Vrijheidsbeeld
6,5
6,5 Algemene ervaring
7,0 Interessant
6,0 Prijs-kwaliteit

Vrijheidsbeeld

door Nina Bergh

Het Vrijheidsbeeld domineert de haven van New York. Voor immigranten was het in New York het eerste dat zij zagen bij aankomst in hun nieuwe land. Het Statue of Liberty, staat symbool voor vrijheid en democratie.

Zomers varen de veerboten over de Hudson rivier af en aan. Vaar een rondje om Liberty Island of stap uit op het piepkleine eilandje en bewonder het Amerikaanse Vrijheidsbeeld in New York van dichtbij. In het voetstuk van het Statue of Liberty vind je een uitkijkplatform en museum. Vanuit de kroon heb je een schitterend uitzicht over de haven en skyline van Manhattan.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 60 reizen naar New York

Lady Liberty

In haar linkerhand heeft Lady Liberty een plaquette vast. Hierop staat in het Romeins de datum van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, 4 juli 1776. Haar andere hand omhult een toorts met gouden vlam. De zeven stralen om haar hoofd symboliseren de zeven zeeën en continenten. In het voetstuk lees je een gedicht van Emma Lazerus. Daarin spreekt Lady Liberty de veel gequote woorden, 'Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free'.

De Franse Beeldhouwer Frédéric-Auguste Bartholdi ontwierp het vrijheidsmonument, vermoedelijk naar het evenbeeld van zijn moeder. Voor het geraamte van het grote standbeeld werd de hulp van Gustave Eiffel ingeroepen, de maker van de Eiffeltoren in Parijs. Op de honderdste verjaardag van de Verenigde Staten schonken de Fransen het beeld aan het Amerikaanse volk.

Vrijheidsbeeld tickets

Wil je het Vrijheidsbeeld van dichtbij zien? Je kunt een overtocht met de Staten Island Ferry maken, je vaart er dan langs maar je kunt niet uitstappen op het eiland waar het staat. Als je het echt wilt bezoeken is het verstandig om vooraf online je tickets te bestellen. Via Statue of Liberty tickets koop je kaartjes voor een rondvaart en een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Met een New York Pass koop je ze met 42% korting.

Ellis Island

Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld is goed te combineren met een uitstapje aan Ellis Island. Op dit eiland kwamen miljoenen immigranten uit Europa aan tijdens de grootste volksverhuizing uit de wereldgeschiedenis. In het Ellis Island Immigration Museum krijg je een mooi beeld van de Amerikaanse samenleving als 'smeltkroes'.

Reizen New York

Reviews Vrijheidsbeeld

Overwhelmed (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Lisette Luu op 13 november 2018

Een hele leuke dag op de boot gehad en lang Staten Island gevaren, de ervaring was top! We hadden van tevoren niet veel gepland, maar uiteindelijk terecht gekomen op een boot, het was goed geregeld en betaalbaar.

Pluspunten Vrijheidsbeeld

  • must-see

Minpunten Vrijheidsbeeld

  • veel toeristen
Ultieme tip: Probeer van tevoren goed te plannen, vaak druk bij het eiland
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het Vrijheidsbeeld: een must see in New York! (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

We stappen in de ferry richting Liberty Island op weg naar dé must-see van New York: het Vrijheidsbeeld. Dit bekende symbool van New York verwelkomt dagelijks vele reizigers in de city that never sleeps. De ferry brengt ons naar het kleine eiland waar het vrijheidsbeeld op staat. Je kunt helemaal om het beeld heen lopen en merkt pas als je er vlak naast staat hoe groot het eigenlijk is. We kijken ook even bij het souvenierswinkeltje en kopen wat leuke aandenken aan ons bezoek aan Liberty Island. Ons bezoek aan Liberty Island is kort: naast het Vrijheidsbeeld is er weinig te zien of te doen. Voordat we weer terug op de boot stappen naar Manhatten genieten we nog even van het spectaculaire uitzicht over New York dat je hebt vanaf Liberty Island. Nog een extra reden om Liberty Island te bezoeken.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Interessant
6 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Vrijheidsbeeld

  • goed bereikbaar
  • must see in New York

Minpunten Vrijheidsbeeld

  • druk
Ultieme tip: De ferry terug naar Manhatten stopt ook bij Ellis Island. Een bezoek aan Ellis Island is daardoor goed te combineren met Liberty Island en het Vrijheidsbeeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors