Yellowstone National Park Jouw vakantie naar Amerika begint hier!
9,0
9,3 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,6 Stranden
9,2 Wildlife
8,3 Overige activiteiten
8,6 Bereikbaarheid

Yellowstone National Park

door Marleen de Keyzer & Maurice Kosterink

Borrelend water, betoverende watervallen en wilde dieren. Het Yellowstone National Park is een wild wonderland in de Amerikaanse staten Wyoming, Montana en Idaho. Met ruim 10.000 warmwaterbronnen ligt meer dan de helft van alle hete bronnen in de wereld in het Yellowstone National Park. En wij begeleiden je er graag naartoe!

's Werelds eerste nationale park Yellowstone ligt op een vulkanische vlakte in Noord-Amerika. Blauwe bergmeren, diepe rivierkloven, steile rotshellingen en dichte bossen vormen het decor. Verschillende wandelpaden leiden je rond door de prachtige natuur. Schrik onderweg niet van de zwarte beren, grizzlyberen, bizons, elanden en grijze wolven die je zomaar kunt tegenkomen. Maar geniet met ons van het Amerikaanse natuurschoon in het Yellowstone National Park.

ZELF NAAR Yellowstone National Park?

Bekijk alle 32 reizen naar Yellowstone National Park

Waarom het Yellowstone National Park?

Sinds we Amerika.nl oprichtten zijn we meerdere nationale parken afgegaan, maar het Yellowstone National Park steekt er met kop en schouders bovenuit. Bovendien:

 • Het Yellowstone National Park is het oudste nationale park van heel Amerika.
 • Je ziet hier de bijna uitgestorven bizons in vrede grazen.
 • Er zijn 290 watervallen verspreid over het park.
 • Meer dan de helft van alle actieve geisers op de wereld vind je hier.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone?

De ‘Grand Canyon of the Yellowstone’ is een enorm ravijn waarin de rivier Yellowstone in tweeën splijt en naar beneden stort. Deze 32 kilometer lange kloof vinden wij een van de mooiste bezienswaardigheden van het park: door de rivier is de kloof met gele en oranje stollingsgesteente versierd. Vanaf een van de paden langs de kloof kijk je uit op de verschillende kleurtinten.

Verder vinden we dat je de geisers moet bezoeken. De Old Faithful is de meest bekende geiser en dankt zijn naam aan het feit dat hij getrouw elke negentig minuten zo'n 30.000 liter water de lucht in spuit. Het water bereikt een hoogte van 36 tot 55 meter en houdt wel twee tot vijf minuten aan. Op de vlonders rondom de Old Faithful aanschouw je dit spektakel het beste.

De 113 meter brede Grand Prismatic Spring is een van de grootste heetwaterbronnen ter wereld. De hete bron ligt vlakbij de Old Faithful en langs de oever van de Firehole River. Als je erlangs loopt, zie je prachtige regenboogkleuren opstijgen uit de damp.

Tenslotte is er nog de Mammoth Hot Springs die ook bruine, oranje, rode en groene kleurtinten vertoont door de algen die leven in het warme water.

Welke landschappen en dieren zie ik in Yellowstone?

Het grootste deel van het park is bedekt met dichte bossen. De bossen wisselen af met bergen, rivieren en grote meren, zoals het Yellowstonemeer. Op sommige van die vlaktes zijn ook geisers en warmwaterbronnen.

Qua wildlife staat Yellowstone vooral bekend om de grazende bizons die je er tegenkomt. Maar er zijn nog veel meer dieren te spotten in het Yellowstone National Park. Zo zie je er beren, wolven en elanden. En als je omhoog kijkt, zie je misschien de beroemde Amerikaanse zeearend boven je hoofd vliegen.

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor Yellowstone?

Trek voor het park zo’n drie tot vier dagen uit. Het Yellowstone National Park is wel 8.983 vierkante kilometer groot. Daarmee is het park meer dan twee keer zo groot als de provincie Noord-Holland. Onmogelijk om het park in één dag te zien dus  je hebt iets meer tijd nodig om door dit gedeelte van Amerika te reizen. Met drie of vier dagen heb je genoeg tijd om alle hoogtepunten van het park te zien.

Waar kan ik het beste overnachten?

Het beste is om in Yellowstone te overnachten. In de zomer heb je de keuze uit zo’n negen verschillende hotels en lodges. Als je het park in de winter bezoekt, dan zijn er twee hotels die open zijn. Reserveren doe je online. De hotels en lodges boek je wel ruim van tevoren, want zoveel plek is er niet.

Kamperen is ook een optie in Yellowstone. In de winter is het echter wel vaak koud en bewolkt. Wij raden daarom aan om vooral in de zomer te kamperen en te genieten van alle schitterende sterren in de nacht. Er zijn twaalf kampeerterreinen waar je uit kiest. Sommige zijn online te boeken, sommige hebben een ‘first come, first serve’-beleid. Lees van tevoren ook alles over een camper huren in Amerika.

Wat is de beste reistijd voor Yellowstone?

De lente en de zomer zijn de beste reistijd voor het Yellowstone National Park, want dan staan de meeste planten en bloemen in bloei. Bovendien spot je wellicht in die periode ook meer dieren. Sommige dieren, zoals de beer, houden namelijk een winterslaap.

Wil je toch liever op een ander moment naar Yellowstone? Je kan het park op elk moment van het jaar bezoeken, maar niet alle restaurants en hotels in het park zijn open in de herfst en winter. Dit is namelijk het laagseizoen voor het Yellowstone National Park. Houd hier rekening mee! Bekijk de beste reistijd per gebied in Amerika. Zo zie je wanneer elk gebied leuk is om te bezoeken. Het weer in Amerika verschilt namelijk nogal per staat! 

Met welke reisorganisatie kan ik het beste naar Yellowstone?

Als je liever niet zelf je bezoek aan Yellowstone regelt, dan zijn er gelukkig nog een heleboel reisorganisaties die de leukste reizen naar het park organiseren. Elke organisatie is gespecialiseerd in een ander soort reis. Zo zijn er groepsreizen, familiereizen en luxe reizen. Of kies je uit individuele reizen, fly-drives en camperreizen? De experts van Amerika.nl zochten de beste reisorganisaties voor je bezoek aan Yellowstone uit.

Wat vonden andere reizigers van het Yellowstone National Park?

Benieuwd wat andere mensen vonden van Yellowstone? Op Amerika.nl verzamelen we koffers vol met tips van reizigers die je voorgingen. Lees bijvoorbeeld de reviews over Yellowstone en laat je inspireren!

In de buurt van Yellowstone National Park:

Denver
Wyoming
Grand Teton National Park
Salt Lake City 

Ook populair in Amerika:

Yosemite National Park
De Rocky Mountains
Grand Canyon
Zion National Park 

Belangrijke Links:

National Park Services

Reizen Yellowstone National Park

Meer Yellowstone National Park

Reviews Yellowstone National Park

Yellowstone (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Peter Harmsen op 12 december 2018

Yellowstone NP heeft al onze verwachtingen overtroffen. Wij verbleven in een Pioneer cabin bij de lake lodge. Het was eind september en de herfstkleuren kwamen al mooi door. Deze periode was ook minder druk wat wij als zeer prettig ervoeren. Het oudste en volgens ons ook het mooiste NP van de VS. Verblijf minimaal 4 nachten om alles te zien.

Ultieme tip: Begin net voor zonsopkomst aan je sightseeing. Je hebt dan het meeste kans om de dieren van het park tegen te komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Fantastisch park ! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Mariët Schulte op 17 november 2018

Fantastisch park! Zoveel te zien in het park. Het was op en top genieten !!! Prachtig natuur, mooie grote wandel routes , waanzinnige watervallen waar ik geen genoeg van kon krijgen . Vele bizons gezien, beren en elken! Geweldig . Super mooie kleuren van de hotsprings . Alleen maar positief over Yellowstone Park !!

Pluspunten Yellowstone National Park

 • gewoon bezoeken
 • zo veel moois te zien

Minpunten Yellowstone National Park

 • helaas erg druk
 • te weinig overnachting plekken
Ultieme tip: Neem de tijd in het park, er is zoveel te zien en te beleven maar bespreek de rv camping ruim van te voren!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone = uniek geologisch Park (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Paul van Dijk op 14 november 2018

Wow, wat een enorm gaaf Park. We hadden gepland om hier 3 dagen (4 nachten) te blijven. Maar dat bleek eigenlijk te kort, er is genoeg te zien voor makkelijk 4-5 dagen. Natuurlijk zijn de geisers en de vele heetwaterbronnen hèt kenmerk van Yellowstone. Maar er is veel meer, van terraslandschappen tot prairielandschappen met veel buffels.
We waren hier in juli, hoogseizoen, en tja dan is het gewoon erg druk met kans op filerijden. Zeker als er ergens wild te zien is langs de weg stoppen de kijkers en sta je stil zonder te weten wat er is.

7,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Uniek karakter met zijn geisers en heetwaterbronnen
 • Groot Park dus heel veel te zien
 • Goede voorzieningen (zoals paden) om de topattracties te bekijken

Minpunten Yellowstone National Park

 • Erg druk in het hoogseizoen
 • Erg groot park dus veel reistijd vanaf je hotel
Ultieme tip: Als het kan, ga buiten het hoogseizoen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig mooi (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Inge Cuijpers op 13 november 2018

Adembenemend rustgevend en vooral mooi. Natuur en wild zo tastbaar. Veel geisers actief en inactief. Glory pool een aanrader. Beren en bizons en met veel geluk een wolf te spotten. Ga voor je rust en beleving naar hier

7,5
8 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Old faithfull
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yellowstone (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Prescillia Stolk op 10 november 2018

Yellowstone staat op nummer 1 van de natuurparken dat ik bezocht heb. Prachtig natuurgebied, je ziet zoveel dat je echt minimaal 3 dagen nodig hebt om het park te bezoeken. Wat aan te raden is om je lunch en drinken mee te nemen. Je kan maar op weinig plekken eten kopen. En neem warme kleding mee want in september is het sochtends vroeg rond het vriespunt.

Fantastisch natuurpark! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Guido Damsteeg op 19 maart 2018

Wij hebben in de zomer van 2017 Yellowstone bezocht. We hebben genoten in het park. Vooral genoten van de geisers en wilde dieren ondanks dat we geen beren gezien hebben. Wat ons erg tegen viel was het enorme aantal toeristen. Wij waren in de zomervakantie hebben regelmatig in files gestaan in het park. Het was regelmatig dringen op parkeerplaatsen als we al een plekje konden vinden voor onze auto.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Prachtige natuur
 • Veel wilde dieren

Minpunten Yellowstone National Park

 • Zeer veel toeristen
 • Files in het park
 • Files bij wilde dieren
Ultieme tip: Bezoek de Grand Prismatic en vooral aan de achterzijde vanaf boven (balkon/podium) bekijken, schitterend! Ga alleen wel buiten het hoogseizoen, als dat er überhaupt is!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Yellowstone een onvergetelijke ervaring (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Ed de Lang op 09 maart 2018

Nadat we onze 1e trip in 2007 hadden gemaakt gingen we in 2011 voor de 2e keer.
het is en blijft 1 van de mooiste parken van Amerika en natuurlijk de prachtige ervaring door zijn diversiteit. Al zouden we weer een keer mogen en kunnen gaan dan zullen we zeker weer naar Yellowstone National Park gaan, het is een must!!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: het hele park!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Het mooiste Nationale Park van de USA met de geisers, modderpoelen en de bizons. (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marleen van Tiel op 07 december 2017

Met een RV dwars door Yellowstone gereden. Nou ja gereden: heel veel de RV geparkeerd en de mooie plekken lopend ontdekt. Er zijn vele wandelroutes door het park en vele paden lopen over houten vlonders, omdat de bubbelende hete modder en de geisers met heet water over de grond vloeien. De vele spuitende geisers die naar zwavel ruiken maken het heel indrukwekkend. En de bizons, eekhoorntjes en vogels die in het park wonen zijn er volop te bewonderen. Het park is heel groot, je kunt er dagen vertoeven en met volle teugen genieten van de natuur.

Pluspunten Yellowstone National Park

 • veel wilde dieren
 • geisers
 • natuur

Minpunten Yellowstone National Park

 • veel touristen in de zomer
 • campings
 • hotels
Ultieme tip: Vanuit Gardener in Montana kun je gemakkelijk het park in. In dit plaatsje zijn campings, hotels en restaurants. Neem picknickspullen mee in het park en blijf er een paar dagen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

The smell of color (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Liesbeth Koekebakker van der Pool op 22 november 2017

Yellowstone is een aaneenschakeling van hoogtepunten, de een nog mooier als de andere. Wilde dieren, prachtige natuur, kleuren en geuren prikkelen de zintuigen.
Ruik, Voel, Leef & Beleef " America The Beautiful".

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Dieren
 • natuur
 • Old Faithfull

Minpunten Yellowstone National Park

 • druk in hoogseizoen
 • , dure accommodaties
 • , vroeg boeken voor overnachting in het park.
Ultieme tip: Overnacht in het park, dit scheelt veel reistijd. Reis in september of mei om de grote drukte te vermijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone National Park (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maxime van den Berg op 15 november 2017

Yellowstone is een van de gaafste parken waar ik ben geweest in Amerika. En dat komt door de veelzijdigheid van wilde dieren. Bizons, beren, wolven, cayotes, herten, pronghorns, roofvogels en nog veel meer. Die kun je hier allemaal van dichtbij bewonderen.
Je kunt er voor kiezen om met de auto door het park te rijden of om te wandelen over de vele wandelpaden. Een ritje met paarden of raften op de rivieren, ook dat is een optie. Genoeg te zien en te doen in deze mooie natuur.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Aardige locals
 • Goede wegen
 • Mooie wandelroutes
 • Veel wildlife

Minpunten Yellowstone National Park

 • First come first served
Ultieme tip: Neem een verrekijker mee! Het park is erg groot met uitgestrekte vlaktes. Soms zijn de dieren dus ver weg te zien. Ga naar Lamar Valley, hier is veel kans op bizons, beren, wolven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bizon als tegenligger in Yellowstone Park (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Herman Weinans op 12 november 2017

Yellowstone was een geweldige ervaring. Wij hebben he gehele noordwesten van Amerika doorgereisd, elke dag vele hoogte punten. Maar als er dan s’ morgens bij vertrek in Yellowstone een bizon jou tegemoetkomt is dat een geweldige ervaring.

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Geisers
 • landschap
 • fauna

Minpunten Yellowstone National Park

 • overnachting in park zeer prijzig
Ultieme tip: Ga vooral s’ morgens vroeg op pad.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Het mysterieuze yellowstone (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Lilian Bardelmeijer op 12 november 2017

's Ochtends vroeg vertrokken we vanuit onze tenten in ‘Under canvas’ (Wat een te toffe glamping ervaring was) naar het prachtige Yellowstone. Zoveel verschillende kleurrijke geisers. Verbazingwekkend mooi! Doordat we zo vroeg waren was er een prachtige dauw rondom de bergen in het national park. Maar ook bij de prismatic geyser. De geisers zijn indrukwekkend en heel verschillend van elkaar. De weg door het park is fantastisch. Overal zie je kleine rookwolkjes van de verschillende geisers. Het is mijn mooiste vakantie tot nu toe geweest. Zorg dat je met een eigen auto rijdt, zo kan je bij elk pracht uitzicht even uitstappen en een (mind)picture nemen!

Pluspunten Yellowstone National Park

 • perfecte weg
 • prachtig uitzicht
 • indrukwekkende geisers

Minpunten Yellowstone National Park

 • niet fijn rijden als het donker is
Ultieme tip: The prismatic geyser en de Yellowstone canyon waterfall!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtigste park ooit gezien (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Roelie Berg op 15 juli 2017

Yellowstone, nooit eerder zo'n prachtig park gezien, zo veelzijdig. Ongelooflijk stukje natuur. Zo bijzonder. Bizons, ooit bijna uitgestorven, heir zie je deze geweldige dieren van dichtbij. Beren, wolven, roofvogels, Natuurlijk Old Faithfull.

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Natuur
 • Wilde dieren
 • Gods wonder ervaren

Minpunten Yellowstone National Park

 • In de zomer vermijden
 • Veel te druk
 • Je moet eten bij je hebben
Ultieme tip: Ga 's morgens vroeg op pad, in de stilte, ervaar de rust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

A true miracle..... (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Marianne Baan op 30 juni 2017

Na veel wikken en wegen (want we moesten nogal wat kilometers omrijden) werd toch besloten naar Moth Springs te gaan. En wat was het de moeite waard. Woorden schieten haast te kort maar ik ga toch enkele tevoorschijn toveren: magnificent, spectacular, fairly tale, mystical, mysterious, unbelievable...Dus lieve mensen, als je het bordje Moth Springs op je netvlies krijgt: afslaan.....het is zo de moeite waard. Hoop dat jullie dan net zo genieten als dat wij deden. Een herinnering om nooit te vergeten.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yellowstone National Park

 • +++
Ultieme tip: Moth Springs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yellowstone is the best (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Annemiek Janssen Goossens op 23 juni 2017

Vanuit West-Yellowstone rij je in enkele minuten Yellowstone NP binnen. Ga vroeg op pad zodat je de herten kunt zien als zij dicht bij de weg eten zoeken. Benut en geniet optimaal van de opkomende zon. Adembenemende plaatjes die elk een foto waard zijn.
Geniet naast de herten van de bisons, vogels en misschien zelfs een zwarte- of grizzlybeer.
Bezoek Old Faithful en ga langs de modderpotjes.
Wij zijn er inmiddels 2x geweest, beide keren voor 3 dagen. Je raakt er niet uitgekeken!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Ga er net voor zonsopkomst naartoe en zie de eerste zonnestralen op de rivier... Let wel: in de zomer kan het heel erg druk worden in de middag, dus wees voorbereid op filerijden
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

ongeloofelijk mooi (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Adri Moenis op 20 juni 2017

Je valt van de ene verbazing in de andere, de kleurschakeringen , dieren , geisers , watervallen . In één woord: een must om eens in je leven gezien te hebben. We hebben deze reis als gezin ondernomen en hebben ieder op zijn eigen manier genoten van alles wat er te zien was. Het was geweldig om dit met zijn vieren te ondernemen. Het is nu een jaar na dato en we hebben het er nog steeds over.

Pluspunten Yellowstone National Park

 • alles goed bereikbaar
 • , goed gemotiveerd personeel
 • voldoende faceliteiten

Minpunten Yellowstone National Park

 • soevenirs zijn prijzig
 • heel lang van te voren een overnachting boeken anders is alles volgeboekt
 • over het park zelf hebben we geen minpunten kunnen ontdekken
Ultieme tip: Ga niet voor een dag , maar neem er uitgebreid de tijd voor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zo bijzonder, geen enkel park is zoals Yellowstone (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marja Van Leeuwen-Lokker op 17 juni 2017

De geisers zijn natuurlijk heel bijzonder maar de wildlife maakt dit park zo speciaal. Wij hadden het geluk een eland, herten, bizons, grizzlybeer en twee zwarte beren en twee beertjes te hebben gezien. De natuur is prachtig. Er lag nog een meter sneeuw in de bergen.

Pluspunten Yellowstone National Park

 • ruim
 • alles word goed aangeven
 • en genoeg te zien

Minpunten Yellowstone National Park

 • teveel toeristen
 • vertragingen op de wegen
 • souvenirs zijn duur
Ultieme tip: Ga in het voor seizoen of naseizoen anders is het vreselijk druk. En ga s'morgens vroeg op pad anders sta je in een file.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Best park ever (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Roelie Berg op 13 juni 2017

Overweldigd door de natuur hier. Wonder der natuur, de 2 campgrounds die open waren daar waren geweldig. Zo in de natuur: het wild loopt gewoon om je camper heen. Hou je van wandelen? Doe goede wandelschoenen aan. Neem vooral je fototoestel mee. Want gegarandeerd zie je wild. Geweldig om beren te spotten, grizzly's met jongen, bizons, een dier dat bijna uitgestorven was, is terug, wat een trots. Wolven, bold eagels, herten. Alles hebben we mogen aanschouwen, ook de geisers. Heel af en toe jammer dat veel is afgezet, maar ook dit is wel heel begrijpelijk, maar toch. Je wilt als het ware de natuur proeven.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yellowstone National Park

 • In het voorjaar alle ruimte
 • Ongelooflijk veel wild
 • Een pracht aan natuurschoon

Minpunten Yellowstone National Park

 • Je hebt echt eigen vervoer nodig
 • In de zomer is het bumper aan bumper rijden
Ultieme tip: De campgrounds zijn top.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Buitenaards (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Wout de Fijter op 11 juni 2017

Een van de meest bijzondere plekken in Noord-Amerika! Kom vroeg, buiten het hoogseizoen en geniet van alle hoogtepunten zoals Grand Prismatic Spring en vrij rondlopende bizons. Of kampeer buiten de hoofdroute en geniet in alle rust van dit prachtige nationale park.

Pluspunten Yellowstone National Park

 • Buitenaards mooie locaties op korte afstand van elkaar.

Minpunten Yellowstone National Park

 • Veel toeristen in de middag en in het hoofdseizoen.
Ultieme tip: Verblijf in of vlakbij het park zodat je aan het begin of eind van de dag in alle rust kunt genieten.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zeer indrukwekkend (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marlies van Gelderen op 01 juni 2017

Je voelt je enorm klein tussen al die vulkanische activiteit in Yellowstone. Heel overweldigend zowel natuur als wildlife. Had hier nog weken langer kunnen blijven met alle geweldige uitzichten en het zoeken van beren en bizons.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Veelgestelde vragen: Yellowstone National Park

Welke landschappen en dieren zie ik in Yellowstone?

In Yellowstone zie je vooral groene vlaktes omringd door bergen, meren en bossen. Er komen veel dieren voor, zoals beren, wolven, bizons en de Amerikaanse zeearend.

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor Yellowstone?

We raden je aan om sowieso drie tot vier dagen uit te trekken. Zo haast jij je bijvoorbeeld niet langs de 5 gaafste geisers van Yellowstone.

Waar kan ik het beste overnachten?

Yellowstone heeft verschillende lodges in het park. Bekijk welke accommodaties in Amerika je allemaal kan boeken.

Wat is de beste reistijd voor Yellowstone?

De lente en zomer zijn de beste reistijd voor Yellowstone Park. Er zijn ook seizoenen die je beter kan overslaan. Ga naar de beste reistijd voor Amerika.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors