Reisverzekering in Amerika

Reisverzekering in Amerika

Je hoopt het op vakantie niet mee te maken: ziek of gewond raken. Helaas gaat het toch vaak mis. Niet leuk. Bovendien krijg je te maken met kosten. Gelukkig vergoedt de zorgverzekeraar dit… toch? Helaas kom je in Amerika bedrogen uit. We leggen je graag uit hoe het zit.

In Amerika kunnen de kosten voor de dokter of ziekenhuis hoog op lopen. Veel hoger dan bij ons het geval is. Standaard vergoedt de zorgverzekeraar de ziektekosten zoals die in Nederland zou zijn geweest. Met andere woorden: word je behandeld voor een gebroken been? Dan vergoedt de zorgverzekeraar het bedrag dat je in Nederland betaalt voor dezelfde behandeling. Maar de kosten zijn in Amerika zoals gezegd veel hoger. Het verschil betaal je zelf.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking – maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd. Maar de medische kosten kunnen nog hoger uitvallen, zeker in de VS. Dus ook met een aanvullende zorgverzekering ben je nooit in alle gevallen helemaal verzekerd voor medische kosten op reis.

Loop je liever geen risico?

Sluit je de dekking geneeskundige kosten af bij je reisverzekering? Dan weet je zeker dat je ziektekosten vergoed worden en loop je dus geen onnodig risico. Een fijn gevoel voor je trip naar Amerika! Je bent dan namelijk verzekerd van de volgende zaken:

  • Alle noodzakelijke medische kosten, altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het “verplichte eigen risico” van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is)

Tip: Ga je op wintersport en kies je voor een doorlopende reisverzekering? Voor medische kosten die gevolg zijn van skiën of snowboarden is het noodzakelijk dat de dekking Skiën of snowboarden op de reisverzekering is meeverzekerd.

Zorgverzekering of Reisverzekering?

In onderstaande tabel zie je welke vergoedingen je zorgverzekering biedt voor geneeskundige kosten op reis en welke vergoedingen de reisverzekering met geneeskundige kostendekking van Europeesche Verzekeringen biedt.

De dekking geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op de zorgverzekering, die in Nederland wettelijk verplicht is. Deze dekking vergoedt alleen aanvullend wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt.

Wil je meer weten? 

Bekijk voor meer informatie over Reisverzekeringen en de dekking geneeskundige kosten deze pagina over de Reisverzekering.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors