westen weer helemaal tot leven.
Jackson is eveneens een wild western plaatsje, maar wel wat toeristisch.
Verder kan ik aanraden om langs Bighorn National Forrest te rijden. En Cheyenne is ook zeker het bezoeken waard.

Pluspunten Wyoming

 • ruig
 • mooi
 • landschap
 • cody
 • yellowstone
 • western
Ultieme tip: Ga zeker naar Cody toe en bezoek deze prachtige omgeving. (zie ook foto)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors