Weer Chicago

Weer Chicago

Na New York en Los Angeles, is Chicago de grootste stad van Amerika. De stad kent vier totaal verschillende seizoenen. De zomers zijn heet en vochtig, met een dagelijkse gemiddelde temperatuur in juli van 24,3 graden. Het weer in Chicago is 's winters sneeuwachtig met maar enkele zonnige dagen. De stad kan geteisterd worden door dagenlange extreme kou in de winter. Het weer in Chicago in de zomer kan bestaan uit hittegolven. De lente en de herfst zijn mildere seizoenen met een lage luchtvochtigheid. Tijdens de lente- en zomermaanden zijn onweersbuien niet ongewoon.

Hoe is het weer in Chicago?

De koudste maand van het jaar in Chicago is januari. Het weer van Chicago heeft dan temperaturen tussen de -1 en -8 graden. De laagste temperatuur ooit gemeten is maar liefst -32 graden in 1985. De warmste maand van het jaar is juli: temperaturen variëren dan tussen de 20 en 29 graden. De hoogste temperatuur die ooit gemeten is, is 42 graden in 1934. De meeste neerslag valt gemiddeld gezien in de maand mei. Raadzaam is om vlak voor vertrek het weer in Chicago te bekijken.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Weersverwachting van de stad Chicago

De stad ligt in de staat Illinois en de weersverwachting voor Chicago is sterk seizoensgebonden. Om je goed voor te bereiden wanneer je zelf naar deze stad gaat, kun je het beste vlak voor je vertrek onderstaande weersverwachting voor Chicago checken.

Hoe is het klimaat in Chicago?

Het klimaat in Chicago wordt beinvloed door het Michiganmeer. Het kan beschreven worden als een warm, continentaal klimaat. Door dit meer zijn de temperaturen net iets lager dan de plaatsen die iets verder in het binnenland liggen. De gemiddelde neerslag die hier valt is door het jaar heen redelijk gelijk, alleen zal het in de wintermaanden eerder als sneeuw uit de lucht vallen.

Weersvoorspelling is momenteel niet beschikbaar.


Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors