Weer Orlando

Weer Orlando

Centraal in de staat Florida ligt Orlando. Jaarlijks trekt de stad miljoenen bezoekers, die met name komen voor de enorme pretparken, zoals Disney World, Universal Studios en SeaWorld. De stad heeft een bijzonder aangenaam subtropisch klimaat. Van mei tot en met eind september is het weer in Orlando onderhevig aan het regenseizoen en lopen de temperaturen hoog op. Het weer in Orlando verandert in de periode oktober - april. De temperaturen dalen en het is redelijk droog. De stad ligt in het binnenland. Hierdoor verschillen de temperaturen tussen dag en nacht meer dan in het kustgebied. Lees verder

Centraal in de staat Florida ligt Orlando. Jaarlijks trekt de stad miljoenen bezoekers, die met name komen voor de enorme pretparken, zoals Disney World, Universal Studios en SeaWorld. De stad heeft een bijzonder aangenaam subtropisch klimaat. Van mei tot en met eind september is het weer in Orlando onderhevig aan het regenseizoen en lopen de temperaturen hoog op. Het weer in Orlando verandert in de periode oktober - april. De temperaturen dalen en het is redelijk droog. De stad ligt in het binnenland. Hierdoor verschillen de temperaturen tussen dag en nacht meer dan in het kustgebied.

Wat is het voor weer in Orlando?

Het weer in Orlando is zomers vochtig. Temperaturen lopen al gauw richting de dertig graden. Temperaturen komen in deze periode zelden onder de 21 graden. Houd rekening met dagelijkse onweersstormen met spectaculaire bliksem en soms heftige regenbuien tijdens dit seizoen. De buien zijn vaak pittig, maar de lucht klaart over het algemeen wel weer snel op. Het weer in Orlando is daarom erg aangenaam.

Wat is de weersverwachting voor Orlando?

De weersverwachting voor Orlando is over het algemeen vrijwel altijd goed. Dit komt door het subtropische klimaat. Tijdens het koelere seizoen in de winter daalt de luchtvochtigheid en zijn de temperaturen wat gematigder. De gemiddelde temperatuur in januari is 15,7 graden. Sneeuw komt eigenlijk nooit voor in deze stad, net zoals in de rest van Florida. Ga je op korte termijn naar Orlando? Dan is het verstandig om onderstaande weersverwachting voor Orlando te bekijken.

Wat is de temperatuur in Orlando?

De gemiddelde temperatuur in Orlando varieert van 9 tot 33 graden door het jaar heen. Tussen het droogseizoen en het regenseizoen verschillen het klimaat en de temperaturen aanzienlijk. De laagste temperatuur ooit gemeten was -7 graden in 1985. De hoogste temperatuur in Orlando ooit gemeten, is 38 graden in 1998.

do 22 feb.vr 23 feb.za 24 feb.zo 25 feb.
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
Helder
Helder
Max30 °C29 °C29 °C30 °C
Min18 °C18 °C18 °C19 °C
Neerslag0 mm0 mm0 mm0 mm
Wind1 km/h 19 km/h 19 km/h 18 km/h
Vochtigheid89%62%65%61%

Overige bestemmingen in Amerika

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors